Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wanneer kun je pofmais poffen?


brownie

Aanbevolen berichten

2017082413054856291503572869.jpg

 

Het is me eindelijk gelukt om een mooie kolf mais te kweken. Ik heb dit jaar gekozen voor pofmais.

Nu vroeg ik me af of ik de kolf eerst moet laten drogen om er popcorn van te maken, of dat ik dat al gelijk kan doen?

Om popcorn te maken moeten de korrels nog wel vocht bevatten om te kunnen poppen, maar ik zou me voor kunnen stellen dat vlak na de oogst nog te vroeg is. Maar hoe lang zou ik dan moeten wachten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later ...

Is er iemand die hier een antwoord op heeft? Mij is het bij mijn pofmais namelijk nog nooit gelukt. (Meestal leek de mais te hard/ droog en pofte er niks meer.) En toch wil ik het dit jaar weer proberen. Iets met eigenwijs en dezelfde steen.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even gezocht op Google en vind daar een schat aan informatie hoor.

 

Zoeken naar het Engels levert betere resultaten op.

 

Drogen kan door op de kop te hangen maar ik begrijp dat het drogen in de oven beter werkt. Deur open en dan een tijdje op aangegeven temperatuur drogen. Ik ga het ook een keer proberen dit jaar maar duidelijk is wel dat het lastig is in ons klimaat en het drogen in de oven... Het zal geen goedkope popcorn worden.

 

Google resultaten popcornmais drogen

 

Gr. Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...