Gebruikersavatar
Danuta
 
Berichten: 875
Lid geworden op: Di 23 Apr 2013, 11:10
Moestuin Seizoen: Bekijk update (5)
Archief
- Mei 2013
+ April 2013

Permanente Link door Danuta op Wo 22 Mei 2013, 08:36

Beter......:)

Intussen is de tuin een beetje opgeruimd en beginnen de bakken zich te vullen, het onkruid langs de randen mag blijven staan alleen als ze opdringerig worden worden ze te lijf gegaan...zo blijf de vraat binnen de tuin zelf beperkt tot een minimum....

Afbeelding

Afbeelding

Ook de kipjes vermeerderen zich aardig, alleen nog maar de mini's de Amrock hebben gelukkig nog geen lust tot broeden

Afbeelding

Afbeelding

Volgende week ben ik 5 dagen weg, zul je zien dat het prachtig weer wordt en het onkruid gaat feestvieren :))
4 reacties 16759 keer bekeken

Permanente Link door Danuta op Zo 05 Mei 2013, 11:25

De oude composthoop

Intussen begint het toch redelijk op te schieten, veel opgeschoond, nieuwe planten geplant, oude composthoop van 3 jaar geleden geleveld en een rolborder omheen gezet (de tuinkabouter doet natuurlijk het zware werk :)), eerste aardbeien erop en er kwam zelfs al een frambozenscheut omhoog :)), straks nog even verder ermee, wil er ook 1 van xxxl kalebassen opzetten en langs het hek leiden....ik heb geen idee wat ik er nog meer op ga zetten :)) Eerst nog 1 hoekje ontdoen van zevenblad en dan maar wat zooi erin en kijken wat het wel of niet doet daar.....


Afbeelding
0 reacties 10925 keer bekeken

Permanente Link door Danuta op Di 23 Apr 2013, 20:18

Het was de schuld van de zon...

Pff...begon de zon te schijnen...hmmm moest ik toch nog even aan de gang dus toch maar even wat bakken in orde gemaakt, gevuld en sommige zelfs wat plantjes in gemikt....ziet er allemaal veels te netjes uit maar dat gaat vanzelf over :)

Morgen nog maar een paar bakken doen, werken in de tuin in de avond heeft wel het voordeel dat je nog meer geniet van het uitzicht als je een beetje rondhangt op de steel van je hark.... :shock: :lol: Afbeelding
0 reacties 11106 keer bekeken

Permanente Link door Danuta op Di 23 Apr 2013, 12:15

De binnentuin

Maar natuurlijk was ik al eerder begonnen, ik heb hier een daar al wat voor gezaaid en dat staat op dit moment naast mij op de vensterbank, straks nog wat bakjes volproppen met aarde en zaden en hopelijk komen die ook allemaal goed op, de peterselie zaailingen verplanten, de maggiplantjes ook overpotten en eens rond gaan kijken in welke container ik de ouderwetse Tomaten plant, die trouwens niet in de tuin kunnen staan want ze meoten door glas of plastich afgedekt worden.. Misschien toch maar eens een nursery laten bouwen door de tuinkabouter...?

Het moet eigenlijk wel binnenkort allemaal weg want ik ben eigenlijk bezig hier de muren af te krabben voor aansmeren en schilderen (altijd wat te doen hier :))
Dus een nieuwe plek zoeken voor de nieuwe bakken, gelukkig ruimte en ramen genoeg dus de boel verhuis naar het atelier.

Buiten staan zakken aarde klaar om bakken bij te vullen en moet ik er nog op uit om wat planten te kopen die in een ongebruikt stukje komen te staan (frambozen en bosbessen) en nog een grondkomkommerrek maken voor boven de sla. Volgende week volgende updatje. Hopelijk ziet eht er dan allemaal wat beter uit (geen garanties! )

Afbeelding
2 reacties 12280 keer bekeken

Permanente Link door Danuta op Di 23 Apr 2013, 12:06

Mijn kruidentuinramp...:)

...Maar ieder jaar weer vrolijk opnieuw beginnen en altijd weer verbaasd over wat ik er allemaal uithaal, om nog maar niet te beginnen over de hoeveelheid niet gewenst kruid :)

Sinds 10 dagen is de laatste sneeuw eindelijk uit de tuin gesmolten en sinds een dag of 5 a 6 is de vorst uit de grond en begint enigzins op te warmen..
Ongelofelijk hoe laag de temp is benodigt door vooral onkruid om te groeien, naast de daslook sprongen de ongewenste kruiden ook de grond uit en zijn meestal groter dan welke gecultiveerde plant..

Maar ja, dat is het leven van een tuintje...het verschaffen van werk aan de liefhebber...het houdt ons van de straat.
Net even snel een foto gemaakt van de tuin zoals hij vandaag is...voor dat ik er in spring zo gauw de temperatuur enigzins dragelijk is... (vandaag weer zo koud dat de houtoven al weer lustig brandt)
Afbeelding
0 reacties 11017 keer bekeken