Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Reglement Volkstuin en huisjes...


Richard74

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Een vraag mbt plaatsing van huisje op volkstuin.

 

Een paar weken geleden heb ik een huisje, niet al te groot, 3 bij 2.50 ongeveer geplaatst op mijn tuin,. Ik heb voor ik dit deed de regelementen geprint en bekeken, daar stond niets over huisjes en regels in, vervolgens heb ik een half jaar geleden een lid van het bestuur gevraagd dat ik van plan was een huisje neer te zetten en hoe of wat qua regels en hij gaf aan dat ik het huisje aan de voorkant moest zetten, want daar stonden ze allemaal, dus gewoon in lijn met de anderen.

 

Dit heb ik gedaan, niets aan de hand dacht ik.

 

Maar nu roept de voorzitter van de Stichting dat het huisje niet goed staat, de deuren moeten naar de tuin wijzen, hij moet 1 meter van het pad af staan en nog wat zaken. Het huisje staat stevig op zijn plek, is verankerd met hardhouten palen, waterpas gezet etc en het zou een behoorlijke klus zijn om het huisje weer te verplaatsen, maar ik ben ook bang dat het huisje er niet beter van wordt. Het is zo'n bouwpakket ding.

 

Wat zouden jullie doen? Er staan nergens regels mbt het plaatsen van huisjes, en nu vind de voorzitter het niet mooi en moet het anders. We hebben nogal wat wisseling in het bestuur, als straks iemand anders het over neemt dan vind hij het wellicht weer niet goed en moet ik weer aan de gang.

 

Hoe zit dit juridisch eigenlijk? Als ik zeg ik laat het zo staan, kunnen ze mij dan van de tuin af gooien? Ik heb het gevoel dat ik nu overgeleverd ben aan willekeur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

overleggen met het hele bestuur helpt meestal wel; je bent toch lid van een vereniging neem ik aan? neem ook iemand mee, een buur oid

 

ik denk: als je niks tegen de reglementen hebt gedaan kun je er ook niet af gegooid worden; een lid kan alleen verwijderd worden op gronden die in een reglement staan; bij ons is er dan iig een dossier nodig, een aanschrijving met tijd om eea te herstellen, een finale aankondiging en dan pas beeindiging van het lidmaatschap

 

we hebben ooit als bestuur een rechtszaak gewonnen omdat we alles zorgvuldig hadden voorbereid, was weken werk; het lid had een wilde tuin laten ontstaan = deed er erg weinig onderhoud aan, deed niet mee aan de verplichte werkbeurten, betaalde het lidmaatschap niet op tijd, zette beplanting te dicht bij de buren ....kortom je moet heel wat fout doen om een lidmaatschap te verliezen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is de reactie van het bestuurslid wat jij een half jaar geleden hebt aangesproken op de eventuele regels en voorschriften met betrekking tot het plaatsen van een huisje?

Als hij/zij jou verkeerd heeft voorgelicht dan lijkt me de fout niet bij jou te liggen maar bij deze persoon en zal deze daarop aangesproken moeten worden door de rest van het bestuur. En jouw huisje zou dan moeten kunnen blijven staan gezien jij naar eer en geweten hebt gehandeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het bestuurslid dat mij heeft ingelicht is nog wel op de tuin maar niet meer in het bestuur.

 

En inderdaad, ik vind eigenlijk ook dat ik naar eer en geweten gehandeld heb, het enige argument wat zij hebben is dat het ooit wel in het Reglement heeft gestaan maar dat het er nu niet meer in staat. Ze erkennen dus dat het niet in het Reglement staat, maar toch moet ik het huisje verplaatsen.

 

Het enige waar ik mij zorgen over maak in het Reglement is de volgende regel:

 

In alle gevallen waarin het Reglement niet voorziet, beslist het bestuur.

 

Dat klinkt voor mij weer als dat we een Reglement hebben maakt niet zoveel uit, we verzinnen als Bestuur alles ter plekke en op basis van bovenstaande regel is alles valide.

 

Terwijl ik dit schrijf vraag ik mij af hoe dit eigenlijk zou moeten werken. Je hebt een Bestuur, die zetten een Reglement op papier en roepen vervolgens dit is het Reglement. Zonder inspraak van de tuinders. Is dat ok?

 

Ik weet erg weinig van deze materie, dat is wel duidelijk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...