Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Weer terug :)


Juna

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal!

Sommigen hier kennen me al, van lang geleden.

Door gezondheidsproblemen ben ik er soms wel, en soms niet. De gezondheidsproblemen maken me erg moe, en vallen de hobby's dan een beetje (of helemaal) in het water. En daarbij heb ik ook nog eens een dieet te volgen waarbij er erg veel soorten groenten zijn die ik niet mag eten. Dat neemt wel wat tuinplezier weg.

Maar ik raak toch steeds opnieuw besmet met het moestuin-virus, ik kan het niet helpen! Zodra de eerste plantjes weer tot leven komen aan het einde van de winter, begint het weer te kriebelen. Ik hou er gewoon van.

Ik ben er dus weer even, zolang m'n lichaam het toelaat probeer ik het weer. Dus ik ben er weer even

 

Ik ben overigens ook nog verhuisd, en heb een compleet andere tuin nu. De grond is hier anders en de buren houden geloof ik erg van 'netjes', dus dat is wat lastiger dan mijn oude 'flat-tuintje' waar het niemand wat uitmaakte.

 

Voor de mensen die me nog niet kennen, ik ben dus Juna, ik ben nu 33 jaar oud en woon in Zuid Holland tegenwoordig. De grond is hier erg nat, zacht, en rijk, wat ik niet gewend ben! Ik ben benieuwd naar hoe het hier zal gaan! Ik denk makkelijker, behalve dan met de slakken, want die zijn er hier in mega-overvloed (naaktslakken).

 

Het word moestuinieren op kleine schaal. Op het moment heb ik twee aardbeiensoorten (van vorig jaar) (Ostara en Elianni)

Er is een hoek met kruiden (veeeeel munt, citroenmelisse, bieslook, rozemarijn, tijm (paar soorten), oregano en nog wat prei die al een paar jaar op die plek schijnt te groeien.

Dan zijn er nog tomatenplantjes, eentje voor pomodori tomaatjes en (ik vermoed) een sweet million cherry tomatenplantje. Beiden worden groot (als het allemaal lukt) dus de ruimte voor tomaten is dan wel op denk ik.

En er is een kiwiplant van twee jaar oud, vorig jaar maakte hij 6 kiwi's, ik ben benieuwd wat het dit jaar gaat worden. Het is een super warm hoekje, en hij overwoekerd een druivenplant die al ouder was. De kiwi is dus best sterk, wat ik wel verrassend vind.

 

Wat ik er nog bij wil:

Ik wil nog een courgette kiezen, maar weet nog niet welke. Misschien is een rankende een goed idee. (al weet ik niet of die lekker zijn?) Er is niet veel plek dus ik moet het handig plaatsen.

Bietjes in de kruidenhoek en Oost indische kers.

En voor de leuk nog wat stokrozen, en kruiptijm in hoekjes en kiertjes tussen de stenen Ik ga ze proberen, al is de grond hier misschien te nat voor beiden.

 

Dat was het wel, en dat is maar goed ook want het verhaal is alweer veel te lang!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...