Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

vragen met betrekking tot aanschaf van eenden


Frommel

Aanbevolen berichten

Aangezien ik de omheining van onze kippenren wat moet verstevigen, wil ik deze ook meteen uitbreiden. De ren zou dan ong 3 op 8 meter worden (nu 3 op 4). Nu word de ren bewoond door de 3 legkippen. Ik zou dit dan willen uitbreiden met of 2 extra kippen of 2 eenden.

Voor eenden kan ik een vijvertje (blauwe schelp) aan leggen en een extra nachthok. Het is dan de bedoeling voor 2 vrouwelijk legeenden. Aangezien loopeenden nogal luidruchtig zijn, dacht ik zelf eerder aan campbells.

Maar is de ruimte groot genoeg voor deze combinatie? En waarschijnlijk kan ik beter volwassen dieren zoeken om bij de kippen te zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad sowieso volwassen dieren in plaats van jonge want kippen zijn gemeen... Of je moet er eerst nog een hekje tussen kunnen zetten o.i.d.

 

Even over de combi van kippen en eenden wat wij hebben ervaren in de afgelopen jaren: ze snappen elkaar niet helemaal, maar kunnen wel bij elkaar lopen. Van een drinkbak maken eenden al gauw een bende, ze weten er in een dag tijd een modderbende van te maken. Wij hebben van die zinken emmers die op hun kant liggen weet je wel? En daar moet je dan bijna elke week een hele laag drek uit schudden omdat die eenden dat er IN hebben gewerkt. Geen idee hoe en waarom want rond de bak is geen modder en ze hebben een poeltje om hun snavels in schoon te maken.

 

Zorg dat het badje van de eenden niet te diep is want wij hebben nog wel eens gehad dat er dan een kip in 'drijft'. Helemaal verkleumd en suf maar na afdrogen en onder een warmtelamp deden ze het weer Toch niet echt fijn...

 

Eenden gaan vaak liever niet naar binnen in een nachthok. Wij drijven ze er nu elke avond in, en sluiten het hok dan af. Soms liggen ze al binnen als we gaan kijken op de laatste ronde, vaak ook niet. En je zult zien dat ze onder je kippen gaan liggen, als die wel netjes op stok gaan

 

Ook willen ze waarschijnlijk een andere vorm/maat/plek als legnest. En onze loopeenden leggen niet meer in dat bepaalde nest als je steeds alle eieren weg haalt. Ze gaan niet zoals een kip gewoon weer op diezelfde plek leggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook campbell eenden gehad. Ze leggen mooie eieren. Maar ze zijn wild en zenuwachtig, je kunt ze bijna niet te pakken krijgen. Muskuseenden leggen ook grote eieren en zijn heel erg tam. Ze leggen misschien niet zoveel eieren als campbell, maar als je drie vrouwtjes hebt dan heb je nog meer dan genoeg eieren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...