Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zaai systeem maken


marcodew

Aanbevolen berichten

Beste medetuinierders.

 

Als eerste wil ik jullie een prettig kerstfeest wensen!

 

Ik speel al een tijdje met het idee om een soort zaai systeem te maken, in Excel bijvoorbeeld, om te zorgen dat ik elke week van alles wat kan telen, in plaats dat ik in het hoogseizoen ineens met 10 kroppen sla zit of 5 pompoenen etc. Het meest logische lijkt mij om elke week dan iets te zaaien, maar ik heb hier geen ervaring mee. Ik begin binnen nu en een paar maanden met een eerste moestuin.

Nu weet ik niet zo goed hoe zoiets heet, of waar ik op moet zoeken.

 

Iemand hier ervaring mee of tips erover?

 

Groet,

 

Marco

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook de beste wensen!

Ik gebruik zo'n systeem zelf niet omdat mijn ervaring is dat alles toch z'n beetje tegelijk oogstrijp is. Uitgezonderd misschien de peulgewassen, die kun je wel met een paar weken tussenpose leggen.

Verder is het ook zo dat ik vaak meer zaai dan dat ik zelf zou kunnen opeten. Niet alles groeit namelijk door tot het gewenste eindresultaat, omdat gewoonweg niet alles lukt (zaailingen die weggevreten worden, planten die achterblijven qua groei etc).

Gewassen als bieten, prei, spruiten etc kunnen prima op de tuin blijven staan; die oogst je dan als je ze wilt eten. Zo heb ik gisteren spruitjes geoogst en er zit nog meer aan, die oogst ik dus later.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je zoekt op het forum op zaaikalender, dan vind je wel diverse onderwerpen waarin besproken wordt hoe je in Excel, app of op papier het wat hoe en wanneer van je tuinseizoen(en) bij kunt houden. Ik heb er een prachtige Excel aan overgehouden.

 

Niet helemaal wat je bedoelt, maar ik kwam bij de buren een tuinplattegrond tegen die ik erg charmant vond. (Hoe draai ik een foto ook alweer een kwartslag?)

 

DA96D558-E249-4A02-815B-6E83268065D312781514209329.jpeg

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...