Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zult, balkenbrij, bloedworts enz.


angela

Aanbevolen berichten

De thuiskok heeft zich er eens aan gewaagd...

Bij de landgoedfair serveerden ze het op brood. Het zag eruit als een plak grijze massa van oude natte kranten en voor mijn gevoel rook het ook zo. De thuiskok vond het lekker.

 

Hij gaf aan dat het uitelkaar viel en dat hij er geen mooie plakken van kon snijden. Het was ietsje plakkerig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jim heeft het toentertijd van internet geplukt...ff kijken:

 

350 gram boekweitmeel

100 gram bloem

250 gr buikspek

400 gr varkenslever

1 liter water

Snufje nootmuskaat

Snufje piment

Zout en Versgemalen peper naar smaak

 

Bloem en boekweitmeel zeven en mengen, buikspek en varkenslever in water koken. Wanneer gaar snijd in kleine stukjes, doe gesneden vlees terug in pan met gekookt water en roer er het meel en de kruiden erdoor. Breng het geheel onder goed roeren weer aan de kook, totdat er een deegbal ontstaat. Pak een schaal en beboter die en stort de balkenbrij in die schaal en zet deze na afkoelen van vleesmassa voor 24 uur in de koelkast. Snijd erna 24 uur in plakken die je kunt opbakken.

Aangezien het ene meel meer water opneemt dan het andere zou ik een gedeelte van het water achterhouden en deze langzaam aan de deegbal toevoegen. Die van ons wat te droog en die van jou te plakkerig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...