Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wanneer Erica (heide) verplanten?


henkg

Aanbevolen berichten

Optimaal is straks eind maart/ half april. Ook al staan ze dan nog in bloei. De gehele struiken wat terugsnoeien met een heggeschaar bv, zeg ong. 10-15cm van de groene delen, 'scheren' zeg maar. Je neemt de bloei dan dus weg. Plant zal in april mei weer fris uitlopen.

 

Neem dus het jongste hout terug tot net boven het nog oudere hout. Veel dieper liever niet, daarvan herstelt de plant slecht. Dit geldt vooral winterheide ( het jouwe ) , zomerheide kan veel dieper.

 

Niet te diep terugplanten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...

Het is nu eind maart / half april, wel een jaar later …

Deze (en nog een andere) heb ik rondom fors bijgewerkt. Wellicht nog wat aan de bovenkant snoeien, maar dan alleen in het verse groen. Gaan morgen / overmorgen verplaatst worden (als ik ze eruit krijg):

2019041515354717871555341067.jpg

(alle snoeiafval ligt er nog rond omheen)

 

Maar deze, met dat dode? hart binnenin. Zelfde manier, of misschien zelfs verticaal kloven, ook dwars door de wortelkluit, zodat ik er twee heb?

2019041515355630251555341064.jpg

 

(Ze komen alle drie trouwens bij mijn bestaande heidehaag in de achtertuin te staan, mijn tuintje blijkt toch te groot voor mij, voor alleen moestuinspul).

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat kloven zou ik niet doen Henk. Zijn geen vaste planten die je makkelijk kunt scheuren of in 2-en hakken ofzo. Zijn struiken he ?

 

Zelfde struikjes kosten hier 1.25 p.st. Zijn dan natuurlijk wel klein, maar dan ook fris. Hup, gewoon lekker de groene container in. Die dingen verpoten, in jouw zware klei, is eigenlijk onbegonnen werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...