Dirk Dijkstra Geplaatst: 12 september 2017 Share Geplaatst: 12 september 2017 Op de schooltuin waar ik werk zijn in het voorjaar wat pronkbonen gelegd. Ik verwachtte er niet veel van maar de planten zijn enorm gegroeid en er zitten veel bonen aan. Een aantal bonen zijn nog mooi groen maar veel zijn er verschrompeld. Maar er komen prachtig grote paarse of roze bonen uit. Nu mijn vraag............hoe ga ik die bereiden. Uiteraard ga ik ze eerst drogen en voor gebruik een nacht weken alvorens ze te koken. Maar hoe lang moet ik ze koken en wie heeft een leuk recept of weet een site waar wat recepten voor pronkbonen op staan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 13 september 2017 Share Geplaatst: 13 september 2017 https://www.moestuinforum.nl/pronkbonen-t10591.htmlhttp://www.smulweb.nl/recepten/pronkbonen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 13 september 2017 Share Geplaatst: 13 september 2017 Héhéhé. Dit komt mij mooi uit. Want gisteren: Dank voor het snorwerk RobO Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Dirk Dijkstra Geplaatst: 14 september 2017 Auteur Share Geplaatst: 14 september 2017 Dank voor alle leuke en nuttige reacties. Maar wat ik eigenlijk wide weten is hoe lang moet je de peulen koken nadat ze een nachtje in het water hebben gestaan.Het zijn zeer grote peulen dus????? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 15 september 2017 Share Geplaatst: 15 september 2017 Ik bereid ze in een snelkookpan. Deksel goed dicht maken, let op! Zet je pan op hoog vuur. Als de pan begint te fluiten, laat ik dit een minuut of 5 nog op hoog vuur staan. Daarna op zacht vuur ongeveer een half uur. Als je er niet zeker van bent, kun je halverwege het vuur uitzetten. Voorzichtig stoom uit pan drukken, pan ontgrendelen en kijken of je bonen gaar zijn. Zo niet, proces opnieuw starten. Maar dan heb je dus wel een snelkookpan nodig. Ideaal ding, mocht je hem wel willen aanschaffen. Ik gebruik die pan overal voor waar je een intense, maar korte gaartijd voor nodig hebt. Onmisbaar met veel Turkse gerechten! Kan geen dolma voorstellen zonder de snelkookpan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.