Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

varkens houden op plek waar taxus struiken stonden?


Jerina

Aanbevolen berichten

Ik heb een hele moeilijke vraag. Ik weet niet of iemand hier ervaring mee heeft, of iemand weet die deze vraag kan beantwoorden.

 

Op ons erf staat een taxusbosje van ongeveer 30 taxussen. Niet als haag, maar als alleenstaande struiken. Gemiddeld zo'n 3 meter hoog en diameter van een halve tot een hele meter. Nu willen wij daar een varkenswei van maken. Ons idee is om in het vroege voorjaar 2 biggetjes te nemen.

 

Nu weten we dat taxus heel erg giftig is. Ook de wortels. Alle takken zijn al weg, nu de stronken nog. Omdat een trekker er niet mooi bij kan, wordt alles er met bats en bijl uitgespit. Zo veel mogelijk wortels halen we eruit. Maar er blijven zoveel kleine worteltjes in de grond zitten..... en zo af en toe vergeet je natuurlijk ook een dikke...

 

Zouden deze achtergebleven wortels nog giftig zijn in het komende voorjaar voor de biggetjes? Ze gaan natuurlijk wroeten....

 

Takjes en naalden zijn voor het uitgraven van de stronken allemaal al weggehaald. Toch zullen er nog wel wat naalden in de grond zitten.

 

 

 

Als iemand een persoon weet die hier een antwoord op heeft.... ik hou me aanbevolen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry, geen ervaring hier, en ik kan er op de Amerikaanse Facebookgroep over 'pastured pigs' (varkens in de wei) ook niets over vinden.

 

Is er geen mogelijkheid dat je van dat Taxus-stuk een weitje maakt voor dieren die niet de grond in gaan met hun neus? Kippen of eenden bijvoorbeeld? Of daar de moestuin of een ander doel? Zodat er een beter stuk grond beschikbaar komt voor varkens?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou denken dat het weinig kwaad kan zeker als je erop let datje alles wat eventueel nog boven de grond uit komt meteen verwijderd. Maar dat zeg ik op gevoel, ik heb daar geen onderbouwing voor.

 

Je zou dat stuk eventueel ook kunnen beplanten met een hek erom heen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...