Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Augurken zacht


marjanpk

Aanbevolen berichten

Zet ik je vraag even op een andere plek of het forum ok ? Bij alle vragen over inmaken / bewaren etc. Je stelt nu de vraag bij 'tuinkassen' . Ik weet overigens geen antwoord, maar een ander vast wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik heb laatst augurken gefermenteerd (experiment).

Eerst internet afgestruind hoe ik dit het beste kon doen.

Een druivenblad zou de truc zijn.

 

"Knapperige Augurken

Augurken zijn niet de makkelijkste groenten om te fermenteren. Ze willen nog wel eens zacht en papperig worden. De truc is om er iets bij te doen dat rijk is aan tannine.

 

Ik gebruik daarvoor druivenblad uit mijn tuin, omdat ik dat dan later weer kan gebruiken om dolma’s van te maken. Je kunt ook het blad van een zure kers of eikenbladeren gebruiken en zelfs zwarte thee zal wel werken.

 

Ook is het belangrijk dat je de augurken na het fermenteren meteen koud wegzet, in de koelkast dus. En denk er aan dat je het kroontje eraf snijdt."

bron: https://www.devoedzamekeuken.nl/melkzuur-gefermenteerde-dille-augurken/

 

he experiment is overigens erg goed gelukt.

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...