Mijn moestuinavonturen
In het verleden heb ik wel wat groente en fruit geteeld in mijn achtertuintje, maar dit jaar (2016) voor het eerst ‘serieus’ (hahahaha) aan het moestuinieren geslagen. Niet alles gaat helemaal zoals gepland, maar ik heb er wel heel veel plezier in!

Update 2017: Voor het eerst een hele echte volkstuin, 220 m2, inclusief een kasje en platte bak en drie fruitbomen; een vijg, een stoofpeer en een appel. Dit jaar wordt dus superspannend!

Intussen blijft ook de achtertuin zo'n beetje half moestuin, ik heb daar twee heel jonge kersenboompjes staan, een baby-nashipeer, een aalbes, een blauwe bes en een braamstruik, en behalve veel bloemen komen daar in 2017 ook weer kruiden en bladgroenten en mijn experimentele zaai-aardappels.

pippi
 
Berichten: 2289
Lid geworden op: Ma 23 Nov 2015, 23:50
Moestuin Seizoen: Bekijk update (20)
Archief
- Juni 2018
+ Mei 2018
+ April 2018
+ Maart 2018
+ Januari 2018
+ Juni 2017
+ Mei 2017
+ April 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ Juli 2016

Permanente Link door pippi op Wo 06 Jun 2018, 23:53

Even wat foto's

Mooie bloeiende peultjes:
Afbeelding

En mooi bloeiende aardappelen (Texla) omgeven door afgrijselijk veel onkruid. Ik heb dit vak echt al een paar keer helemaal onkruidvrij gemaakt, maar het heermoes en dat gras en dat andere spul, geen idee wat het is, ook een of ander wortelonkruid, groeit zo bezopen hard...Afbeelding

Een vak met Monte Carlo's vorige week. Hier alleen veel heermoes, en als ik me effe kwaad maak is dat vak weer netjes. Heermoes is hardnekkig, maar ik vind ander onkruid, zoals dat spul bij de Texla's en dat vreselijke straatgras veel erger.
Afbeelding

Een (omgevallen door een stortbui) bloeiende radijs. Ik heb nou wel genoeg radijs gegeten, ze worden me ook wat te pittig, dus wat er staat mag in bloei schieten. Ik zat te denken om volgend voorjaar een stukje in te zaaien met radijs en rucola, die dan na de oogst in het vroege voorjaar samen in bloei mogen schieten, lijkt me een mooie combi. Afbeelding

Hier een vakje met van alles wat, vooral bieten en ui, en met dat aparte blad, Japanse radijs. Die wilde helemaal niet in het voorjaar, en nu toch hier en daar een paar plantjes die het opeens toch wel leuk doen. Als het goed is worden ze enorm groot, dus ze staan veel te dicht op elkaar, maar we wachten maar even af. Afbeelding

Mais, bonen, courgette, komkommer, bietjes, uien en sla. De sla is er inmiddels uit, heel veel van gegeten door steeds de buitenste bladeren te plukken. Van de bieten ben ik ook al aan het oogsten. Het zijn kluitjes a la Dowding, dus ik haal er nu steeds hier en daar wat weg (kleine bietjes in de oven in folie met olijfolie, peper en zout, en ze zijn lekker! Al twee keer gegeten en geen problemen meer met een zweetsokken-grondsmaak, hoera!
Afbeelding

In de kas de gebruikelijke tomatenplant met lelijk blad en vlekken. Het merendeel van de planten staat er goed bij, dus ik maak me verder geen zorgen. Geen tomatenstress meer. :D Deze maakt trouwens gewoon tomaatjes, dus het zal wel aanstelleritus zijn.
Afbeelding

En hier een paprikaplant met een raar blad en vage vlekken. Ook geen probleem, er is al een mooie paprika aan het groeien. Afbeelding

En tot slot een foto van eerder in het seizoen, toen alles nog netjes was er er bijna geen onkruid was. :D
Afbeelding
0 reacties 9372 keer bekeken