Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Regenwater opvang adapters?


Nedlets

Aanbevolen berichten

Ik heb een greenhouse gekregen van mijn pa. Ding is gebruikt maar nog zeer zeker in orde. Ondertussen staat hij op zijn nieuwe plek, mooie fundering en vloertje is ook gelegd.

 

Nu zou ik graag het regenwater willen opvangen voor hergebruik. Maar ik heb helaas geen adapters voor aan te sluiten op een regenpijp en dan op de regenton. Ik weet ook niet of ze er origineel bij gezeten hebben.

 

Ik heb een greenhouse die heel veel lijkt op de Harbor Freight (Mogelijk is het zelfs een van dit merk). Met dus een vierkante goot onder aan het dak.

 

Iemand tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf geen foto's, ik heb nog eens op internet gekeken en ik geloof echt dat die Harbor Freight de standaard is voor alle serre met polycarbonaat.

 

Het zijn niet mijn foto's maar illustreert wel wat ik bedoel. Ik heb dus geen kapjes of adapters ofzo.. Ik kan wel iets gaan proberen te fabriceren maja.

 

 

gutter+caps+7-31.jpg

 

roof+panel+problem+taped+9-2.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit met dezelfde uitdaging en wens te kijken. Heb een glazen kasje, prima in orde maar wat ouder. Geen idee welke merk maar de 'Halls Popular 86' komt nog het meest in de richting. Deze kas heeft ook vierkante gootjes. Na lang zoeken kwam ik toevallig bij deze Nederlandse leverancier terecht. Moet het nog bestellen en misschien eerst even navragen. Misschien ook iets voor jou?

 

De prijs vind ik acceptabel voor een complete set.

 

Regenwater afvoerset

 

Gr. Jeroen

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Iemand tips?

 

Ik heb ronde metalen gootjes, maar zat ook met de juiste aansluiting van pvc afvoerbuizen naar de regenton.

Ben toen naar de plaatselijke hobbyshop gegaan en heb een grijze pvc buis met lengte van de kas, over de lengte door midden laten zagen, dus had ik twee dakgoten voor aan beide zijden van de kas. Aan de ene zijde een afsluitkapje, aan de andere zijde een knietje lijmen, geborgd met een pen door knietje-dakgoot. Beide dakgootafvoeren laten samenkomen en naar de regenton leiden

Voor jou zaak dat je kijkt welke diameter past in je vierkante goot. Let erop, dat de dakgoten aan beide zijden van jouw vierkante goten uitsteken, aan de ene zijde voor het eindkapje, aan de andere zijde voor het knietje zodat het verloop niet wordt verstoord.

 

Hoop dat mijn uitleg begrijpelijk is, het is nu te donker voor een foto

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ahh al twee goede reacties! Heel fijn, het aanleggen van een extra goot is inderdaad een optie, maar dan denk ik wel als latere optie. Ik probeer liever iets met adapters te regelen.

 

Ik heb zelf ook al iets gevonden; Al heb ik de maten nog niet nagemeten haha.

 

eco-en_ecoplus_waterafvoer.jpg

 

https://www.tuinkassenwinkel.nl/tuinkas-onderdelen/onderdelen-afwatering/

 

En zelfs een adapter welke zelf gemaakt is middels 3d printing. Iemand toevallig toegang tot een 3d printer?

 

https://photos.google.com/share/AF1QipMPs2558XPH0UiT3YfCM5pJ_5OiTjTSR7kNF1am2bVkbqGBpj9MP9uRUZCO1JgiUQ?key=RXVSaWlmdlRIbXVBWExsTnR4bWZnY1VfU0J0QmpB

 

Ik ga van de week ook eens hier langs de intratuin en de bouwmarkt, kijken voor inspiratie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het principe ervan. Het is alleen moeilijk om een 2,5m (of nog langer) pijp door midden te laten zagen. Niet overal doen ze dit. Niet erg plug and play dus, ik heb er wel ook over nagedacht maar ik wil toch eerst andere opties proberen.

 

Ik heb de afmetingen van mijn kas nagemeten met de adapters die hier op de site staan en die komen gelukkig heel mooi overeen, de breedte van mijn goot is ook 36mm. Er past een reguliere 32mm afvoerpijp op.

 

Dan heb je voldoende aan twee eindstops en 2 connecters met de afvoer. Inclusief 5 euro verzendkosten komt dit neer op 28.75 euro. Een zeer schappelijke prijs.

 

Ze hebben verder nog een hele hoop andere spullen, de moeite waard om even naar te kijken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inmiddels Engeland bereikt in mijn zoektocht maar mijn goot heeft een vervelend schuin randje en alle adapters lijken vrijwel recht. M'n goot als foto hier even toegevoegd. Misschien dat iemand de juiste adapters tegenkomt en mij even kan laten weten waar ik die kan vinden.

 

Gr. Jeroen

 

e0ddbf3c89df10179bedf9b15bc277ee.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat Oscar bedoelt is geen extra goot maar een goot in de bestaande kasgoot en dat vind ik op zich een heel interessant idee waar ik zeker eens over na ga denken. Bedankt Oscar en als je alsnog wat foto's hebt... graag!

 

Gr. Jeroen

 

Jeroen, ik heb wat fotootjes gemaakt. Het idee was je al duidelijk, maar ter illustratie deze foto's. Een stuk flessenborstel is handig om verstopping met blad te voorkomen.

 

P101055586451482762516.JPG

P101055853531482762525.JPGP101055783601482762522.JPGP101055644881482762519.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Ha,

 

Van dakdekkers weet ik dat zij dit probleem oplossen door een grote ronde of rechthoekige bijvoorbeeld PVC afvoerbuis te nemen. Die zetten ze verticaal tegen de dakgoot aan en tekenen de contour van de dakgoot af op de pijp. Dan zagen ze dat uit en schuiven de pijp op de goot. Tegen lekken gebruiken ze afdichtkit.

 

Wellicht is dit een goede low bodget oplossing zonder gehannes.

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...