Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

zaaigrond


Itoero

Aanbevolen berichten

Persoonlijk meng ik steeds potgrond met zand om te gebruiken om te zaaien. En dat is meestal allemaal op. Maar ik vermoed dat dit niet zo kwaad kan, aangezien zaaigrond op zich niet dient om te voeden, maar puur als medium.

Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter!

Met onze moestuinvereniging verdelen we zakjes zaad voor 1 euro-> http://www.detuinschuur.be/zaden

Wij verdelen nu ook de zaaiagenda van Diana.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi ltoero!

 

Slim om de zak met grond goed af te sluiten, dit scheelt zeker! Echter zal grond wel na verloop van tijd minder van kwaliteit worden. Om dit op te lossen is het handig om gebruik te maken van vermiculite. Dit is een zaaimedium op basis van magnesium. Vermiculite is een natuurproduct en neemt vocht op. Daarnaast raakt het overtollig vocht ook snel kwijt door verdamping. Ook zal het je grond, wat misschien door het laten staan harder is geworden, luchtiger van structuur maken. Dit is ook belangrijk bij het ontkiemen van de tomaten en peper zaden die je wilt gaan zaaien.

 

Dus de grond kun je in principe gewoon gebruiken, maar het is wel verstandig om wat mineralen aan deze grond toe te voegen.

 

Groetjes Peter!

 

Vermiculite: https://moestuinland.nl/vermiculite-kopen-zaaimedium

Bron: http://www.mooiemoestuin.nl/zaaien-en-zaden/algemene-zaai-informatie/

Zaden kopen? | Bestel! bij Moestuinland.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijns inziens echt niet nodig hoor, voor gewoon zaaien. Zaaigrond vind ik zelf al een vorm van luxe-product, al heb ook ik wel 1 zak staan. Mijn zak is een jaar of 5 oud, werkt elk jaar nog prima. Klontert niks, daar is het zaaigrond voor he ? Dat is van zichzelf al behoorlijk luchtig en doorlatend door het grote aandeel van wat grover zand.

Vermiculite ( mooi spul ) heb ik ook, maar gebruik ik dan zelf eigenlijk nooit meer. Kan je zeker gebruiken om zelf je zaaigrond samen te stellen of af te toppen bv. bij behoefte, maar om nou te zeggen dat het zonder lastiger wordt ? Zelf vind ik van niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn zak is een jaar of 5 oud, werkt elk jaar nog prima
Bedankt voor die reactie. Tot nu toe heb ik altijd nieuwe zaaigrond gekocht. Maar ik kan een groter goedkoper pak zaaigrond kopen om dat dan jaren te gebruiken.

 

Ik heb een vrij goede zaaimethode maar ik heb vaak last van schimmels en vreesde dat dat zou verergeren met 'oude' zaaigrond.

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...