Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

pronkbonen


Dirk Dijkstra

Aanbevolen berichten

Op de schooltuin waar ik werk zijn in het voorjaar wat pronkbonen gelegd. Ik verwachtte er niet veel van maar de planten zijn enorm gegroeid en er zitten veel bonen aan. Een aantal bonen zijn nog mooi groen maar veel zijn er verschrompeld. Maar er komen prachtig grote paarse of roze bonen uit. Nu mijn vraag............hoe ga ik die bereiden. Uiteraard ga ik ze eerst drogen en voor gebruik een nacht weken alvorens ze te koken. Maar hoe lang moet ik ze koken en wie heeft een leuk recept of weet een site waar wat recepten voor pronkbonen op staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bereid ze in een snelkookpan. Deksel goed dicht maken, let op! Zet je pan op hoog vuur. Als de pan begint te fluiten, laat ik dit een minuut of 5 nog op hoog vuur staan. Daarna op zacht vuur ongeveer een half uur. Als je er niet zeker van bent, kun je halverwege het vuur uitzetten. Voorzichtig stoom uit pan drukken, pan ontgrendelen en kijken of je bonen gaar zijn. Zo niet, proces opnieuw starten. Maar dan heb je dus wel een snelkookpan nodig. Ideaal ding, mocht je hem wel willen aanschaffen. Ik gebruik die pan overal voor waar je een intense, maar korte gaartijd voor nodig hebt. Onmisbaar met veel Turkse gerechten! Kan geen dolma voorstellen zonder de snelkookpan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...