Moestuinieren in Lelystad
In 2001 in dit huis komen wonen waarbij we totaal niet op de hoeveelheid grond hebben gelet bij de aankoop. Al snel bleken we beide tuinieren toch wel leuk te vinden. Sinds 18 september 2016 hebben wij ook een volkstuin op ongeveer 800 meter van ons huis.

WIj zijn begonnen met 150m2, dat werd snel 225m2 en intussen zijn wij de trotse huurder van maar liefst 600m2 op het complex.

Drie tuinen worden gebruikt voor het telen van groente en bloemen, de laatste tuin staat helemaal vol met fruitbomen. Ik ent zelf ook mijn boompjes, er staat intussen een kwartetpeer op het complex.

Wij hebben in totaal intussen ( schrik niet ) 72 fruitbomen staan in onze voortuin en op onze volkstuin.

mkleinman
 
Berichten: 344
Lid geworden op: Do 26 Mei 2016, 18:00
Moestuin Seizoen: Bekijk update (73)
Archief
- Juni 2018
+ Mei 2018
+ April 2018
+ Februari 2018
+ Januari 2018
+ December 2017
+ November 2017
+ September 2017
+ Augustus 2017
+ Juli 2017
+ Juni 2017
+ Mei 2017
+ April 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ December 2016
+ Oktober 2016
+ September 2016
+ Augustus 2016
+ Juli 2016
+ Juni 2016
+ Mei 2016

Permanente Link door mkleinman op Di 05 Jun 2018, 23:26

Juni 2018

Weer een grote update van onze kant na een tijdje stil geweest te zijn. Alles gaat door op de tuin, we hebben vooral heel veel water moeten geven. Wij hebben in totaal 3000 liter water staan verdeeld over drie tanks. Begin vorige week hadden wij nog slechts 600 liter water over.

Daarna kregen wij dinsdag en donderdag een paar zeer zware buien met behoorlijk wat wateroverlast tot gevolg. Daarna zaten de tanks weer vol maar stond een deel van de tuin ook blank.

Afbeelding

De aardbeien doen het geweldig. De eerste paar kilo's zijn er al vanaf gekomen en er zit nog heel veel meer in de plantjes. Dit jaar krijgen wij maar aan 1 kant aardbeien denk ik. De andere kant heb ik vervangen immers. Die plantjes doen het wel maar er komen weinig aardbeien aan denk ik.

Afbeelding

De composthoop gevuld met afval van afgelopen jaar. Er zit nog wat grof materiaal in maar over het algemeen ziet de compost er erg goed uit!

Afbeelding

Deze is ook leuk. Er is wat snoeiafval van de zwarte bes en jostabes op de composthoop terecht gekomen. Ik vond afgelopen week een drietal takken die in de composthoop, onder plastic notabene!, gewoon wortel hebben geschoten en weer uit lopen :)

Afbeelding

Deze Cox heb ik helaas moeten ruimen uit de tuin. Er zat vruchtboomkanker in de stam. Ik heb nu een poging gewaagd om heel ruim onder die plek te snoeien en te kijken wat de boom doet. Zowaar loopt de boom weer uit. De komende tijd maar kijken wat de boom gaat doen.

Afbeelding

Dit is ons kolenveldje. Ik vraag mij af wanneer ik de bakken en de rekken er af kan halen.

Afbeelding

Nog een overzichtje van de tuin.

Afbeelding

Met de peultjes en de doperwten hebben we behoorlijk ruzie gehad. Twee keer gezaaid en tot twee keer toe kwam er nauwelijks wat op . En wat er op kwam werd aangevreten door alles wat los en vast zat.

Ik heb intussen nogmaals wat gezaaid thuis en nu zie je gelukkig dat de peultjes en de doperwten toch wat gaan doen.

Afbeelding

Als laatste de prei. Die heb ik net uitgeplant. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat werken dit seizoen.

Tot zover :)
0 reacties 4723 keer bekeken

Permanente Link door mkleinman op Vr 11 Mei 2018, 22:26

Grote update

Ik heb de afgelopen weken weinig hier gepost. We zijn echter wel heel erg druk geweest op en rondom onze volkstuin. Naast schoonmaken, op en inruimen zijn we ook druk geweest in ons huisje.

Ik had nog een zonnepaneel over. Ik zag er alleen erg tegen op om hem op het dak te leggen ivm lekkage. Toch maar de knoop doorgehakt en het paneel op het dak neergelegd met laadregelaar en accu. Achteraf had ik niet zo moeten treuzelen. Het werkt fantastisch, het is alsnog gelukkig waterdicht en we hebben nu verlichting in het huisje! En niet te vergeten; We kunnen nu onze telefoons opladen en we hebben nu stroom voor een koelbox op stroom.

Afbeelding

De aardbeien is aan de ene kant ( letterlijk ) fantastisch, de andere kant was dramatisch. We hebben in onze aardbeien-ark 4 soorten staan. 3 van de 4 soorten doen het geweldig, de 4e soort (Florence) is de winter hondsberoerd uit gekomen. In overleg met aardbeiplantje.nl hebben we die op 1 na vervangen.

Afbeelding

Dan hebben we nog het gekke tussen de doperwten en de sugarsnaps. De muizen vinden de sugarsnaps blijkbaar niet lekker terwijl ze niet van de doperwten af kunnen blijven. Ik dacht eerst dat het zaad zelf niet meer goed was. Dus nieuwe gehaald en een 2e keer gezaaid. Zoek de verschillen:

Afbeelding

Afbeelding

De boompjes die ik vorig jaar heb ge-ent doen het ook goed. Ik heb dit jaar weer een paar boompjes ge-ent en daarvan lopen er een paar ook weer uit.

Dit zijn een paar boompjes van vorig jaar:

Afbeelding

En een tweetal van dit jaar die gelukkig zijn aangeslagen.

Afbeelding

Ik heb verder nog wat duo-boompjes gemaakt, de kwartetboom is intussen een kwintetboom. ( 5 ). Ik heb een poging gewaagd om 10 extra soorten op de triopeer in de voortuin te enten, alleen van die laatste doet nog geen enkele het.

En dan nog wat foto's van de rest van onze tuin.

Afbeelding

Afbeelding
0 reacties 3899 keer bekeken

Permanente Link door mkleinman op Za 07 Apr 2018, 20:41

Tuinseizoen is begonnen

Eindelijk is het mooi weer en kunnen wij echt aan de slag op de tuin. De afgelopen weken zijn we vooral druk bezig geweest met schoonmaken, opruimen, paadjes verleggen, aanpassen en ophogen, frezen van de tuin en nog veel meer klusjes.

Gisteren en vandaag hebben wij de tuin helemaal klaar gemaakt. De laatste stukjes onkruid uit de grond, de composthoop omgezet en begonnen met zaaien in de volle grond.

Vandaag spinazie in de volle grond gezaaid. Twee rekken voor cappucijners geplaatst en de cappucijners zelf gezaaid uiteraard. Er is een compleet vak vol gezaaid met bloemen en ik heb vandaag nog een kort rijtje pastinaak en radijs gezaaid.

Voor de rest is de tuin nog erg leeg. Dus veel meer dan deze overzichtsfoto's heb ik nog niet. Hopelijk is over een paar weken alles mooi groen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
0 reacties 6382 keer bekeken

Permanente Link door mkleinman op Zo 18 Feb 2018, 18:47

Kleine update

Wederom een kleine update.

Dit weekend een klusdag gehad op het complex waarbij we veel hebben gedaan ( en spierpijn gekweekt ). Vandaag met het zonnetje zelf lekker bezig geweest.

De 8 laatste onderstammen voor de peren verplaatst. Een perenboom ( beroerd gesnoeid ) voorzien van een paar touwen zodat het nog iets wordt. De padden schoon gemaakt, de laatste palen tussen tuin 1,2 en 3,4 verwijderd. Tegels aan de voorzijde geplaatst.
0 reacties 7412 keer bekeken

Permanente Link door mkleinman op Zo 04 Feb 2018, 17:11

Update 04-02-2018

Wij zijn vanmiddag weer lekker een paar uurtjes op de tuin bezig geweest. Het einde komt nu gelukkig eindelijk in zicht.

Vanmiddag zijn wij beide druk bezig geweest op tuin 4, waar de fruitbomen op staan. Achterop de tuin stond al een huisje met een goede dakgoot maar geen IBC aangesloten. Daar hebben wij vanmiddag een pleintje gemaakt, IBC neergezet en alles aangesloten op elkaar.

Afbeelding

Wij hielden nog wat grote 50x50 tegels over dus hebben wij het pleintje meteen maar wat breder gemaakt en onze fietsenrek er ook maar meteen geplaatst. Een grote opbergbak hebben wij aangepast en er ook naast gezet. Hier gaan wij van de zomer speciale aardbeien in proberen te kweken ( frambeien onder andere ).

Afbeelding

Afbeelding

En goed nieuws van het kweekfront. Onze eerste paprikaplantjes komen op.

Afbeelding

Afbeelding

Vorige week hadden wij al een 4tal 10-15 jaar oude perenbomen geplant. Hierbij de foto's

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
0 reacties 7947 keer bekeken

Volgende