Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Stads tuintje, mijn trots!


Waterwoman

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal!

 

Ik ben de troste Gardenesse (37)

IMG846052401495283303.JPGIMG846158711495283308.JPGIMG847513491495283310.JPGvan mijn fraaie moes-achtertuintje. Een jaar geleden verhuisd naar een rijtjeshuis met een volledig bestraat achterplaatsje. Het was niet groot, en compleet onvruchtbaar, maar ik zag mogelijkheden. Zodra het kon, maart vorig jaar, ben ik begonnen met het maken van een eigen tuinontwerpen.

 

Alle straatstenen heb ik zelf gemetseld in muurtjes en het perk dat ontstond heb ik laten vullen met goede grond. En toen kon ik aan de slag, maar het was al juli! Een beetje proefdraaien, maar vooral ongeduldig wachten op het volgende jaar...

 

Elke dag stap ik de tuin in... ik heb voorzaaiplankjes voor mijn raam waar ik al in maart start met heel veel leuks. Ik heb niet veel ruimte, maar met goede voeding en goed snoeien (jummie!) kun je veel soorten telen in je kleine achtertuin! Ik heb zeker 60 soorten kruiden, groente en fruit nu... het begint er op te lijken!

 

Ik kan niet alles zelf, want het past gewoon niet! Ik heb geen plek voor een composthoop of een kasje... dus ik graaf in de winter vanalles direct in de grond en ik werk met opvouwbare plastiek kasjes...

 

Mijn laatste werkje is het maken van een bonengang... het pad langs de linkerschutting naar achteren gaat boogjes krijgen met bonen... de paarse boon 'blauhilde' wil heel graag, de rest komt ook snel.

 

Ik kan dagelijks uit mijn tuin eten. Maar soms wil ik een tomaat, of rabarber, en dan moet ik toch groente kopen... mijn tomatenplantjes zijn nog niet zo ver, en rabarber? Dat lukt echt niet op 15 vierkante meter grond!

 

Een kleine tuin, een schoonheidje! Mijn trots, want alles zelf gedaan!!!!

Trotse Gardenesse van een kleine stadse moes-achtertuin...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...