femmie Geplaatst: 12 mei 2016 Share Geplaatst: 12 mei 2016 Uit mijn kookboek 'io e il mio bimby' een recept om zelf bouillonblokjes te maken. Ik bewaar het in de vriezer en door het grove zout bevriest de boel niet en kan je er elke keer als je het nodig hebt een lepel uitscheppen. Er staat niet hoelang het houdbaar is, maar ik was er na 4maanden doorheen en toen was het nog prima. Recept voor ongeveer 350ml 150 gr selderij in blokjes 100 gr wortel in blokjes 100 gr ui in blokjes 50 gr tomaat 70 gr courgette in blokjes 1 teentje knoflook 1 blaadje laurier naar keuze Handje verse kruiden (thijm, basilicum, rosemarijn enz)Bosje peterselie 300gr grof zout 1 el extravergine olijfolie 30 gr witte wijn 1. Maal in een keukenmachine alle groente fijn. 2. Zet een pan op het vuur doe daar het groente mengel plus het zout, de wijn en olijfolie bij. Laat het geheel 20 minuten koken. Wel opletten en roeren met een spatel tegen aankoeken! 3. Eventueel langer koken als het mengsel vloeibaar blijft. 4. Zoals gebruikelijk in steriele potjes doen en eventueel stereliseren. 5. Nadat het afgekoelt is in de vriezer bewaren en gebruiken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 13 mei 2016 Share Geplaatst: 13 mei 2016 leuk!gaan we doen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Indy Geplaatst: 13 mei 2016 Share Geplaatst: 13 mei 2016 Lekker, ga ik maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Nadi Geplaatst: 14 mei 2016 Share Geplaatst: 14 mei 2016 Oh leuk! Dit ga ik zeker maken! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Girasole Geplaatst: 18 juni 2016 Share Geplaatst: 18 juni 2016 Hoi femmie,Ik maak ook al lang mijn eigen bouillon blokjes...eigenlijk geen blokjes meer een papje . Door het veel zout zou je hem ook buiten de koelkast mogen bewaren. Sommigen larten het papje drogen in de oven dan krijg je bijna een poeder. Te veel werk .Met eigen gemaakte bouillon kan je altijd varieren en weet je ook wat je eet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
femmie Geplaatst: 24 juni 2016 Auteur Share Geplaatst: 24 juni 2016 Het is inderdaad een papje in mijn boek stond dat het in de koelkast bewaard moest worden. Dus deed ik dat netjes haha. Werd een smurrie vond ik en dus deed ik het in de vriezer en dat bevalt prima. Zal de volgende ronde eens een klein potje in een keukenkastje bewaren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Indy Geplaatst: 5 mei 2017 Share Geplaatst: 5 mei 2017 Hoewel ik dit erg leuk vond om te maken, vond ik het niet handig omdat het in de vriezer moest worden bewaard. Dus nu ga ik ik bouillonpoeder maken. Daarom liggen de eerste kruiden reeds te drogen: Bieslook, peterselie,en lava's,brandnetel. Want behalve lekker wil ik m ook wat heilzaam maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
0xygen Geplaatst: 5 mei 2017 Share Geplaatst: 5 mei 2017 Wow, aardig veel zout. Smaakt de boullion niet veel te zout zo. Misschien domme vraag want denk dat er ook genoeg zout in die van de winkel zit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Indy Geplaatst: 6 mei 2017 Share Geplaatst: 6 mei 2017 Zoveel zout had ik er niet in, ik weeg steeds 50 gram af, en proef of dat genoeg is. Ik vond het ook veel. Op zich moet het natuurlijk ook wel zout zijn, want je gebruikt het als bouillon, en het wordt dus nog verdund. Maar ik had er geen 300 gram in zitten Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.