Jo's tuintjes

Gebruikersavatar
jootje
 
Berichten: 2588
Lid geworden op: Di 29 Mar 2011, 14:37
Moestuin Seizoen: Bekijk update (61)
Archief
- Februari 2019
+ Augustus 2017
+ Juli 2017
+ Mei 2017
+ Maart 2017
+ Januari 2017
+ Augustus 2016
+ Juli 2016
+ Juni 2016
+ Maart 2016
+ Februari 2016
+ Januari 2016
+ Augustus 2015
+ Juli 2015
+ Mei 2015
+ April 2015
+ Maart 2015
+ Februari 2015
+ Augustus 2014
+ Juli 2014
+ Juni 2014
+ Mei 2014
+ Maart 2014
+ Februari 2014
+ Januari 2014
+ November 2013
+ September 2013
+ Augustus 2013
+ Juli 2013
+ Juni 2013
+ Mei 2013
+ April 2013
+ Februari 2013
+ November 2012
+ Oktober 2012
+ September 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012

Permanente Link door jootje op Di 12 Feb 2019, 19:21

12 februari

Ook maar weer eens proberen om een en ander te gaan bijhouden.
Vandaag heerlijk in het kleine achtertuintje bezg geweest. Hoop troep en onkruid weggehaald, opgeruimd en alle bakken op hun nieuwe plek gezet. Onder het tomaten afdak nog niet opgeruimd, daar staan de tuinstoelen enzo te overwinteren.

Kreeg eigenlijk wel zin om ook die neer te zetten, maar dat lijkt wat overdreven. Het is pas februari.
Het lijkt nog mooier weer te worden, dus hoop eind van de week naar de grote tuin te gaan.

Heb ook al hier en daar wat groens gespot in de tuin. bieslook, daslook, munt...en mijn mooie bos rozemarijn!
Ik heb er weer In in! AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
0 reacties 6283 keer bekeken

Permanente Link door jootje op Vr 02 Feb 2018, 19:11

Seizoen 2018 !

Eerste update van dit seizoen.
Eens kijken of ik nou zo af en toe een update kan maken!
Nog niet zoveel te vertellen behalv dan dat ik er mega veel zin in heb.
Vorig weekend lekker in mijn achtertuintje bezig geweest. Kapot gewaaid kasje eruit, bakken verschoven, heg geknipt.. ( heef manlief gedaan) geeft gelijk weer een boel extra ruimte. Klein tunneltje neergezet en daar pluksla ingezaaid. Heel benieuwd of dat wat word. Al heb ik alleen maar eens lekker vroeg sla!

De bak ook opgeruimd, staat alleen nog aangevreten palmkool , rozemarijn en de aliums komen op.
Veel plezier van de bak gehad het afgelopen seizoen. Heb nu al zin om er weer in te zaaien.
Binnenshuis heb ik de paprika's, uien, prei en aubergines voorgezaaid. Een en ander komt al lekker op. Zo ook de binnenshuis gezaaide sla, litle gem. Ook heb ik twee soorten zoete aardappel op water staan sinds een week of wat, en. Het lijkt erop dat er in ieder geval wortels komen bij een van de aardappelen.

Bij het opruimen van de tuin ben ik al een akelig grote hoeveelheid babyslakken tegen gekomen. Zowel naakt, als met huisje. Ik heb ze fijn vermorzeld , maar het beloofd niet veel goeds voor het komend seizoen. Ik hoop dat het echt koud gaat worden de komende weken en dat een en ander aan ongedierte en dan vooral slakken goed dood vriezen.

Afgelopen week ook even op de grote tuin wezen kijken. Knoflook staat er goed bij, vind ik. Zoals je op de foto ziet heb ik overal bordjes bij gezet dit keer met de soortnamen. Beetje jammer alleen dat mijn watervaste stift niet zo watervast was. Grrrrr. Verder is het vooral nog erg nat op de tuin. Dus nog niet veel te doen/ gedaan daar.
Ik heb er zin in, in het nieuwe seizoen!
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
4 reacties 22835 keer bekeken

Permanente Link door jootje op Za 19 Aug 2017, 14:30

Achtertuintje.

Zo, eindelijk lijkt de update te lukken.
De foto's zijn van de achtertuin.
Zoals je ziet heb ik leuk veel paprika's in potten. Ze hebben het nog nooit zo goed gedaan hierachter. Chocolade, punt, geel, groen, rode, oranje snack, en oranje dunwandige om samen met die hele lange slungels paprika poeder van te maken.
Van beide inmiddels al wat gedroogt. Leuk hoor, volgend seizoen weer zoveel! :P
Helmaal blij ben ik met mijn nieuwe bak. Staat nu bijna vol met winterwortel, pastinaak, prei, andijvie, knolselderij, wat sla en kruiden, en twee palmkool, nou...eigenlijk anderhalf...zoals je ziet is er een behoorlijk aangevreten door rupsen.
Ik snapte er helmaal niks van, en maar zoeken naar die slakken.....tot ik op een dag een rupsje zag.....kijk ik aan de onderkant van de bladeren.....kreemig, wat een invasie. Ik let nu extra goed op! Zou graag palmkool hebben namelijk straks!

In het tuintje zelf gaat het ook best leuk, wat bietjes al geoogst, de kalebas die er vanzelf is gekomen, doet het heel goed, ik heb na tig keer zaaien eindelijk wel twee snijbietplanten.....kan ik straks toch nog een keer snijbiet eten.
De koolplantjes die er staan zijn allemaal zielig....ik dacht, kan wel achter zonder netjes....ik ben in de buurt...nou, gaat echt niet. Boerenkool gaat goed nu, na ook een rupsen invasie, maar de rest is flink zielig....keer op keer gezaaid, heb nu net na de foto van de bakken alle bakken onder vitrage gezet. In de hoop dat er nog wat kool kan groeien. En dan hoop ik het meest op de rode chinese kool.

De tomaten hebben hier en daar flink phyto..ik heb er al een plant of drie vier uitgegooid. Zonde altijd weer hoor. De rest wat er nog staat houd ik goed in de gaten, zodra een tomaat goed begint te kleuren haal ik hem eraf, mag hij binnen verder kleuren, zo hoop ik nog wat tomaten te krijgen. Heb al wel lekker wat tomatenprut in vriezer en pot.

Heb bedacht dat dit wel mijn leukste seizoen tot nog toe is. Ik denk dat het komt omdat ik een tuin heb weggedaan, dus minder gestressed bezg ben. Er gaan dingen goed, maar ook fout....maar eigenlijk heb ik van alles wel wat al is het soms niet veel.
Uien, sjalotten en knoflook was erg zielig dit jaar, hoop dat dat volgend seizoen beter gaat, alles is nu wel heel klein en weinig.

Grote tuin gaat ook goed, daar staan de spruiten, wortels, wat kool, droogbonen. Chinese boontjes, pompoen. Pompoen doet het erg slecht. Ik denk dat ik van vier mini butternut planten totaal drie pompoentjes heb, en ze zijn echt klein. Er is maar een pompoen die het goed doet, die heb ik van Jet gekregen, en die neemt mijn hele tuin over. Schijnen ook heul grote pompoenen aan te komen. Heb de plant van de week gesnoeid nadat ik wat vruchten had gespot. Hoop dat hier dus nog wat leuks aankomt, dan is mijn pompoenen oogst ook gered.

Al met al dus een happy seizoen. Zal volgende keer proberen foto's te nemen van de grote tuin, en dan ook nog te updaten. Ik ga dit nu versturen en hopen dat er niks geks gebeurt! Toedels!


Oja....over mijn pruimenboom. Dat je niet denkt, gut wat heeft dat mens lekker veel pruimen! Ik pluk er denk ik elke dag nu drie of vier die nog redlijk goed zijn, en een stuk of tien die ik gelijk weg kan gooien...pruimenmot......denk dat ik al minstens 100 pruimen heb weg gemikt....zo jammer!AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
3 reacties 28741 keer bekeken

Permanente Link door jootje op Za 15 Jul 2017, 19:29

Update???

Ik wilde echt eindelijk een update maken...
Lekker lange lap tekst...ga de foto's uploaden.....zegt het apparaat: vanwege een fout word de pagina opnieuw geladen.
Alles weg.....grrrrrrr!
Laat dus maar effe...
Wil je toch wat updates zien? Dan kun je kijken op:
jokaats.blogspot.com
Daar heb ik ook zo'n week of zes niet geupdate vanwege wat prive dingen, maar afgelopen week en vandaag dus wel!

Ik ben zelf nooit zo blij als ik " ergens anders" moet gaan kijken, dus als je geen zin hebt, lekker niet doen!
1 Reactie 36476 keer bekeken

Permanente Link door jootje op Vr 05 Mei 2017, 20:42

Grote tuin en vorst.

Vandaag naar de tuin geweest en wat foto's gemaakt.
Eindelijk begint een en ander een beetje te groeien.
Capucijnders, wortel, knoflook en zilveruitjes..
De chrysanten en duizendschoon, wat uitjes, en ook de aardappeltjes komen boven.

Samen met een vriendin onkruid getrokken. Ik kan zelf nog weinig doen ( auw rug) maar zo op de knietjes lukte het wel om onkruid te verwijderen, al voel ik dat nu wel.

Ik zal het al wel vaker gezegd hebben, maar ik ben toch zo blij dat ik de helft van mijn tuin heb weg gedaan! Nu ben ik een poos op de tuin geweest en dan ben je klaar! Voor zover je ooit klaar bent dan....
Maar ga in ieder geval tevreden naar huis.

Frambozen staan er ook mooi bij, erg blij mee. Vandaag de - voor mijn verjaardag gekregen- Loganbes erbij gezet. Hel benieuwd naar.

Waar eerst de vorst weinig schade leek te hebben aangericht aan mijn bessen, zag dat er nu helaas wel anders uit. De struiken zaten werkelijk prachtig vol. Maar van de twee grote struiken is de meest open struik toch wel het merendeel van de bessen kwijt. Die wat meer dichte struik heeft aan de kant waar de wind het minst komt nog wel wat bessen hangen. Jammer hoor. De kersenboom gaat ook niet een kers geven denk ik, maar dat had ik vorig weekend al gezien, en ohhhhh....wat zat daar veel bloesem in. Doet toch wel een klein beetje zeer! Maar ik mag niet klagen, als ik de verhalen van veel ergere schades lees hier op het forum.
De blauwe bes ziet er goed uit. Als het allemaal lukt zal ik dit jaar voor het eerst echt blauwe bessen kunnen oogsten! Yeah!
De pruimenboom thuis lijkt een berg pruimen te gaan krijgen, en volgens mij gaat het met mijn appelboompjes ook goed! Dus er komen nog wel vitamientjes.

Vandaag de paprika en tomatenplanten overdag buiten gezet. S' avonds naar binnen. Ik wilde dat een paar dagen zo doen, en dan later in de week ook de nachten buiten. Kunnen ze een beetje wennen voordat ze de volle grond in gaan.
De tomatenplanten zien er eigenlijk niet uit, klein of lang en dun en ielig....ik hoop dat ze straks het uitplanten overleven.
Zo niet, dan zal ik voor het eerst planten moeten gaan kopen.
Waarom ze zo zijn...geen idee.....precies zoals andere jaren behandelt.
De paprika's .....die zijn dus weer allemachtig prachtig! Nog niet eerder zulke mooie paprika planten gehad. In de gekregen paprikas van Jorieke zitten zelfs al bloemetjes!

Het is wel weer duidelijk dat het niet een jaar hetzelfde is! Altijd maar weer afwachten hoe een en ander gaat, wat het weer doet, enz. Maar misschien maakt dat nou juist het tuinieren zo leuk! AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldinguAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
0 reacties 24863 keer bekeken

Volgende