Vegetarische recepten

<<

Nicolette

Avatar gebruiker

Berichten: 1521

Geregistreerd: di 28 dec 2010, 16:30

Woonplaats of Regio: Noord-Holland

Moestuin Seizoen: Bekijk update (5)

Bericht di 13 maart 2012, 15:59

Re: Veggiechalenge deelnemers

veuvecouderc schreef:
Nicolette schreef:overigens ben ik allergisch voor tarwe en vervang ik dat door spelt.. dus als ik t zelf kan maken wordt ik blij :lol:


Je bent vast niet allergisch voor gluten - want die zitten ook in spelt - en seitan wordt gemaakt van de gluten. Ik koop zo'n zak glutenpoeder bij de natuurwinkel omdat ik geen zin heb om liters water te verspillen met het wassen van het deeg (als in de eerste video). Bij gebrek aan glutenpoeder kun je het denk ik ook heel goed van speltmeel maken.



Is er dan smaak verschil? Of maakt dat niet uit.
<<

veuvecouderc

Berichten: 1273

Geregistreerd: do 17 maart 2011, 11:22

Woonplaats of Regio: frankrijk

Bericht di 13 maart 2012, 16:00

Re: Veggiechalenge deelnemers

Op deze site staat een beschrijving plus recept in het nederlands, met glutenpoeder http://winnywatetenwevandaag.blogspot.c ... eitan.html. In het begin van de beschrijving kun je een link klikken naar het maken met bloem/meel.

De video's in het engels uit de vorige post zijn dan misschien handig zodat je kunt zien dat het er zo vreemd uit hoort te zien ;)
Veuvecouderc
De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
<<

veuvecouderc

Berichten: 1273

Geregistreerd: do 17 maart 2011, 11:22

Woonplaats of Regio: frankrijk

Bericht di 13 maart 2012, 16:03

Re: Veggiechalenge deelnemers

Nicolette schreef:Is er dan smaak verschil? Of maakt dat niet uit.


:D :D Dat zat ik mezelf net af te vragen!
Geen idee, maar als ik eens zin heb zal ik eens twee porties maken. Een met speltmeel en een met tarwemeel.
Veuvecouderc
De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
<<

veuvecouderc

Berichten: 1273

Geregistreerd: do 17 maart 2011, 11:22

Woonplaats of Regio: frankrijk

Bericht di 13 maart 2012, 16:10

Re: Veggiechalenge deelnemers

Rantje schreef:Denk dat ik tijdens het eten m'n jus het meeste zou missen eigenlijk.


Boter in de pan smelten, beetje bloem erbij, roeren, het nat van je gekookte groenten erbij eventueel zout en peper en klaar. Voor extra smaak doe je er ipv het kooknat een kruidige bouillon door, wat gebakken uitjes, tomatenvelletjes, knoflookje, sojasaus :mrgreen: etc etc etc. Creatief in de keuken!
Veuvecouderc
De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
<<

Rantje

Avatar gebruiker

Berichten: 2666

Geregistreerd: zo 13 nov 2011, 18:54

Woonplaats of Regio: Nederland

Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Bericht di 13 maart 2012, 16:14

Re: Veggiechalenge deelnemers

Nou dan moet m'n moeder toch maar een fles sojasaus gaan kopen! :D
(Nog opletten welk merk en wat er in zit)

We doen nu wel veel vaker een uitje door de jus enzo, we worden steeds creatiever ;) En dan straks allemaal lekkere onbespoten puur natuur groenten uit m'n eigen tuintje :thumbup:
<<

Nicolette

Avatar gebruiker

Berichten: 1521

Geregistreerd: di 28 dec 2010, 16:30

Woonplaats of Regio: Noord-Holland

Moestuin Seizoen: Bekijk update (5)

Bericht di 13 maart 2012, 16:56

Re: Veggiechalenge deelnemers

@Geedee:

Ja ik puzzel hier ook regelmatig wat af. Gelukkig zijn we daar in de loop van de jaren erg handig in geworden.
<<

Kruidje

Avatar gebruiker

Berichten: 1419

Geregistreerd: do 09 jun 2011, 20:07

Woonplaats of Regio: regio Ehv

Moestuin Seizoen: Bekijk update (23)

Bericht za 17 maart 2012, 12:07

Re: Veggiechalenge deelnemers

Wij eten hier met regelmaat zonder vlees. Heeft ook ermee te maken dat ik vanaf mijn 17de vlees niet lekker vond. Blijkt dat ik niet zo goed tegen varkensvlees kan. Dus nu lust ik het wel. Ik ben ook heel gehecht geraakt aan mijn groente-gerechten. Het milieu is op gegeven moment ook een rol gaan spelen en dat leg ik de kinderen ook uit als ze roepen "al weer geen vlees". Daar hebben ze begrip voor.

Bij de soep krijgen ze een worstje en ik neem er geen. Krijg er jeuk van, dus dat hoef ik niet.

Het gehakt in de spaghettisaus heb ik trouwens al jaren geleden (25 jaar of zo?) vervangen voor licht bruingebakken fijn havermout :D . Dat is onwijs lekker. Dat kennen mijn kinderen helemaal niet anders.

Van jus maak ik wel eens een dubbele hoeveelheid zodat er ook eens een vlees-jus gebruikt kan worden als we iets vegetarisch eten. Meestal is dat niet nodig omdat we dan niet aardappel, groente, geen vlees eten. Meestal zijn dat toch echt heel andere recepten.
Ik vind de groene Hemel in Waalre leuk.
<<

Rantje

Avatar gebruiker

Berichten: 2666

Geregistreerd: zo 13 nov 2011, 18:54

Woonplaats of Regio: Nederland

Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Bericht za 17 maart 2012, 12:23

Re: Veggiechalenge deelnemers

Kruidje schreef:

Het gehakt in de spaghettisaus heb ik trouwens al jaren geleden (25 jaar of zo?) vervangen voor licht bruingebakken fijn havermout :D . Dat is onwijs lekker.

Dat lijkt me best leuk om ook eens te proberen, hoe doe je dat precies?

Die jus tip is ook wel een goede! :thumbup:

Ik heb het even met m'n moeder overlegd en we gaan het proberen om zo nu en dan zonder vlees te eten ;)
<<

Nicolette

Avatar gebruiker

Berichten: 1521

Geregistreerd: di 28 dec 2010, 16:30

Woonplaats of Regio: Noord-Holland

Moestuin Seizoen: Bekijk update (5)

Bericht za 17 maart 2012, 17:09

Re: Veggiechalenge deelnemers

ja dat van die havermout maakt mij ook nieuwsgierig
<<

Kruidje

Avatar gebruiker

Berichten: 1419

Geregistreerd: do 09 jun 2011, 20:07

Woonplaats of Regio: regio Ehv

Moestuin Seizoen: Bekijk update (23)

Bericht za 17 maart 2012, 20:45

Re: Veggiechalenge deelnemers

Nou moet ik toegeven dat ik geen exacte hoeveelheden weet aan te geven. Ik doe maar schattingen.

Spaghetti met tomatensaus (veggieversie)

1 ui snipperen (glazig bakken in olie)
1 hand vol fijn havermout (de gewone uit de winkel, niet de volkoren versie) erbij en licht bruin bakken (blijven roeren)
afblussen met wat water
1 blik gepelde tomaat (in stukjes maken/pureren) of pizzatomaat of gepureerde tomaat erbij geven
nog wat water toevoegen (de hoeveelheid hangt ervan af hoe dik het moet worden - de tomatenmark maakt het straks nog iets dikker)
peper
zout
marjolijn of oregano (wat je hebt)
rozemarijn
1 theelepel suiker of oerzoet
1 klein blikje tomatenmark

In wezen is het het recept voor tomatensaus van mijn vader waar ik alleen het gehakt heb vervangen met gebruind havermout.

Ik kan nog wel meer van mijn favorieten opschrijven als er vraag naar is.
Ik vind de groene Hemel in Waalre leuk.
VorigeVolgende

Keer terug naar Koken en Recepten

Deel dit bericht:

 |  | 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

Advertenties zijn alleen zichtbaar voor gasten - registreer en log in om de advertentie te verwijderen.

Ontwerp door ST Software en aangepast naar het thema moestuin.