Jorieke123 Geplaatst: 21 september 2017 Share Geplaatst: 21 september 2017 Niet helemaal geschikt voor het topic over drogen, aangezien ik onze oven heb gebruikt en niet een droogmachine zoals die van Stockli. Maar goed, ik heb deze week van een paar trossen pitloze druiven rozijnen gemaakt! Het duurde wel erg lang, en er blijft weinig van over, maar het is weer een stap richting eigen kerstbrood Halverwege het drogen, de rode druiven: En de witte druiven: Van 410 gram witte druiven bleef 80 gram rozijntjes over: En van 480 gram rode druiven bleef 94 gram rozijntjes over: Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nasuada Geplaatst: 21 september 2017 Share Geplaatst: 21 september 2017 tjee, wat een gewicht vermindering, hoe smaakt het ? Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 21 september 2017 Share Geplaatst: 21 september 2017 Wat ernstig leuk dit weer! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 21 september 2017 Auteur Share Geplaatst: 21 september 2017 Ze smaken als rozijntjes Maar dan iets minder zoet. 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 4 september 2023 Auteur Share Geplaatst: 4 september 2023 Ik heb nog wel meer rozijnen gedroogd, in de afgelopen jaren, maar het was toch altijd wat krap in die oven. Ook kost het een boel energie natuurlijk. Dus bij het bouwen van onze nieuwe rookoven/kast, hebben we er rekening mee gehouden dat we hem ook willen kunnen gebruiken om fruit en groente in te drogen. Zonder rook... We hebben nu getest of het werkt en het zijn rozijntjes geworden! Er hangen nu nog meer druiven die de komende tijd gaan rijpen dus we kunnen nog even! 5 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Tanja65 Geplaatst: 4 september 2023 Share Geplaatst: 4 september 2023 Zo, dat ziet er goed uit! Enjoy! 1 Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente * Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 4 september 2023 Share Geplaatst: 4 september 2023 Das toch weer vet stoer! 😊🍇🍇🍇 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lia56 Geplaatst: 4 september 2023 Share Geplaatst: 4 september 2023 Gaaf hoor 👍 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 9 september 2023 Auteur Share Geplaatst: 9 september 2023 In de kas gaat het ook best lekker: 2 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 11 september 2023 Auteur Share Geplaatst: 11 september 2023 Maar snel gaat het niet, we drogen ze nog even flink na in de kast. Plus nog wat nieuwe geplukt en er bij gelegd om de kast en het vuur echt goed te benutten 4 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 11 september 2023 Share Geplaatst: 11 september 2023 Lekker bezig! 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 20 september 2023 Auteur Share Geplaatst: 20 september 2023 Ik heb uiteindelijk dik 3,5 kilo rozijnen. Maar het was nog best een klus hoor En de laatste lading werd maar niet goed droog, ik had alle drogere exemplaren er al uit gezocht en in potten gedaan. Het zijn denk ik de grotere druiven die ik een keer door had moeten prikken zodat ze niet een te ingedroogd velletje zouden krijgen met nog een zachte vochtige binnenkant? Maar dat zou wel nog meer werk zijn dan we er nu al aan hadden... Het werk was niet zozeer constant ofzo hoor, maar wel steeds wat hout op het vuur gooien en de rozijntjes-in-wording een paar keer per dag even heen en weer schudden op hun theedoek. En dan de kleinste rozijnen er al uitzoeken want die werden snel keihard. Dit zijn de wat kleffere rozijnen, die maken we nu gewoon als 1e op. Misschien zijn ze ook een keer wat te heet geweest en dus een beetje gegaard? Ik heb nu ook wat rozijnen vacuum verpakt, en ga dus even testen hoe het zit met de houdbaarheid. Ze ruiken trouwens lichtelijk rokerig, maar dat vinden we niet echt storend. Wel blijven oppassen dat we dus goed 'lekker' hout gebruiken voor het maken van het vuur 3 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 20 september 2023 Share Geplaatst: 20 september 2023 Zo ontzettend leuk dit! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 21 september 2023 Share Geplaatst: 21 september 2023 Je kunt ze in een tajine gebruiken die wat kleffere. Kan me voorstellen dat het mondgevoel daarvan niet heel fijn is. Lekker wat ander gedroogd erbij en je bent aan het smullen! Ik doe vaak abrikozen en/of pruim/vijg en rozijnen. Heel lekker! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.