Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

advies kas gevraagd


BoskoopsGroentje

Aanbevolen berichten

Hoi hoi,

 

Sinds kort ben ik lid van dit forum (net voorgesteld bij de voordeur: advies-voor-groentje-t20599.html ), dus nog genoeg om te vragen/leren van jullie!

 

We hebben een nieuw huis gekocht en binnenkort gaan we (hopelijk) gefaseerd beginnen aan de tuin. Nu overweeg ik, nu of in de toekomst, de aanschaf van een tuinkas. Hiervoor moet dan ruimte gereserveerd worden in het tuinplan, du vandaar dat ik me vast orienteer.

 

De informatie is nogal wisselend, maar ik krijg zelf de indruk dat een kas van glas toch beter is dan van pc (qua duurzaamheid, onderhoud).

Nu heb ik er geen haast mee en kan/moet ik ook nog sparen voor een grotere uitgave, dus tips zijn meer dan welkom.

 

Ik had deze twee op het oog:

https://www.tuinkassenwinkel.nl/muurkassen/muurkas-667x1910-mm-extra-sterk-frame-en-veiligheidsglas.html

https://www.tuinkassenwinkel.nl/koude-bakken/koude-bak-eco-small.html

 

1. Wat vinden jullie van de combinatie muurkas en broeikas? Ik dacht de muurkas voor bv tomaten etc. en opkweken en evt. overwinteren van wat planten en de broeikas voor de echt warmteminnende, lage gewassen. Die muurkas is trouwens wel echt de maximale grootte (zal denk net passen).

 

2. Wat vinden jullie van de kwaliteit van deze kassen? Zelf vind ik het er degelijk uitzien en vind ik veiligheidsglas ook wel prettig, maar ik ben niet bekend met het merk.

 

Deze kom ik ook veel tegen. Is volgens mij een wat bekender merk, maar bovenstaande lijkt me dan beter..

http://www.kas-expert.nl/halls-wall-garden-42

 

Jullie advies is meer dan welkom!

Link naar reactie
Delen op andere sites

1) combinatie waarom niet zeker dat je een beperkte groote van muurkast maar kan plaatsen. En denk dat bij de meeste tuinders een serre nooit te groot is maar steeds te klein.

Hoe moeilijk/gemakelijk zijn de schappen te monteren demonteren? Schappen hebben het voordeel dat er meer planten in kunnen en van de grond geplaatst worden (lagere grondtemperatuur s'nachts ) maar plaats is te beperkt voor sommige planten naar verloop van tijd.

 

2) Met deze merken geen ervaring ,maar een optie bij beiden de automatische raamopener vind ik wel een aanrader.

 

Over de koude bak heb ik wel enkele vragen/opmerkingen.

Ja glas is het duurzaamste maar heeft ook zijn gewicht mee of tegen .

Je schrijft om planten in de kast te overwinteren en koude bak op dat moment leeg? Ik heb zelf 2 koude bakken uit pvc. Deze heb ik enkel en alleen aangekocht omdat planten zoals tomaten op 30 maart buiten moesten voor verbouwingswerken s'nachts dicht overdag open de koude bakken op een schap in de serre. Maar ik denk niet dat het aan te raden is het gewicht van de koude bak op een schap te zetten van de muurkast op de grond is temperatuur toch steeds iets minder .

 

De vraag is natuurlijk wil je deze er voor gebruiken en hoe open is de tuin ? Even naar het productfilmpje gekeken , die houten latten heb ik mijn bedenkingen bij. Ik zou de wind wel er eens onder willen zien spelen, heeft het gewicht wel mee van het glas maar is enige wat raam tegen houd om open te gaan moet telkens maar enkele cm zijn zijn steeds klopen op het glas bij neerkomen . Dat boutje als keerpunt van latje zal wel door verloop van tijd wat losser komen door gebruik , wind tilt glas iets op een koude bak sta op dat op zijn hoogste stand open dus grootste gewicht boven dus lat draait?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...