Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

vlaamse gaaien en eekhoorns stelen alles uit mijn tuin


Anja

Aanbevolen berichten

Ik heb 4 vlaamse gaaien en 2 eekhoorntjes in de tuin. Op zich heel leuk maar de laatste 2 weken eten ze mijn hele moestuin leeg. De eekhoorns eten vooral alles uit de manden (tomaten, aardbeien e.d.) de vlaamse gaaien nemen mijn mm bak te grazen. van de 32 vakken zijn er al 14 leeg gehaald.

 

Ik heb alles wat ik kan bedenken al gedaan.

-Van dat groene "gaas" er over maar daar pikken ze net zolang aan tot de gaten groot genoeg zijn.

-die gordijnen van de ikea (dacht lill) maar daar maken ze scheuren in.

-ik heb lange satéprikkers (50 cm) in een wigwam vorm gezet maar die duwen ze gewoon aan de kant.

-ik heb cd's opgehangen maar daar trekken ze zich niks van aan. zelfde voor stroken alluminiumfolie. (hoopte dat de schittering ze af zou schrikken)

-ik heb zelfs gisteren een soort koolkragen gemaakt van alluminiumfolie maar daar lopen ze gewoon over heen en trekken de kolen er tussen uit.

 

Het is zelfs zo erg dat mijn 4 bier vallen voor de slakken om worden gegooid en dat ze met de bakjes gaan spelen. hetzelfde ook voor mijn gele naambordjes. die vind ik door de hele tuin!

 

een lange lijst maar ik hoop dat iemand nog een goede oplossing weet. Ik heb ook al aan een vogelverschrikker gedacht maar aangezien ze het gewoon stelen waar ik bij sta heeft dat denk ik ook niet veel nut.

 

Heeft iemand nog een tip? Op deze manier twijfel ik namelijk of ik wel door moet gaan met mijn moestuintje. Ik hou er zelf namelijk helemaal niks aan over.

groetjes Anja

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geur helpt niet echt veel tegen gaaien, misschien iets of een tijdje wel tegen eekhoorns. Maar allen zijn slimme beesten.

 

Het is helaas toch gewoon een kwestie van wat forsere verdediging. "dat groene plastic net" , dat is vrij slap en erg kwetsbaar. Is ook eerder geschikt tegen insecten en wat vogels. Maar dan weer niet tegen gaaien ( eksters, vlaamse gaaien , raaf, maar ook niet tegen duiven )

Het zal wat zwaarder/ dikker / steviger moeten.

 

Misschien dat je idee om verdedigingswerken te plaatsen eigenlijk geboren is vanuit het idee dat je de moestuin of moestuindelen het liefst helemaal niet zou willen verdedigen ? Dat is dan een verkeerd idee. Zwaarder geschut inzetten dus. Zwarte vogelnetten zijn echt een stuk steviger , metaal gaas natuurlijk nog sterker. enz.

 

vrees dat er niks anders op zit.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien een heel flauw antwoord... Maar ik zeg het toch: Een kat!

 

Onze muist heel goed, en zit geregeld achter een vogeltje aan, dus vogels durven niet meer... Eekhoorns hebben we niet, maar ik denk dat die ook schrik hebben van een kat.

 

Loop je wel het risico dat ie ook daadwerkelijk iets vangt natuurlijk... (eekhoorn zou ik ook zielig vinden... )

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, heel netjes onze kater, doet wel eens een plasje achter de Bernagie, maar de grote boodschap altijd buiten de tuin! En goed afgericht als ie is, gaat ie ook niet in de kruiden liggen! (paar keer met de plantenspuit bestraffen, dan de plantenspuit paar dagen bij de kruiden laten staan, als herinnering, daarna nooit meer in de kruiden gezien!)

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hahaha nou een kat gaat het niet worden. De buren hebben er 9 en dat vind ik meer dan genoeg (die doen hun behoefte overal behalve in eigen tuin) Wij hebben zelf een hondje maar daar trekken de vogels zich niks van aan. Ze dagen haar zelfs uit.

 

Maar bedankt voor jullie reacties! Ik zal dan toch voor een kooi o.i.d. gaan en daar even wat info over op gaan zoeken. Hopelijk gaat dat beter werken, al ga ik daar wel van uit.

 

Bit, ik had tot de afgelopen twee weken inderdaad niks over de moestuin hangen/liggen. Op zich vind ik het niet zo erg als er een keer wat weg is. Ik dacht ook eerst dat het slakken of gewoon wat vogels waren. Tot ik ze vorige week "betrapte"

groetjes Anja

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...