Wendy's eerste (en zeker niet laatste) seizoen

Gebruikersavatar
Wendy0411
 
Berichten: 166
Lid geworden op: Do 03 Mei 2012, 21:43
Moestuin Seizoen: Bekijk update (13)
Archief
- Mei 2013
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012

Permanente Link door Wendy0411 op Zo 19 Mei 2013, 21:32

Update 19-05-2013

Ik had al mijn hoop gevestigd op vandaag: een warme zonnige dag! Maar helaas... In Zwolle de hele dag wolken! :thumbdown: Vanmiddag wel even lekker bij mijn broertje in de tuin gezeten en van de zon genoten, eind van de middag nog even zonder zon in de tuin gewerkt. Wat vooral goed groeit is onkruid! Maar we gaan niet klagen, want er komen ook al wat dingetjes boven de grond!

Afbeelding
Links bramenstruik en recht clematis. DIe groeien wel goed!

Afbeelding
Bosaardbeitjes, vorig jaar gezaaid (Actionzaadjes)

Afbeelding
De eerste paar stokbonen komen boven de grond!

Afbeelding
Ook de stambonen laten zich zien

Afbeelding
De in rijtjes gezaaide spinazie groeit ook goed!

Afbeelding
En dan onze aangevreten pompoen... Komt dit nog goed???

Hopelijk kunnen er snel weer foto's met zon worden gemaakt.. Dat ziet er een stuk vriendelijker uit!
0 reacties 12056 keer bekeken

Permanente Link door Wendy0411 op Za 11 Mei 2013, 19:51

En nu met foto's

Vorige keer geen foto's omdat ik toen een upload deed vanaf mijn iPad (heel vervelend dat je vanaf daar geen foto's kan uploaden trouwens....) Het is nu dus eigenlijk niet zo'n spannende update, maar wel leuk als ik vorig jaar weer eens teruglees wat ik dit jaar allemaal heb gedaan.

Onze 100m2 tuin ligt er weer netjes bij! Maar snel weer eens op Marktplaats op zoek naar stenen, kunnen we de paden netjes afmaken.
Afbeelding
Afbeelding

Pompoenplantje gekocht bij Tuinland. Dit jaar maar eentje, vorig jaar woekerde de twee planten die we hadden staan tot in de tuin van de buurman... We kwamen toen op een gegeven moment in de tuin, had hij er stokjes ingezet zodat ie in onze tuin bleef groeien, hihi.
Afbeelding

De aardbeienplantjes die ik vorig jaar thuis heb gezaaid doen het alweer erg goed!! Waren zaadjes van de Action, Solemacher geloof ik. Vorig jaar kwamen er alleen hele kleine aardbeitjes aan, hopelijk dit jaar wat grotere, zou leuk zijn!!
Afbeelding

Daarnaast thuis wat slaplantjes geplant welke ik heb gekocht op de markt, o.a. veldsla, lolla rossa, gewone sla... Lekker, kan niet wachten tot ik ervan kan eten!
Afbeelding Afbeelding

Daarnaast groeit de druif die ik vorig jaar bij de Aldi heb gekocht ook weer goed! Er zitten supermooie groene bladeren aan en ook begint hij alweer uit te lopen! Ik dacht eigenlijk dat het een dode stok was geworden, maar er blijkt toch nog leven in te zitten! Gaaf :cool:
Afbeelding Afbeelding

Eergister kwamen de gezaaide gele courgettezaden trouwens al wel boven de grond, ook zo leuk om te zien
Afbeelding

Nou, dit was het wel weer voor nu, morgen maar weer eens in de tuin kijken. Vandaag zowat de hele dag regen gehad, geen zin om nat te worden...

Fijne avond iedereen :wave:
6 reacties 11460 keer bekeken

Permanente Link door Wendy0411 op Vr 03 Mei 2013, 22:33

Daar zijn we weer!!

Jemig, na een veel te lange winterslaap ben ik dan toch eindelijk ontwaakt en weer actief geworden in de moestuin :D Ik dacht er even geen zin meer in te hebben, maar toen ik eenmaal de zaden van vorig jaar weer zag en de eerste weer waren gezaaid, was het gevoel weer helemaal terug!

Geleerd van vorig jaar: niet alles tegelijk zaaien!

Thuis heb ik begin april paprika, komkommer, courgette, cherrytomaat en sugarsnaps gezaaid. Er zijn al een aantal zaden uitgekomen, dus helemaal leuk weer!

Ook de moestuin heb ik samen met m'n achoonzus weer helemaal in orde gemaakt. Lekker de grond losgemaakt en een plan gemaakt. Ook daar zitten de eerste zaden weer in de grond: wortel, stengelui, prei, aardappels, gele courgette, kruiden, rode biet en knoflook (haha, weet het, dit gaat mislukken, heeft een koudeperiode nodig, maar ipv uien kregen we knoflook geleverd en ach.... Die 100m2 krijgen we toch niet vol ;) )
We wilden ook nog stokbonen zaaien, waren verdorie onze stokken gejat! Dus vanavond even paar nieuwe gekocht (daar komen onze namen met een watervaste stift op :thumbup: ) en zondag zaaien maar!
Dan gaat er ook nog een flespompoenplantje de grond in, bonen dus, sla, bleekselderij en ik vergeet vast nog heel veel.

Wat ook wel erg leuk is: de aardbeienplantjes welke ik vorig jaar heb gezaaid en in de moestuin heb gezet, doen het super nu! Zijn al groot en veel bloemen. Binnenkort netje erover spannen, anders pikken de vogels het misschien stuk. De vorig jaar gekochte braam doet het ook super, al veel nieuw blad en uitschieters, echt gaaf. Staat ook nog een klimbloem, die begint ook al goed uit te lopen.

Heb helaas geen foto's, zal er zondag wat maken en uploaden. Ook leuk voor mezelf, erg leuk om de blogs van vorig jaar weer te lezen.

Oh, de blauwe druif die ik vorig jaar bij de Aldi heb gekocht, loopt ook al mooi uit. Heb er niets aan gedaan, zullen wel zien wat het wordt, verwacht geen druiven in ieder geval, hihi :angel:

Nou, dit was het wel weer voor de eerste update in 2013. Veel moestuinplezier iedereen dit jaar

:wave:
4 reacties 10337 keer bekeken

Permanente Link door Wendy0411 op Zo 01 Jul 2012, 22:57

Killing komkommer

Haha, mijn komkommer probeert een snijbloem te vermoorden :lol: :
Afbeelding
11 reacties 27106 keer bekeken

Permanente Link door Wendy0411 op Do 28 Jun 2012, 23:17

28-06-2012 Achtertuin

Ook daar groeit eigenlijk alles heel goed! Zie foto's :D Oh, het zijn trouwens allemaal telefoonfoto's, dus niet heel fantastische kwaliteit jammer genoeg...

Overzichtfotootje MM-bak, blauwe druif (van de Aldi) en komkommer Marketmore:
Afbeelding

Blauwe druif (geplant 10 juni)
Afbeelding

2 komkommers:
Afbeelding

1 Courgette spinless beauty (volgend jaar ook thuis minimaal 2 stuks ivm bestuiving/bevruchting!!)
Afbeelding

Rode paprika (plantje gekocht bij Lidl 18-05-2012)
Afbeelding

Cherrytomaat (ook bij Lidl gekocht)
Afbeelding

En bosaardbeitjes (gezaaid begin mei, Action)
Afbeelding

Nou, dit was het ook wel weer voor vandaag, moet eigenlijk echt gaan slapen, haha :twisted:
2 reacties 10188 keer bekeken

Volgende