Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Recepten voor verschillende kruidenmixen


appelvrouw

Aanbevolen berichten

Voor het maken van Provençaalse kruiden kun je verschillende recepten gebruiken. Op Franse websites zoals Supertoinette en Marmiton vind je er veel en lees ik dat het vroeger al per regio in de Provence verschilde. Behalve Rozemarijn, Oregano, Marjolein, Tijm en Laurier kan er bijvoorbeeld ook Salie, Lavas, Bonenkruid, Lavendel, Kervel, Venkel, Dragon en vast nog wel een of twee andere kruiden aan toegevoegd worden.

 

Ik las hier op het forum al een mooi recept van Gé die het hier kan plaatsen als ze wil, ik geef er ook een paar van verschillende sites.

 

1/

- 26% bonenkruid (sarriette)

- 26% de rozemarijn

- 26% oregano

- 19% tijm

- 3% basilicum

 

2/

2 tl gedroogde tijm

2 tl gedroogde bonenkruid

2 theelepels gedroogde marjolein

1 theelepel gedroogde oregano

2 theelepels gedroogde salie

1 theelepel gedroogde rozemarijn

2 theelepel gemalen laurierblaadjes

 

3/Gelijke delen van het volgende gedroogde kruid

 

Marjoleine et/of Oregano

Tijm

Bonenkruid

Rozemarijn

Basilicum

Lavendel

Salie

 

4/ ( van een Engelse site)

 

2 eetlepels gedroogde rozemarijn

1 eetlepel venkelzaad

2 eetlepels gedroogde bonenkruid

2 eetlepels gedroogde tijm

2 eetlepels gedroogde basilicum

2 eetlepels gedroogde marjolein

2 eetlepels gedroogde lavendel bloemen

2 eetlepels gedroogde Italiaanse peterselie (wie weet wat dat is?)

1 eetlepel gedroogde oregano

1 eetlepel gedroogde dragon

1 theelepel laurier poeder

 

IMG692548891399908539.JPG

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een geweldig idee! Moet het speciaal provencaals zijn?

Ik hou wel van recepten van diverse lekker mixen.Ik maak altijd mijn eigen kruidenzout, en gehaktkruiden.

Tuurlijk ook de Italiaanse mix,en de Franse mixen. Gedroogde zevenblad ga ik er vanaf nu ook door mixen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je Piroska..maar de paarse en groene salie zijn van de winter dood gegaan. Vandaar een foto van vorig jaar. Ik maak een dezer dagen een update..

Indy die kruidenzouten wil je die hier ook plaatsen?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Appelvrouw kom je op één van die sites ook weleens een recept tegen voor Persillade? Daar zijn wij verzot op; de schoonfamielje neemt na elk bezoek aan hun huisje in Zuid-Frankrijk weer pottenvol mee, en die zijn dan altijd te snel op:).

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor persillade zijn er ook verschillende variaties. De basis is heel simpel:

 

Knoflookteentjes: 10

Peterselie (platte of krullend): 1 bosje

Olijfolie: Ongeveer 20 cl

 

Instructies

 

Schil de teentjes knoflook. Doe ze in een blender.

Was en laat de peterselie drogen. Verwijder de stengels om alleen de bladeren in de blender te houden.

Mixen maar niet te lang..het moet geen puree worden

Giet de peterselie in een glazen pot en giet de olijfolie erop totdat het is bedekt. Sluit de pot en bewaar het in de koelkast.

Voor een betere conservering, zorg ervoor dat de peterselie altijd ondergedompeld is in olie.

Houdbaar: verscheidene weken.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kruidenzout zoals de potjes van Vogel :

Zeezout, selderij, ui, bieslook, prei ,peterselie ,maggikruid (lavas) , paprika , knoflook, basilicum, rozemarijn, tijm, mierikswortel.

 

Verhoudingen ben ik echt heel erg slecht in. Ik heb mandjes, en schalen met onderin gaatjes, waar ik van alles op gooi om te drogen. Dan ,als het droog is ,pulver ik het,en meestal is het lekker.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie dit topic nu pas Waar stond ook alweer die provencaalse kruidenmix van mij? Anders "quote" m gerust hierin svp

 

Ik aap ook wel de zgn "kruidenbuiltjes" na voor soep. Die doe ik dan in ijsblokjesding en als ik dan soep maak....mik ik er n paar van erin.

 

Ik doe er lavas, prei, selderij en pepers in. Ik mix dat in n kommetje en vul dan de blokjes en doe er iets water bij omdat dat naderhand handig pakken is

 

5 eetl verse Lavas(klein geknipt) of gedroogd 3 eetl.

5 eetl Prei(kleingesneden)

5 eetl. snijselderij(klein geknipt)

1 eetl. spaanse pepers gedroogd( wij houden van pittig)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh super! Dankjewel!

 

Ik dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn omdat wij altijd de gedroogde versie uit de supermarché krijgen...wist helemaal niet dat je ook een 'natte' versie kunt maken. Maar dit lijkt me inderdaad erg simpel

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel simpel. Top idee! Had nog wat verdrogende teentjes knoflook liggen, Germidour. En die wilde ik eigenlijk smoren in olijfolie en vermalen. Maar nu dus ook een handvol peterselie erbij gedaan en er staat nu een heerlijk potje in de koelkast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Goed dit zijn nu juist dingen waar ik de 20ste en 21ste juni a.s. mee de beurs op-ga .

 

Dus hier gaan we,

 

Chilizout : Chilipepers naar keus. Voor mild Spaanse peper(of milder)zout 1 peper per 100 gr zout en niet meer dan 100gr per kilo zout (krijg je roze-zout ) . Voor de hetere pepers als Habanero iets minder pepers of iets meer zout gebruiken. Zeef de stukjes peper weer uit het zout en als bij-product heb je dan zouten chiliflakes .

 

Dit zout is erg lekker voor over de popcorn in kruidenboter met knoflook en uienpoeder en gedroogd zevenblad(of peterselie) of in pikante salsa.

 

Ik zal met een dag of wat dit draadje eens voorzien van nog enkele mixen.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor persillade zijn er ook verschillende variaties. De basis is heel simpel:

 

Knoflookteentjes: 10

Peterselie (platte of krullend): 1 bosje

Olijfolie: Ongeveer 20 cl

 

Instructies

 

Schil de teentjes knoflook. Doe ze in een blender.

Was en laat de peterselie drogen. Verwijder de stengels om alleen de bladeren in de blender te houden.

Mixen maar niet te lang..het moet geen puree worden

Giet de peterselie in een glazen pot en giet de olijfolie erop totdat het is bedekt. Sluit de pot en bewaar het in de koelkast.

Voor een betere conservering, zorg ervoor dat de peterselie altijd ondergedompeld is in olie.

Houdbaar: verscheidene weken.

 

Hoi appelvrouw toevallig heb ik veel knoflook en peterselie. Nu wil ik dit recept maken maar waar kan ik dit voor gebruiken.

Bij wat voor gerechten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mix voor rode kool:

 

2 theelepeltjes gemalen laurierblad

1 theelepeltje kruidnagelpoeder

1 theelepeltje vier-kleuren peper

1 theelepeltje zout

 

er komt dan nog azijn en honing bij én appels en n gebakken uitje

 

je kunt ipv die honing ook een eetlepel suiker bij je mix doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

wat een leuk topic dit ! Ik maak veel kruidenmixen zelf omdat die in de winkel vooral uit zout en conserveringsmiddelen bestaan, ik kan ze wel eens opzoeken. Alleen niet alle recepten hebben alleen maar kruiden uit de tuin, soms zit er ook kruidnagel en dergelijke in. Zijn die recepten ook welkom ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...