Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

wat is dit? beestje? overblijfsel larf?


reina

Aanbevolen berichten

Dat zijn coconnen of eihulsjes van de wollige dopluis voor zover ik het weet. Waarschijnlijk zitten er op de stelen van de plant ook nog ronde donkere "dopjes" op de stengel. Ik heb ze ook in mijn hortensia's

Deze is heel lastig te bestrijden. Voor zover ik weet kun je 2 dingen doen. De plant aan de grond afknippen en alles in de groenbak of met de hand alles verwijderen en dit meermaals herhalen.

 

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er inmiddels lieveheersbeestjeslarven op je plant met luis zitten spuit je die dus ook dood, en ook voor andere nuttige insecten is dat spul dodelijk als ze ermee in aanraking komen. Ik zou gewoon zoveel mogelijk handmatig weghalen, en wat er blijft zitten trekt vanzelf natuurlijke vijanden aan. Ik heb nul verstand van kakibomen hoor, maar het lijkt me sterk dat ze het loodje leggen door een paar luizen, en dan is het m.i. handiger om te zorgen voor wat natuurlijke preventie dan naar gif te grijpen. Als je nu gif spuit, heb je volgend jaar waarschijnlijk weer hetzelfde probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou inderdaad pipi...het is niet helemaal onschadelijk. Voorlopig maar even niet gebruiken dan.

 

 

Het is inderdaad wel een natuurlijk gif (en toegestaan in de bio-teelt), maar het blijft gif. Een kleng met een boomstam tegen je hoofd is ook helemaal puur ecologisch verantwoord en zonder gevolgen voor het milieu, maar toch schadelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb nu het meeste met de hand verwijderd. Ik kijk even aan hoe dit zich verder ontwikkeld. Als het de spuigaten uitloopt ga ik pas met liefst zo vriendelijk mogelijke middelen aan de slag.

Maar in mijn kleine tuin kan het zo in ene ontploffen en dan kunnen de lieveheersbeestjes het ook niet meer aan. Ik heb dit jaar extreem veel luis en ook veel lieveheersbeestjes gelukkig. die koester ik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...