Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tunnelserre : folie bevestigen


Dmertens

Aanbevolen berichten

Hi,

 

Ik ga een tunnelserre kopen, maar ik vraag me af hoe ik best de folie onderaan bevestig. Aan de buizen zelf heb ik klemmen, maar wat is aan de grond het best volgens jullie ? Ingraven ? Nieten aan houten balkjes ? oprollen ?

 

Het frame zal dit zijn : http://www.serresvantack.be/webwinkel.html#!/Spike-Kader-6x3x2-met-2-deuren-Structure-voliere-poules-6x3x2-avec-2-portes/p/67763709/category=19897069

 

Bedankt voor de input !

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Je kunt het met een paar latten vastzetten, of ingraven. Blijkbaar de meest gebruikte manieren hier in Europa. Ik wil zelf voor een folietunnel gebruik maken van zogenaamd "wiggle wire" om de folie vast te zetten. In de US veel gebruikt, maar hier nergens te krijgen. Blijkbaar vinden we de latten-methode wel goed genoeg . Wel in de UK verkrijgbaar (geen aandelen):

http://www.northernpolytunnels.co.uk/w-wire-wiggle-wire-polythene-fixing-system.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Met het kopen van een tunnelkas ben je er nog niet. Tunnelkassen willen nog wel eens wegwaaien en daarom doen wij het zo. Zet het frame van je kas in elkaar en maak dan een rechthoekig frame van balken ( 5x5of meer) waar het frame precies op kan staan. Dit frame lost in een keer een paar constructie problemen op. Je kas is nu meteen een stuk steviger, hij waait niet meer weg, en je kan de folie vast zetten. Maak het kasframe vast aan het houten frame met grote Ti rips (zie foto). De folie zet je vast met lange latten aan de buitenkant die je door de folie heen, met schroeven op houten frame vastzet. (Zie foto). De folie dus alleen vanonder vastzetten is voldoende. Gebruik geen clips om je folie vast te zetten , ze maken je folie kapot. Als je handig bent dan vervang je de oprol foliedeur door een echte deur, die je ook weer makkelijk aan het houten frame kan vastzetten. Als laatste gooi je een groot aardbeien net over de hele kas heen, die je alleen op de vier hoeken ook weer aan het houten frame vastmaakt. Dit net voorkomt dat de folie gaat klapperen in de wind , waardoor veel foliekassen sneuvelen. Nu kan je kas jarenlang meegaan , mits je s’winters de folie verwijderd.

6D1180EE-8A13-4F3A-A13F-DE2BA9F2730995241521999683.jpeg

E1DC4C39-DB62-445A-88A0-B9ED77074BB212981521999684.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Goedendag. 
Zelf ben ik momenteel ook een tunnelkas  aan het plaatsen en zocht een manier waarop ik het beste het folie kon bevestigen. 
Het houten profiel ziet er stevig uit. Zelf had ik de onderkant balken gelijk gehouden aan de rand van de tunnelkas. 
Waarom zou je niet je folie gewoon ingraven? 
Je graaft een geul aan alle kanten, doet de folie erin, misschien een paar stenen erin voor de zekerheid en graaft het gat dicht. Lijkt mij veel makkelijker mocht je het folie ooit weer moeten vervangen. 
 

Gr Dave 

aangepast door DKB
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Momenteel ben ik bezig gegaan met de kas. Heb is een houten profiel onder gelegd en 4 hoekpalen in de grond geslagen. 
 

nu is mijn laatste vraag. Rond welke Weerd temperaturen is het het beste om het zeil/doek te spannen? 
In m’n enthousiasme staan er al 25 tomaten plantjes te wachten om deze kas in te gaan! 
 

4E09584A-AFC0-4300-86D0-ADCD733AB041.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het nu al doe op een windstille en zonnige dag ben ik bang dat de kas niet strak genoeg komt. Voordeel is wel dat je met zo'n klein kasje het doek de komende  zomer wel opnieuw zou kunnen spannen. Ik vind het lastig want wil het vooral goed doen!  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...