Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tuinkas, Polycarbonaat of glas?


IKE1207

Aanbevolen berichten

Ik vraag me af of er mensen zijn die het verschil in kweken met Poly en glas kunnen vertellen i.p.v. wat sterk is etc.

Ben namelijk op zoek naar kweek ervaringen van poly om een gezonde (€) keuze te kunnen maken!

 

Heb een minimale afmeting in m'n hoofd van 9-10m2 en minimaal 1.70 goothoogte en die zijn heel prijzig i.c.m. glas.

 

 

Alvast bedankt voor jullie moeite.

 

Groeten,

 

I.T.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft allebei voor en nadelen. Glas is duurzamer dan polycarbonaat. Glas is ook duurder dan polycarbonaat. Polycarbonaat moet na een aantal jaren vervangen worden omdat het minder duurzaam is en de lichtdoorlaat afneemt. Polycarbonaat heeft een ingebouwd uv filter, glas niet. Bij glas zul je dus bij felle zon eerder met doek moeten werken. Polycarbonaat kassen zijn lichter en dus bij storm sneller schade. Bij schade aan je kas ben je bij glas meer geld kwijt. Zelf heb ik een polycarbonaat kasje. Na stormschade vorig jaar heb ik alle panelen met "siliconen kit bouw" van Bison vast gezet. De kas staat bij mij op een plat dak in de wind en heeft de westerstorm van gisteren overleefd terwijl in de straat de pannen van het dak waaiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Altijd kiezen voor glas.

 

2 jaar geleden een polycarbonaat kas neergezet. Die vloog na 1x een beetje stevige wind al door de tuin heen. Sinds afgelopen jaar een glazen kas staan en die heeft eigenlijk alleen maar voordelen ten opzichte van de polycarbonaat kas. Meer licht binnen, makkelijker schoon te maken, veel steviger etc. En het belangrijkste: zelfs in de storm van gisteren 0 schade aan de kas.

Enige nadeel dat ik kan bedenken van een glazen kas is de prijs maar als het goed is blijft zo'n kas voor een lange tijd staan dus dan is een grote investering wel te rechtvaardigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 years later...

Ik heb 2 kassen, een glazen en een van polycarbonaat. Met de glazen kas is nog nooit iets gebeurd en met de polycarbonaat zijn vorig jaar 4 panelen er uit gewaaid waar er 2 van stuk waren. Na de laatste 3 stormen zijn er weer 8 panelen kapot gewaaid in de PC kas.  Dit komt omdat de PC panelen doorbuigen met harde wind en zich dan lostrekken van de kit en dan wegklappen. Ook raakt de kit zijn kleefkracht kwijt in een paar jaar. Ik ben nu van plan om alle kapotte panelen te vervangen met 4 mm glas. dan heb ik in een paar jaar een glazen kas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een nadeel aan glazen panelen is als het kapot gaat  (helaas ervaring:thumbdown:) het ruime van al de glasscherven en scherfjes. 

Wat een ellende levert dat op. 

 

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Ik ben begonnen met een klein polycarbonaat-kasje, maar heb daar verschillende keren goed mee afgezien doordat de platen eruit gewaaid waren. Na de eerste keer alles rondom vast gezet met kit en dat heeft een paar stormen doorstaan, maar een jaar later toch weer een paar platen eraf (waaronder 1tje van het dak). Uiteraard op momenten dat je eigenlijk geen tijd hebt om het te herstellen. Toen voor een kas met gehard glas gegaan, ik zou niet anders meer willen. Veel duurzamer en daarmee ook een stuk beter voor het milieu, en erg betrouwbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...