Charly Geplaatst: 25 september 2017 Share Geplaatst: 25 september 2017 Op verzoek nog even het recept voor suddergehakt, de sluiproute voor suddervlees. Want veel sneller klaar en nooit taai.Okay, natuurlijk minder tongstrelend dan een echt mals sudderlapje, maar echt helemaal prima bij een stamppotje ofzo. Eigenlijk is het precies zoals je je eigen draadjesvlees maakt, maar dan met gehakt en maar een half uurtje pruttelen (mag altijd meer)Onderstaand is hoe ik het doe. Men neme:- 500 gr gehakt (wij doen doorgaans bio rund, maar wil het binnenkort ook met varkensgehakt gaan maken, en voorzie daar ook heerlijkheid)- 2 flinke uien of een paar sjalotten- 2 of 3 laurierblaadjes- 150 / 200 ml tomatenpassata of iets anders tomatigs. Vers kan ook. Tomaat geeft een lekker zuurtje, maar mag niet overheersen.- wat water - koffielepel bouillonpasta: http://www.mooiemoestuin.nl/inmaken/bouillonpasta/. Of gewoon een half bouillonblokje.- Zout / peper / nootmuskaat / evt azijn naar smaak. Ter variatie:- voeg n teentje knof toe- voeg 2 paprika's in stukjes toe Braad gehakt aan in zn eigen vet met wat zout en peper en nootmuskaat.Zet vuur lager en voeg uien in stukjes toe. Laat 10 min garen.Voeg evt paprika toe en laat ook even garen.Voeg passata en evt knof toe, roer om tot warm is en voeg dan wat water toe, tot het gehakt bijna onder staat. Voeg laurier en bouillonpasta toe en laat zeker een half uur pruttelen. Niet bloeb-bloeb, het mag wel wat feller. Zorg dat het gehakt niet droog komt te staan. Dus check ff tussendoor en voeg als nodig wat water toe. Ik begin met dit te maken, tegen de tijd dat ik klaar ben met aardappels jassen en stoemp maken, is het suddergehakt klaar. Lekker in een kuiltje in het midden van je stamppot-berg. PS. Foto's volgen nog wel een keertje. Denk ik. Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 26 september 2017 Share Geplaatst: 26 september 2017 (voeg eventueel een schep grove mosterd toevoeg eventueel een slok ketjap toe of oystersaus) Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 26 september 2017 Share Geplaatst: 26 september 2017 Klinkt als: de winter is in aantocht maar binnen is het lekker en warm Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 26 september 2017 Share Geplaatst: 26 september 2017 Lekker! Ik maak ook zoiets, maar dan gaat er nog een hand spekjes ( tijdens de gehakt aanbraden fase) door en provencaalse kruiderij. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.