Ons tweede jaar eten uit eigen tuin!
Vorig jaar eens wat geprobeerd in ons nieuwe tuintje. Voor dit jaar een heel plan van aanpak gemaakt!

Wij gaan tuinieren in zelfgemaakt MM bakken, onze kruidenhoek en kippen niet te vergeten natuurlijk!

Daarnaast kweek ik dit seizoen nog iets, in mijn eigen broeikasje... Wat we begin september verwachten! :D

Gebruikersavatar
eva1986
 
Berichten: 810
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2012, 21:10
Moestuin Seizoen: Bekijk update (58)
Archief
- April 2013
+ Maart 2013
+ Februari 2013
+ Januari 2013
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012

Permanente Link door eva1986 op Di 30 Apr 2013, 17:32

30 april > veel foto's!

Ik was al een nieuwe zaaironde aan het voorbereiden, want ik dacht de lente-uitjes en peulen opnieuw te moeten doen! Maar een inspectie vandaag...
de lente-ui
Afbeelding

de peultjes
Afbeelding

Ook de radijsjes staan er lekker bij
Afbeelding

En de prei die staat nog te wacht op zijn uiteindelijke plekkie! Het gaat wel de goede kant in, staat nu sinds een week of 2 dag en nacht buiten (tegen t huis aan) potlooddik mag het nog niet heten, maar de dikste stengels komen aardig in de richting! ;)
Afbeelding

De gezaaide rozemarijn
Afbeelding

De ostara's hebben er zin in! :cool:
Afbeelding

Ook de framboos!
Afbeelding
En volgens mij heb ik de eerste knoppen al gespot! :mrgreen: (en t water loopt me al in de mond...)
Afbeelding

Onze Timmy vind t prachtig om mee te helpen in de tuin :lol:
Afbeelding

De hop (rechts tegen de schutting, mans hoog al! en het zelfgezaaide, merkloze appelboompje (links)
Afbeelding)

En als afsluiter het buitenspelende vensterbank oerwoud :D
Uchiki kuri's (2x) met daarachter paprika (rode)
Afbeelding

En hier de uit de kluiten gewassen Romatomaat (3x) en peper (cayenne 3x)
Afbeelding

Over een weekje deze foto's maar eens terugkijken... Dan word ik vast blij van de vooruitgang!! (want ik KIJK alles nu groot :lol: :mrgreen: )
2 reacties 17641 keer bekeken

Permanente Link door eva1986 op Wo 24 Apr 2013, 11:05

24 april

Vorig jaar hebben we een nieuw kippenhok/ren gebouwd. Prachtig al zeggen we heb zelf, en de dames zijn er ook erg blij mee :mrgreen:

Na wat onderzoek vond ik uit dat kippen lavendel niet lusten, en daarom dus wat plantjes in de ren gezet, voor het oog. Ze bleven inderdaad netjes van de lavendel af... Maar krassen wel zo aan de grond er rond omheen dat de arme dingen nooit goed geworteld zijn, en dus ook de winter niet overleefd hebben.

Nu heb ik vanochtend in het zonnetje eens wat bodems uit potjes zitten knippen. Ik plant dus nu wat nieuwe lavendel, in bodemloze potjes, zodat de dames de wortels niet kapot kunnen krassen :mrgreen:

Nu dus de vingers gekruist... :lol:
5 reacties 14456 keer bekeken

Permanente Link door eva1986 op Ma 22 Apr 2013, 10:46

22 april

Helaas met de bekkeninstabiliteit gaat t steeds slechter, maar ik laat me niet uit t veld (of de tuin :mrgreen: ) slaan!

De moesbak is hoog genoeg met een stoel langs te gaan zitten, en de radijs komt goed op, dus als ik vandaag of morgen even kan, zal ik die eens uit gaan dunnen!

Verder een paar foto'tjes ;)

De framboos heeft er zin in!
Afbeelding

Binnen staan de tomaten al echt te popelen! Als de temperatuur boven de 15°C komt, gaan ze al lekker buiten in de zon spelen, en dan hopen dat t snel 15 mei is, dan kunnen ze de bak in! ;) (achter de tomaten de pepers en paprika's, die nog niet zo'n hoge nood hebben :cool: )
Afbeelding

En dan als laatste de pompoen (met weer wat pepers en paprika's erbij), twee gezaaid voor de zekerheid... Uchiki Kuri, komt in de hoek van de bak, dan kan ie over de rand heen groeien als ie wil. Nu komen ze beide goed op, dus dat wordt een goed thuis zoeken voor nummer 2, want ik kan er echt maar één kwijt!
Afbeelding

Verder vind ik het heerlijk om te zien dat de lente echt begonnen is! De tulpen staan op springen, en aardbeien gaan ineens hard!! De kippetjes leggen weer op hun best! Ik kan niet wachten tot over een week of twee alles weer groen ziet, en de moesbak ook iets gevulder is! :cool:
0 reacties 11654 keer bekeken

Permanente Link door eva1986 op Za 13 Apr 2013, 14:50

13 april deel 2 (foto's)

Het was kort maar krachtig even in de tuin! Lig nu weer plat, want kan al niet meer lopen... Maar toch best veel gedaan! :D

De aardbeien had ik allemaal in een bak staan (Ostara's van de Kruidvat van vorig jaar) Die heb ik allemaal losgewoeld en apart opgepot in de etagère waar ze nu blijven!
Afbeelding

8 plantjes zijn er van de 9 overgebleven na de winter. Niet slecht als je bedenkt dat ik er eigenlijk niet naar om gekeken heb, en ze allemaal samen in een lage bak stonden! Zoals je ziet genoeg ruimte nog om er straks kleinere potjes voor de uitlopers bij te zetten! :cool:

Verder had ik in de bak al radijsjes gezaaid vorig weekend (nog niets van te zien...) en vandaag heb ik de lente-uitjes (beetje laat), smalle gele (zaai) ui, peultjes (onder gaas) en kervel in de bak gezaaid. Alles per twee vakken.
Afbeelding

Binnen heb ik de uchiki kuri gezaaid (twee hele zaadjes maar liefst!), en wat voorgezaaide dingen verpot. De Roma tomaten zijn echt in groeispurt, en dus heb ik ze maar eens allemaal een eigen potje gegeven! Drie stuks heb ik gehouden.

Zoete paprika ook verpot, 2 planten gehouden. Cayenne peper, 3 plantjes. De rozemarijn over 2 potjes verdeeld, en de platte peterselie een groter potje gegeven.

Het lijkt allemaal niet zo veel, maar vorig jaar kon ik niets weggooien waardoor er door de hele tuin potten stonden... We zijn tenslotte nog maar met zn tweetjes dit jaar, en het moet wel leuk blijven, ook voor Johan, als ik straks helemaal niet meer vooruit kan :cool:

Verder heb ik me staan verwonderen over de framboos, die hard uitloopt, maar ook meters van zijn standplaats boven de grond uitpiept! Een paar stekken zijn al gereserveerd door pa (omdat ze zooooo veel lekkerder zijn dan zijn framboos) maar ik kan er gerust nog wat uitsteken over een paar weken, voor de liefhebber! Het is de "ottawa" en hij geeft grote, sappige, zoete vruchten met een echt frambozen aroma.

Wat ik nog mis in de tuin, de lavas, die is nog niet boven gepiept... En ik moet nog goudsbloemen zaaien... Owja, en de salie wat snoeien, ach... Morgen weer een mooie dag!
3 reacties 16463 keer bekeken

Permanente Link door eva1986 op Za 13 Apr 2013, 11:43

13 april

Nou, later vandaag hoop ik eindelijk weer eens een update met foto's te kunnen plaatsen, want de tuin begint eindelijk weer ergens op te lijken!

Helaas zit het mij allemaal niet helemaal mee... Na weken veel last, kon ik ineens geen auto meer rijden (been/heup werkte niet mee) via de huisarts maar naar de bekkenspecialist. Ik mag mij ongelukkig prijzen met flinke bekkeninstabliteit... En daar zal ik toch nog een week of 20 mee voort moeten :cry:

In de tuin moet dus alles in stukjes, want ik kan gewoon niet veel meer. Op t moment werk ik nog wel, maar dat ga ik afbouwen...

Buiten alle nare berichten! Mijn buikje begint nu echt goed te groeien, en de zon begint te schijnen! Dus ook al gaat het soms wat traag en met pijn en moeite... Ik ga lekker toch genieten van de tuin, en mijn dikke buik! ;)

Vanmiddag foto´s, beloofd! :thumbup:
1 Reactie 12474 keer bekeken

Volgende