Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Seal apparaat, wie?


angela

Aanbevolen berichten

Ja, we hebben er 1. Van de Aldi, en nu het plastic via marmelot.com.

Ik seal/vacumeer vooral vlees, en dan meteen van een heel varken in 1 dag. Gaat goed, en is superhandig. Als ik niet zoveel vlees zou moeten sealen, dan weet ik niet of ik hem wel zou kopen. Ik probeer er ook wel eens wat andere zaken mee te verpakken, maar dat gaat niet altijd even goed.

Bijvoorbeeld gekookte maïskorrels. Ik had er te weinig om te wecken, dus dus jaar maar wat ingevroren. Maar na lang uitlekken zijn die korrels nog steeds zeer licht vochtig. En dat gaat niet goed met sealen. Hij trekt de boel vacuüm, maar kan daarna niet de hele rand dichtsealen, omdat er wat vocht tussen zit. Het apparaat gaat dan weer open, en het zakte zuigt weer lucht op voordat je de rand nog een keer kan sealen (die 2e keer wil meestal wel goed).

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er eentje die ik regelmatig gebruik.

Ik moet er wel bij zeggen dat de mijne niet echt heel goed vacuum zuigt, als deze aan vervanging toe is, geef ik wel 2 tientjes extra uit voor een goede vacuum-functie.

Ik gebruik hem ook hoofdzakelijk voor vlees, maar ook om de kast af en toe te fatsoeneren: als ik heel veel half lege zakken heb(pasta, chips, nootjes etc.), knip ik de bovenste(lege gedeelte) rand af en seal de zakken.

Scheelt weer plek, je weet, zonder de zak te openen, hoeveel je ng ongeveer hebt en persoonlijk word ik er heel gelukkig van!

En ik gebruik het weleens om een snack voor de kinderen te verpakken.

 

Ja, ik ben er persoonlijk erg blij mee en als de vacum-functie beter zou zijn, zou ik hem waarschijnlijk nog vaker gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ik heb zo'n vacuümeermachine sinds anderhalf jaar en gebruik hem veel. Na wat vergelijkend onderzoek op het internet kwam ik uit op een FoodSaver en ben er blij mee. Hij zuigt goed vacüum en werkt gemakkelijk. Ik bewaar er vanalles en nog wat mee; droge, natte en vloeibare voedingsmiddelen maar bijvoorbeeld ook een extra paar sokken onderin mijn tuintas zodat ik altijd een paar droge bij me heb, en dat is al een paar keer welkom geweest.

 

Ook voor kantenklaar maaltijden die je gedroogd hebt (in een droogmachine maar kan vaak ook in een oven, laagste stand) als je gaat kamperen of lange wandelingen maakt is heel welkom; je gooit je lichtgewicht eten in een potje kokend water en even later heb je een maaltijd die je niet met water/blik en al de natuur in hebt hoeven slepen.

 

Hopelijk heb je wat aan deze beschrijving

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan me niet meer herinneren waarop ik mijn aanschaf van de FoodSaver gebaseerd heb maar weet wel dat ik er wel flink wat "onderzoek" aan besteed heb dus ik denk dat je gelijk hebt, beter een duurdere kopen die niet ergens op een plank stof staat te vangen maar koop een goede die daadwerkelijk gebruikt wordt. Wat trouwens wel vervelend is is dat de plastic zakken/rollen best prijzig zijn. Ik hergebruik ze en daar moet je wel zin in hebben want plastic zakjes afwassen is geen opwindend klusje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die van mij zuigt verder prima vacuüm. En was niet duur (Aldi).

Mocht ik ze daar weer zien, dan koop ik er nog 1. Gewoon als back-up, ik kan niet hebben dat halverwege een varken-in-plakjes, mijn seal-apparaat kapot gaat.

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een Krups. Die kan alleen dunne zakjes aan (gewone boterham- en diepvrieszakjes). Hij trekt niet 100% vacuum. Wel goedkoop.

 

Ik zag bij iemand anders een apparaat van de Lidl of Aldi (30 of 40 euro) en die werkt met die speciale dikke en dure zakken/rollen met wafelstructuur. Dat apparaat maakt veel herrie maar trekt uitstekend vacuüm. Betere koop, als je veel vacumeert.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had er bijna een besteld bij Bol.com van het merk Princes die was 70 euro dus geen goedkope maar ook niet zo heel duur. Maar ik ben bang dat hij dadelijk na een paar maal gebruiken in de kast beland.

Dus toch nog niet gedaan, ik denk dat ik gewoon de aanbiedingen van de Aldi in de gaten hou misschien heb ik geluk en staat er een keer een in.

Voor nu heeft de chefkok bij mij op het werk gezegd dat ik de machine daar wel mag gebruiken. Mooi aanbod maar om iedere keer naar mijn werk te gaan om dat te doen is natuurlijk ook niet echt handig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Ik denk een Allpax F-110 aan te schaffen, deze: https://www.allpax.nl/vacumeermachine-f-110.html

Prijs: 66,55

Zakken en rollen zijn daar ook te koop. Ik las ergens dat zakken makkelijker en goedkoper in gebruik zijn. Gesteld dat de lengte van die zakken voldoet voor je toepassingen.

Prijsidee zakken en rollen (ook te vinden via bovenstaande link):

20 x 25 cm, 100x: 11,25

20 x 35 cm, 100x: 14,40

Rol 20cm, 2x 6 m lang: 7,62 (dat zijn 1200 /25= 48 zakjes van 25 cm lang)

 

Een recensie: http://vacuum-apparaat.welke-kiezen-kopen.nl/fabrikant/allpax/review-allpax-f110-p1.php

 

Iemand ervaring mee?

 

Nuttige tips, ook voor mensen die zo een apparaat al hebben: http://vacuummachine.orienteer.nl/vacuummachine-huishoudelijk.php

aangepast door Gast

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vorige week de Allpax F-110 (deze: https://www.allpax.nl/vacumeermachine-f-110.html) ontvangen. Doet het perfect, nog geen foute las gehad. Zo'n apparaat had ik jaren eerder moeten aanschaffen.

Ook vacuum zuigen van tweedehandse hak-potjes gaat -na wat oefenen- prima. Daarvoor is wel een aparte grote vacuumdoos nodig.

allpaxf11088191392276988.jpgallpaxdoos74231392276352.jpg

Hier vond ik veel nuttige tips:

http://vacuummachine.orienteer.nl/vacuummachine-huishoudelijk.php

http://vacuum-apparaat.welke-kiezen-kopen.nl/opnieuw-vacuum-zuigen-conserven-potten-deksel.php

Toegevoegd 21-08-2014: http://www.marmelot.com/marmelot/vacuum-bewaren-theorie.php

 

De beste basistip: sla de opening van de zak voor een centimeter of vijf om, zoals de manchet van een overhemd. Bij het vullen blijft de opening schoon en droog, een vereiste voor een goede las.

(Mensen die gewend zijn om spuitzakken te vullen kennen die truc waarschijnlijk al.)

aangepast door Gast

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Mooie nieuwe aanwinst, zal u veel plezier van hebben.

Wij hebben er een met een staande kamer, verticaal dus. En niet een liggende horizontaal kamer. Heeft zijn voordeel met vloeistof en staande verpakking zoals bij koffie.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later ...

Ik heb het vacumeren weer opgepakt.

Prima om vlees in te vriezen, geen last van ijskristallen.

Stoofpeertjes gaan iets lastiger, zeker als je wat ingedikt sap mee wilt invriezen. Truc: eerst kort invriezen, daarna vacumeren en verder invriezen.

Erwtensoep gaat heel makkelijk als je het eerst afkoelt, tot koelkasttemperatuur.

Zoals bij alles wat je vult, maak eerst een brede omgeslagen manchet. Dat voorkomt het besmeuren van het gedeelte dat geseald wordt:

IMAG121949711413208943.jpg

 

Resultaat na vacumeren, vóór invriezen. Hier 3x 1p porties, plat is makkelijker te stouwen, en makkelijker te ontdooien:

IMAG122344781413208941.jpg

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later ...

Ik heb er vorige week 1 bij de Lidl gekocht, 25 euro. Sealen gaat heel goed, vacumeren ook, maar niet met heel vochtig spul.

Ik had bv prei heel even voorgekookt en lang laten uitlekken, dat blijft te nat, en dan sealt hij niet meer.

Ik heb in mijn overweging om wel of niet zo'n ding aan te schaffen hier op het forum rondgeneusd. De doorslag gaven de berichten van Jorieke, die heeft er een van de Aldi, en die werkt prima. Ik weet hoeveel ze met dat ding doet, dus zal die van mij van de Lidl, waar ik veel minder mee ga doen het wel effe uithouden denk ik.

Komende week ga ik de zomerprei eruit halen, en eens kijken of dat rauw vacuum te krijgen is.

Voor dit geld kon ik het mooi eens uitproberen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Top ding om te hebben Jootje! Zeker voor af en toe gebruik. Voor ons vlees hebben we ondertussen een duurdere hoor, die van de aldi ging toch wel kapot na het zoveelste zakje achter elkaar op 1 dag

Kom 13 april ook naar de moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...