Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tijdelijke en snel groeiende groene afscheiding


Aanbevolen berichten

Over een aantal weken gaat de heg tussen ons en de buren gesnoeid worden, met het risico dat hij te kaal zal worden en er op termijn uit moet. Om het korte termijn probleem te tackelen (kaal / doorzichtig), wil ik dit jaar een paar fikse plantenpotten vullen met grote, snel groeiende, groene planten. Door die potten voor de heg te zetten hebben we gedurende de zomer alsnog een groene 'oase'.

 

Afgelopen jaar hebben we dit bij een stukje van de heg bereikt door er een Brugmansia voor te zetten. Mooie plant en mooie 'opvuller' tegelijk. Maar als ik dit jaar begin met Brugmansia stekken, dan zijn die nog niet groot genoeg. Tomaten, die normaal altijd voor de heg stonden, voldoen ook niet. I.v.m. ziektegevoeligheid kan ik dat geen groen bos laten worden.

 

 

Ik denk het snelst in de richting van klimplanten (mix van komkommer, oost-indische kers, reukerwt bijv.) en/of harde groeiers zoals aardperen.

Hebben jullie suggesties voor geschikte planten om snel een tijdelijke groene afscheiding te creëren, of ervaring met planten zoals aardperen?

 

Van belang is wel dat ze het hele seizoen op een mooie wijze hun blad behouden. Op een of andere manier is me dat de afgelopen twee seizoenen met komkommers niet goed gelukt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou zeker aan ook een aantal eenjarigen denken, die snel dit seizoen de boel vullen en lang bloeien. Dus bv Ipomea purperea bv ( 3 zaailingen in 1 grote pot. bloeit tot de vorst en zeker 2m hoog en 1 breed.

Andere klimmer : Cobea scandens. ander blad, mooie bloemen ( neem es de witte ) en snelle, supersnelle groei. Bloeit tot de vorst.

 

Is er wat meer schaduw ? : Nicotiana sylvestris. Oerwoudgevoel, lekker voeden, worden wel 150-2m groot ( wel water geven, bloeien heel lang én geuren heerlijk 's avonds.

 

nahh... er is wel meer hoor ....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...