Cupcakejes seizoen
25 vierkante meter moestuin in de achtertuin.
70 vierkante meter snijbloemen tuin in de voortuin.
100 vierkante meter moestuin op de volkstuin vereniging

Gebruikersavatar
Cupcakeje
 
Berichten: 1006
Lid geworden op: Zo 28 Jul 2013, 19:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (22)
Archief
- Juni 2018
+ Mei 2018
+ Juni 2017
+ Juli 2015
+ Augustus 2014
+ April 2014
+ Maart 2014
+ Februari 2014
+ Januari 2014
+ Oktober 2013
+ September 2013
+ Augustus 2013
+ Juli 2013

Permanente Link door Cupcakeje op Do 21 Jun 2018, 16:30

Nieuwe bedden klaar

Vandaag weer een hele middag op de volkstuin kunnen spenderen en dat is meteen zichtbaar.

[img-rotate=90]Afbeelding[img-rotate=]
[/img-rotate]het bed wat al onkruid vrij was heb jk gelijk gemaakt met de rest van de grond ( was weer veel te hoog) en meteen omlijnd met stenen zodat je het bed ook duidelijk ziet, tja en als een bed klaar is kan je zaaien :D deze is voor de wortel gewassen. Ik heb vandaag witlof, wortel peterselie, wortels, rode wortels, gele bieten en chiogga bieten en radijsjes gezaaid. :D

De courgettes en komkommer die ik van de tuinburen had gekregen stonden nog steeds te wachten tot hun bed ook klaar was. Toen er nog een andere tuinbuur met twee pompoenen aankwam zetten kon het echt niet meer. Dus achter in de tuin maar meteen een stuk onkruid vrijgemaakt en daar alle pompoenen, courgette en komkommer neer gezet. Op dat stuk komt hopelijk volgend jaar toch een kas. Laat ze daar maar lekker woekeren en wie weet overleefd het onkruid dan wel niet door te weinig licht :evil :twisted: ik zou ze dankbaar zijn :lol: Afbeelding

Ik snap toch niet hoe mensen die foto’s draaien de code werkt nooit bij mij.... dus graag allemaal even de teleldoon draaien is makkelijker :x
3 reacties 8824 keer bekeken

Permanente Link door Cupcakeje op Ma 11 Jun 2018, 11:07

Het eerste bed wordt zichtbaar

Gisteren weer op de volkstuin aan de slag geweest. De buurman heeft van alles op onze tuin gegooid waardoor de tuin nu op bepaalde stukken veel hoger is. De tuin is ongelijk en veel hoger dan het pad. Dus vanaf voren begonnen met afgraven. En wat tegels neergelegd zo ontstaat Het eerste bed alvast. Nu nog mest er door heen spitten en dan kan ik de dahlia’s erin zetten Afbeelding

De oogst uit de moestuin gaat ook goed :D ik ben de laatste weken ook veel aan het weggeven dus dat is een goed teken.

Afbeelding

En de bloementuin in de voortuin begint ook te ontwaken. De eerste dahlia knoppen zijn al gespot en de Callas lijken er ook aan te komen.
De eerste Irissen staan al in bloei en de fuschias laten zich ook al zien Afbeelding

Weet iemand trouwens hoe je de samenvatting en titel van je seizoen kan veranderen ? Die is na zoveel jaar niet meer zo passend ;)
2 reacties 5369 keer bekeken

Permanente Link door Cupcakeje op Za 09 Jun 2018, 17:19

Oogst van vandaag

Vandaag weer op de volkstuin geweest en een stukje om gespit. Zoveel mogelijk wortels met de had verwijderd :)

Afbeelding

En toen we thuis kwamen nog even geoogst uit de moestuin in de achtertuin :D

Afbeelding
0 reacties 5190 keer bekeken

Permanente Link door Cupcakeje op Vr 08 Jun 2018, 20:55

Volkstuin

Na 6 jaar stiekem te dromen over een volkstuintje die groot genoeg is om ons jet hele jaar te voorzien van groenten. Maar mijzelf elke keer tegen houden door het werk. Was het vandaag eindelijk de dag ! Ik heb zoveel dagen dat ik iets in de tuin wil doen maar alle taken al klaar zijn. Dus na de 25 vierkante meter moestuin en de 70 vierkante meter snijbloemen tuin in de voortuin. Hebben wij nu ook een volkstuin van 100 vierkante Meter. Heel spannend en heel veel zin om aan de slag te gaan.

Vandaag de sleutel gehaald en meteen wat onkruid geplukt. Dat is hard nodig want de tuin heeft een jaar braak gelegen :o

Maar nu hoef ik in ieder geval niet te zeuren dat ik mij verveel :lol: en toch weer heel leuk om zo een lege tuin om te bouwen naar een voedsel paradijsje.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding natuurlijk ben ik vergeten een foto’ te maken van het gedane werk. Morgen gaan we er weer heen dus dan doe ik een nieuwe poging.
3 reacties 5403 keer bekeken

Permanente Link door Cupcakeje op Zo 20 Mei 2018, 16:51

Genieten

Wat is het toch heerlijk als alles weer groeit en bloeit. De permacultuur tuin doet het zonder veel onderhuid bijzonder goed. Het enige waar ik dit jaar veel laat van heb zijn luizen. het lijkt wel of de oorwormen potjes minder goed werken dus misschien maar wat nieuw lang gras erin doen. De kers had het het ergste te voortduren maar Door het spuiten met water en afwasmiddel is dat al veel minder geworden. AfbeeldingAfbeelding ben helemaal verliefd op de baby paksoitjes die ik op de moestuinforum dag heb gekregen. Ik wordt er zo blij van als jk er naar kijk.

Afbeelding de Egyptische ui die ik van jorieke heb gekregen maakt broedbolletjes. Ik laat de uien maar goed groeien dit jaar en ga volgend jaar pas oogsten.

Afbeelding de knoflook groeit goed dik. Dat heb ik nog nooit voor elkaar gekregen dus heel blij mee. Sommige soorten knoflook zijn niet opgekomen maar volgens mij hadden daar meer mensen last van die met de najaar mtfd haddden besteld. Dat wat wel is opgekomen doet het in iedergeval heel goed.

Afbeelding
Afbeelding

Het polycultuur bed ala Vera greutink groeit ook goed volgens mij kan ik bijna gaan oogsten. :D
1 Reactie 5539 keer bekeken

Volgende