Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Verse dadels drogen


Spitskool

Aanbevolen berichten

Zojuist heb ik wat verse dadels geoogst. ((Niet uit eigen, of Nederlandse tuin, maar dat spreekt voor zich denk ik.) En hoewel ze vers ook heerlijk zijn, liggen er nog heel veel onder de boom en een bizarre hoeveelheid aan de tros die ook rijp is.

 

Weet iemand hoe je dadels buiten in de zon kunt drogen? Ik kan ze natuurlijk buiten neerleggen... Maar, hoe houd ik bijvoorbeeld het ongedierte op afstand, die die dadels ook wel zien zitten? Hoe lang kan het droogproces duren bij een graad of 28? Zijn er andere tips?

 

IMG886923101491328613.JPG

aangepast door Gast

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

er van uitgaande dat je niet de beschikking hebt over een droogmachine:

 

het droogst het snelst door ze in plakjes te snijden, op een stuk gaas te leggen in een soort van klamboe tegen de insekten.

Bij die hoge temperaturen zal het geen enkel probleem zijn, de droogtijd valt moeilijk in te schatten omdat je ook afhankelijk bent van de luchtvochtigheid en de wind. Hoe droger de lucht hoe meer wind des te sneller het gaat

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Speets, ze zijn ontzettend rijp en heel erg lekker! De eigenaren van de tuin (mijn ouders) hebben nog eens bevestigd dat ze inderdaad lekker zijn.

 

Ik heb er een paar te drogen gelegd onder een muskietennetje, met dank aan de voorbeelden van paddestoelengek. Ik ben benieuwd of ik die - voor ik weer terug ga naar mijn eigen tuin in Nederland - nog zo bruin en gerimpeld mag zien, zoals ik ze zelf ken.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is in Zuid-Afrika. Een prachtige tuin met nog veel meer moois. Waaronder een macadamia boom en een granaatappel boom. Daar kan ik met mijn paar meters Hollandse moestuin alleen maar van dromen!

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...