Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Wel/niet rijpe perziken?


Mellie

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Mijn perzikboom heeft prachtig gebloeid en draagt ook aardig wat vruchten. Vorig jaar had ik helaas alles weg moeten snoeien omdat hij ziek was. Dit jaar gaat het gelukkig goed en ook daadwerkelijk perziken. Maar... hoe weet ik in hemelsnaam wanneer ze rijp zijn?

 

Ze zien er prachtig blozend uit en qua kleur vind ik ze er rijp uitzien. Sterker nog, ik krijg direct zin om mijn tanden erin te zetten! Als ik voorzichtig voel, lijkt het nog wel erg hard en lang niet zo appetijtelijk als hun snoetje doet vermoeden. Er is bij dat 'voorzichtig voelen' al een perzik naar beneden gedonderd, dus dat durf ik eigenlijk niet meer.

 

Iemand de gouden tip om valvrij te weten of ze rijp zijn?

 

IMG941789981500833792.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een perzik vastpakt en hem voorzichtig 'kantelt' zal hij als hij plukrijp is makkelijk van het steeltje loslaten Mellie. Zo niet , dan laten hangen. Een perzik proberen in te drukken om te voelen of hij al zacht wordt moet je in ieder geval nooit doen.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

'Platte perzik platifortwo' staat er op mijn bestelbon.

Ik heb hem 2 jaar geleden via baldur.com besteld (leveren uit Duitsland). Vorig jaar moest ik rigoureus snoeien vanwege een ziekte en heb ik geen vruchten meer gehad. Ik heb er nog nooit wat van gegeten, dat wordt dit jaar voor het eerst. Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig! Ik hoop dat hij net zo lekker smaakt als hij eruit ziet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weeks later...

De boom is leeggegeten. Slecht moesseizoen, maar dit maakte een hoop goed. Flink wat pitten in de grond gedaan in de hoop dat er iets uitkomt. Deze boom is zeker een aanrader!

Heerlijk sappig, wit vruchtvlees, pitten lieten ook gemakkelijk los.

 

Hoe kan ik het mijn boom nog aangenamer maken om zijn seizoen af te sluiten? Handje mest of is dat volgend jaar weer van belang? Na de oogst snoeien las ik in elk geval. Dat ga ik vandaag doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...