Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Rode Pepers - hoe lang laten hangen?


citroen

Aanbevolen berichten

Behalve als je ze alleen maar vers gebruikt (zoals ik) en niet van plan bent ze te gaan verwerken. In dat geval kunnen ze beter blijven hangen omdat ze aan de plant langer goed blijven. Na enige tijd zullen ze toch in kwaliteit achteruit gaan , slapper worden en gaan rimpelen. Ze hebben dan hun beste tijd gehad.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je pepers wilt bewaren kun je ze ook prima invriezen, blijven heel lang goed. Een andere manier is om ze in stukken te snijden en te drogen in de oven bij 80°C. Daarna kun je ze grof vijzelen en als chilivlokken gebruiken.

Drogen aan de lucht kan ook maar dan moet je wel zorgen dat ze goed droog hangen zodat ze niet gaan schimmelen voordat ze goed droog zijn. Met het vochtige koude weer van nu zijn de omstandigheden hiervoor niet ideaal.

Zoals al gezegd zijn de pepers al lang rijp en je kunt de pepers eraf halen en de plant weg doen. Bloemetjes zullen dit jaar geen rijpe pepers meer gaan geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...