Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

atlantic giant


pompoenkweker

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen ik kweek voor het eerst een atlantic giant maar heb al veel ervaring met gewone pompoenen maar mijn atlantic giant plant is nu al 4.5 meter lang in hoofdstengel maar er komt geen pompoen alleen mannelijke bloemen. is er een manier zodat hij vrouwlijke zou maken of is het nog normaal dat er geen vrouwlijke bloemen te zien zijn 19 juni

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later ...

Met dat planten ben je te vroeg saalk86. Bewaar wat zaden voor in april.

 

Zelf bevruchten is niet noodzakelijk maar het is wel dringend aan te raden. Als je het aan insecten over laat loop je een grote kans op verbastering wanneer er andere pompoensoorten in de buurt staan.

 

Een avond van te voren kun je vaak al inschatten of de bloem die bevrucht moet worden de volgende dag open zal gaan. Dat open gaan gebeurt meestal al s'morgens vroeg. Op tijd een gaasje om de nog gesloten bloem binden verhindert ongewenste bevruchting.

 

Staat de vrouwelijke open dan kan je met een afgeplukte mannelijke bloem met rijp stuifmeel over de stampers van de vrouwelijke bloem wrijven. Daarna de vrouwelijke bloem weer inpakken en het gaas pas na een dag of 2 definitief verwijderen. Het is namelijk nog steeds mogelijk dat er de eerste tijd nog een (gedeeltelijke) ongewenste bevruchting door insecten plaats kan vinden.

 

Zijn er meerdere vrouwelijke bloemen bevrucht hou dan bij voorkeur de bloem aan die de meeste stampers heeft en ook nog eens aan de hoofdrank ligt. Enkele factoren die de uiteindelijke grootte van een reuzepompoen kunnen bepalen zijn o.a. het aantal stampers en een plaats aan de hoofdrank. Wil je een zo groot mogelijke pompoen kweken dan maar één pompoentje aan de plant laten zitten.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...