Gebruikersavatar
Ruderalis
 
Berichten: 21
Lid geworden op: Zo 07 Jul 2019, 19:38
Moestuin Seizoen: Bekijk update (11)
Archief
- Augustus 2019
+ Juli 2019

Permanente Link door Ruderalis op Vr 23 Aug 2019, 15:00

Eindelijk weer zon!

Er is weer een week voorbij en de zon schijnt weer lekker, was wel nodig helaas maar voor een week of zo maar alle beetjes helpen dit seizoen.

Door de hoge fosfor zit de bloei nog steeds in de aanplant maar dit houd de herfst niet uit de aanplant, ofwel de aanplant ziet er inmiddels redelijk uitgeput uit.
Ook zit er wel wat meeldauw op maar niet om van in paniek te raken.

Er gaan nog iedere dag nieuwe bloemen open maar dit zal niks opleveren maar is leuk om te zien.
Na de huidige warme periode ga ik de hoge fosfor stoppen en de voeding afbouwen zodat de vruchten nog een aantal weken alleen water zullen krijgen en het Rijpings proces zal versnellen en de AG’s de voedings sporen kwijt raken.

De AG vruchten die later erbij zijn gekomen rijpen sneller dan de vruchten die in het vroege begin zijn ontstaan, het zullen dus over het algemeen rijpe Pompoenen op kleur worden maar kleiner.

Als je dan kijkt wat het hoogstwaarschijnlijk gaat opleveren aan gewicht qua Pompoenen op 8 vierkante meter is het niet eens slecht voor een zeer matig seizoen voor de AG Pompoenen.
Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat het gewicht volgend jaar in hoogstens 1 a 2 Pompoenen terecht komt, wat nog niet mee gaat vallen.

Dan de foto’s nog een overzichtje van wat er onder het bladerdek ligt,

De 3 grootste, ze worden nog maar langzaam groter/zwaarder maar kleuren wel steeds meer oranje en de stelen verhouten mooi,

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Dan nog de bijvangst, de later bijgekomen AGtjes,
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Tot de volgende update en groei ze. :cool:
2 reacties 573 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
roeier
 
Berichten: 948
Lid geworden op: Vr 02 Dec 2016, 15:57
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)

Permanente Linkdoor roeier op Zo 25 Aug 2019, 13:57

RE: Eindelijk weer zon!

Hoe lang doet zo'n AG er nu gemiddeld over om van het moment van bevruchting tot een grote pompoen uit te groeien?

Bij zo'n 2-kilo pompoentje van mij zag ik dat het 2 weken duurde. Over rijp heb ik het dan natuurlijk niet, en ook niet over kleur, maar de grootte kan dan wel bereikt zijn. Gisteren is ook weer een vrouwelijke bloem bevucht, en ik ga kijken of het ook dit keer weer binnen 2 weken lukt, maar 'gewone' pompoentjes kunnen best nu nog van bloem tot volwaardige grootte komen, en rijp lukt ook nog wel.

Volgend jaar zul je wel vrij onaardig moeten zijn voor je plant als geheel, en veel moeten wegsnijden om alle groei richting één pompoen per plant te krijgen? Mogelijk technisch niet moeilijk, maar je zult wel de tiran moeten uithangen als je de lat hoog legt. :twisted:
Gebruikersavatar
Ruderalis
 
Berichten: 21
Lid geworden op: Zo 07 Jul 2019, 19:38
Moestuin Seizoen: Bekijk update (11)

Permanente Linkdoor Ruderalis op Zo 25 Aug 2019, 16:56

RE: Eindelijk weer zon!

Het kan met hele grote sprongen gaan, in een week van een knikker onder de vrouwelijke bloem tot een 5 kilo lampion maar die is toen ontploft, dus dat is niet wat je zoekt.

Wat je wil is een pompoen vroeg in het seizoen die gestaag groeit en blijft groeien (de 3 oranje), die 3 hebben wel 2 maanden stevig en gestaag gegroeid en eigenlijk staan ze nog niet helemaal stil er komt nog steeds minimaal gewicht bij aangezien ze af rijpen en nog wat uitvullen, loger worden.

Van wat ik laat zien wat er nu ligt verwacht ik niet dat alles rijp en op kleur komt, maar ik wil zien wat er gebeurd en heb nu een beetje knip angst. :mrgreen:
Verder hoop ik dat ik de pompoen planten kan laten staan tot eind september begin oktober, maar dat is natuurlijk weer’s afhankelijk.

Een gewone pompoen is een 90 dagen plant de AG is een 120 dagen plant en hoe langer je ‘m onder goede omstandigheden kan laten staan hoe beter, in Amerika staan ze wel 140+ dagen met gebruik van een tunnel tent.

Volgend jaar zal ik idd hard moeten zijn en mooie pompoenen moeten verwijderen, het moment waarop ik dat het best kan doen baart me wel enige zorgen, maar da’s voor latere zorg. :cool: