Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Witte vlekken in tomaat en paprikablad?


marije2710

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw hier. Ik woon op Curacao en heb sinds een tijdje verschillende planten (zelf gekweekt) in pot op mijn terras. Ze staan deels in de zon maar er kan geen regenwater in de potten komen. Mijn tomatenplanten zijn al vrij groot en hebben hun eerste bloemetjes. Nu zie ik alleen dat vooral de onderste bladeren witte vlekken vertonen, vooral in de nerven. Ook zag ik vanmorgen dat er onder aan 1 blad witte bolletjes hingen. Allemaal aan een dun draadje. Weet niet goed hoe ik het moet omschrijven maar heb het blad er direct afgehaald. Mijn paprikaplantjes zijn nog iets kleiner maar 1 daarvan heeft ook beginnende witte vlekken in het blad. Ik vraag me af of dit kwaad kan en wat het is? Ik heb een foto van de tomatenplant toegevoegd voor de duidelijkheid.

Tomaat-witte-vlekken31711517925306.jpg

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Bedankt voor je antwoord. Ik was inderdaad ook aan het zoeken gegaan en kwam daar op uit. Ik heb al een bestrijdingsmiddel gekocht, maar kan dit verschijnsel voor de plant veel kwaad? De bladeren lijken nog niet erg slap ofzo. Moet je het persee bestrijden of krijg je ook gewoon wel vruchten als je het zo laat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan bij zo'n plant niet heel veel kwaad hoor, groeit ie gewoon overheen / doorheen. Weghalen van het blad is voor zo'n jong tomatenplant veel schadelijker. Alles wat groen is aan zo'n plant werkt nog mee aan de groei van de plant, de plant leeft van de bladeren he ? ( opvangen licht )

 

De mineerder is de larve van een vlieg. Is die klaar met eten, stopt het verder.

 

De tomatenplant is wel érg vroeg gezaaid of gekocht of wat je gedaan hebt, dat geeft op zich wat zwakke planten die dan hier ook wat vatbaarder voor worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goeie jonge tomatenplanten hoeven geen stokjes en al helemaal geen boterhamzakjesluiters ( ) om ze daar aan vast te binden. Hoogstens iets om ze tegenaan te laten groeien als ze nog groter worden, zeker als er ook tomaten komen. Heb je een totaalfoto van de planten?

 

Net wat Bit zegt: er zullen wat verbeterpuntjes zijn in bijv. standplaats/zonlicht/warmte/etc. zodat je sterke planten krijgt die minder vatbaar zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb een spray gekocht en de aangedane plekken behandeld. Er lijken geen nieuwe sporen bij te komen. Vwb de ondersteunende stokjes; het waait hier nogal hard dus ze waren zeker geknakt anders. Ze groeien goed en ze hebben er goede ondersteuning aan. De boterhamsluitingen houd ik goed in de gaten hoor, dat ze niet ingroeien. Is dit zo erg dan? Heb het altijd zo gedaan en nooit problemen gehad..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...