Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zaad winnen van Basilicum


Richard74

Aanbevolen berichten

Zaad is best mini. Wat ik zelf handig vind is, zaad begint te rijpen ? Zakje er overheen. Dichtbinden rond de stengel. Nog wat dagen wachten, stengel omknakken met bloemhoofden erin. Zakje weer open ( maar dan dus nu rechtop met de bloemhoofden op de kop in het zakje ) Open weg hangen en een week later de nu lege bloemhoofden er uit. Zaad zit in zakje. Best geen plastic nemen ( rot aan de plant en dus ook het zaad ) maar bv papieren zakje oid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Erny welke broodzakjes bedoel je precies? Degene die ik nu voor ogen hebben lijken me wat groot om de basilicumtakken met bloemtoppen mee af te binden, of zie ik dat verkeerd? Het idee van een zakje om de bloemtoppen vind ik wel geniaal, zelf nooit aan gedacht, dus ik wil het zeker gaan proberen. Nu nog bedenken waar ik kleine zakjes vandaan ga toveren die niet van plastic zijn.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of van die geperforeerde broodzakjes van de super... erg handig voor de zaadwinning.

Goede tip. Die glasheldere zakjes met piepkleine gaatjes om verse broodjes in te doen, begrijp ik.

Zojuist eentje aangebracht om de uitgebloeide snijselder. Lijkt me perfect: luchtdoorlatend, eventuele condens is te zien. En natuurlijk is ook het vallen van het zaad te zien.

 

Een tweede doe ik nu (als test want nu nog niet nodig) om een enkele druiventros. Tegen -later- vogels en wespen. Als het bevalt ga ik voor het eerst in mijn leven een heel klein beetje proletarisch winkelen.

 

Edit: Misschien toch geen goed idee, want het zakje om de selderij was vanochtend binnenin helemaal beslagen met condens. Ondanks de droge nacht, geen neerslag vrij lage luchtvochtigheid.,

1120183653         2023_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...