Sam's Moestuin 2014
Hierbij de eerste voorzichtige stappen richting een 'echte' stadsmoestuin. Binnenkort verhuizen we, dus vooralsnog alles zoveel mogelijk in potten. Tips zijn meer dan welkom!

SamanthaP
 
Berichten: 225
Lid geworden op: Ma 24 Feb 2014, 09:28
Moestuin Seizoen: Bekijk update (13)
Archief
- Augustus 2017
+ Mei 2017
+ Maart 2015
+ September 2014
+ Mei 2014
+ April 2014
+ Maart 2014

Permanente Link door SamanthaP op Di 29 Aug 2017, 11:18

Eindelijk weer eens in de tuin!

Na een kleine twee maanden nauwelijks in de tuin te zijn geweest (prednison is a bitch) vandaag toch een rondje gemaakt. Ik had voor mezelf dit seizoen al afgeschreven, dus alles wat ik nog kan oogsten is mooi meegenomen.

De tomaten doen het goed! Ons buurmeisje heeft heel wat kunnen plukken, en in ruil daarvoor kwam de buurvrouw een pan heerlijke tomatensoep brengen. :D volgend jaar toch maar eens een manier verzinnen om de planten goed op te binden. Is nu een wirwar van steel, blad en tomaat...

Afbeelding

Ik kwam ook een guerrillatomaat tegen ergens achterin de tuin. Maar hij doet t prima, zo in de volle zon.

Afbeelding

Verder nog wat kleine dingetjes, er hangen nog wat boontjes en t lijkt erop dat we misschien ook nog een ronde erwtjes of peultjes krijgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ik was al aan het mopperen op de nieuwe hopplant, maar vanmorgen zag ik dat er bovenin de zonnebloem een aantal belletjes zitten. Die hop is een heel eind gegroeid zeg! :lol:

Afbeelding

Een tijd geleden hebben we de druiven bevrijd uit de klimop-chaos en langs staaldraad opgebonden. Het is vast niet helemaal zoals het hoort, maar de oogst ziet er al een stuk beter uit dan vorig jaar. We hebben nu de sappan van de schoonpa en - ma te leen, zodat we druivensap kunnen maken.

AfbeeldingAfbeelding
2 reacties 18765 keer bekeken

Permanente Link door SamanthaP op Zo 14 Mei 2017, 07:35

Langzaamaan...

Omdat de verbouwing van ons huis op nummer 1 van de prioriteitenlijst staat, komt de tuin nog steeds aandacht tekort. Ik zaai/kweek nu in de bestaande tuin. Ook leuk, maar de wens is wel om snel de nieuwe contouren in de tuin te krijgen. Inclusief moestuin! Afgelopen weken hebben we wel een begin gemaakt. De kas was al geplaatst, nu hebben we de eerste bakken getimmerd. Rondom de bakken komt blauwgrijs split. Want t oog wil ook wat :lol: En hopelijk houden de slakken hier niet van. Aangezien due beesten zowat al m'n stekjes opgegeten hebben....

Voor
Afbeelding

Afbeelding

Na

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
2 reacties 14081 keer bekeken

Permanente Link door SamanthaP op Di 26 Mei 2015, 14:42

Toch nog iets kunnen redden van de pissenbedden

De afgelopen weken hebben de Pissebedden flink huisgehouden. Vooral de radijsjes, tomatenstekjes en bloemetjes hebben het zwaar gehad. Gelukkig heb ik ook nog vanalles kunnen redden, vooral door alles in potten buiten de kas te zetten. Hieronder het fotoverslag.

De komkommer
Afbeelding

Aardbeien
Afbeelding
Afbeelding

Rabarber is het eerste jaar. Zou ik m al kunnen oogsten? Het blad is gigantisch...
Afbeelding

Uitjes, aardappels, courgette
Afbeelding

Mega papaver en lathyrus. De lichte is een lathyrus Old Spice, dat is tot nu toe de best geurende die ik heb kunnen vinden. Mocht iemand ook een ander soort kennen dat zo lekker ruikt, laat t me dan vooral weten!
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
3 reacties 16961 keer bekeken

Permanente Link door SamanthaP op Ma 11 Mei 2015, 18:55

Mee-eters in de kas

De pissebedden vormen een heuse plaag in de kas, en ze eten alles. Eerst enkel de kleine planten en stekjes, nu ook m'n grotere planten. Alle tips tegen de pissenbedden zijn welkom!

AfbeeldingAfbeelding
3 reacties 15565 keer bekeken

Permanente Link door SamanthaP op Do 05 Mar 2015, 08:00

Schimmel in de kweekbak?

En toen zat m'n kweekbak na twee dagen ineens vol schimmel... Geen idee hoe dit kan, weet iemand of dit vanzelf weggaat, of zou ik opnieuw moeten zaaien, ik had net m'n laatste borlotti bonen gezaaid.... :shock:

Afbeelding
3 reacties 17690 keer bekeken

Volgende