Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wat voor een eenden worden dit?


Gwen

Aanbevolen berichten

Ha,

 

Deze kuikens heb ik als Indische Loopeend gekocht. Iemand die ik ken heeft ze voor mij meegenomen, dus heb de ouders niet gezien.

 

Ze zien er behoorlijk anders uit dan de kuikens die ik van Jorieke had. Zelfs het dons is anders.

 

Nu lijkt het mij leuk om er een wedstrijdje van te maken. Dus gooi je suggestie op en we gaan er vanzelf achter komen wat het is. In dit topic post ik regelmatig updates met foto's zodat de groei en ontwikkeling mooi wordt opgevolgd.

In dit openingsbericht houd ik bij wie welke suggestie doet

 

BILD869769031500141643.JPGBILD869841101500141644.JPGBILD869924681500141646.JPGBILD870089791500141647.JPGBILD870142381500141648.JPG

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha,

 

Ben het helemaal met je eens. Had ze ook veel liever inclusief mama genomen, maar ze wilden mama niet wegdoen en de kuikens moesten wel zo snel mogelijk weg.

 

Andere variatie loopeend. Bedoel je dan een kruising met de indische en zo ja, welk ras?

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gok dat dit toch gewoon Indische loopeenden zijn. De loopeenden worden zo gefokt dat ze zo rechtop mogelijk zullen gaan lopen. Maar misschien is dat bij deze er een stuk minder in gefokt? Ander verenkleed kan natuurlijk ook liggen aan de omstandigheden waarin ze de eerste weken zijn opgegroeid (binnen/buiten?). Misschien ook wel aan het voedsel dat ze krijgen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Zojuist sprong eentje naar een vlieg en had hem ook nog dus dat is al een goed teken

 

De kwabben onderaan de hals waren vanmiddag een stuk minder fors. Het is hun krop die enorm bol staat als ze hebben gegeten.

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha,

 

Vandaag werd er flink naar vliegjes gesprongen en aten ze die met smaak op. Ze zijn echt heeel bang.

 

Maar desondanks heb ik ze in bad gestopt want ze stonken best wel. En ook dat ging met echt vechten. Eentje beet mij zelfs :o . Maar ik zet door en ze worden steeds kalmer als ik ze vastpak. Ze vinden het ook leuk om gedouched te worden

 

BILD871057641500250953.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha,

 

LOOOOL Oxygen Welke dan?

 

De kuikens zijn wat rillerig en schokkerig sinds 2 dagen. Dus ik vermoed dat de kuikenkorrel niet geschikt is. Daarom krijgen ze vanaf vrijdag watervogel opgroeikorrel. Eens kijken hoe dat gaat.

 

En man oh man wat groeien ze hard!! Ook komen er steeds meer veertjes aan en krijgt ook het kuiken met zwart dons bruine veertjes net als de rest. Voorlopig ga ik er vanuit dat die een man is en de andere 3 vrouw.

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Ha,

 

Wat groeien ze toch hard :o En wat smeren ze enorm. Schrik best van de foto's. Bij daglicht valt het vuil niet zo op. De flits laat het wel enorm 'in your face' zien. Dus morgen maar gaan poetsen.

 

BILD885470201501459008.JPGBILD885650061501459031.JPG

 

Vind ze wel heel leuk worden. Ze groeien echt mega snel.

 

Waarschijnlijk is het kuiken met het meest donkere een man want bij de kont is het groenig en hij kwaakt heesig. De bruine kwaken veel scheller.

 

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Ha,

 

Hoogste tijd voor een update hiero.

 

De mannetjes- eend is ineens enorm hard gaan groeien en zit al wat weekjes bij de heren buiten. Hij bijt goed van zich af en ligt lekker in de groep. Hij maakt bijna geen geluid en is al zwaarder dan de zwaarste loopeend. Vanwege zijn postuur heb ik hem Jerom(eke) genoemd en die naam past hem goed. Hij gaat binnen een paar maanden zijn leven voortzetten in Hongarije en mag voor nageslacht gaan zorgen. Heel leuk dat ik van hem en van zijn kindjes nog het nodige ga zien.

 

De andere 3, de bruin- witte zijn overduidelijk meisjes. Een van de drie heeft een bruin hartje op haar bil. Samen met de loopeend- dames mogen ze dagelijks bij de heren zodat ze even in bad kunnen. Dat doen ze graag en ze bijten wel van zich af als de heren te opdringerig worden. Het zijn mollige eendjes die steeds beter in hun veren komen. Ze hebben nog wel het nodige dons, maar ruien wel al flink.

 

Wanneer Roeptoeter en Moeke met hun hormomen en eitjes bezig zijn kijken ze belangstellend toe en maken af en toe een geluidje. Zodra een kuiltje vrij is gaan zij erin liggen, het liefste met een (nep) ei onder zich. Ze zijn dus al flink aan het oefenen, haha.

 

Binnenkort komen er foto's. De laptop wil nu niet. Nog steeds heb ik geen idee wat het is. Vind ze wel zo leuk dat ze blijven om voor nageslacht te zorgen. Ga ze met Khaki Campbell en/of Pekingend kruisen zodat het een wat zwaardere eend wordt.

 

 

Gwen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...