Moestuin Vita rosa est
Het begin
Maart 2015 zijn wij begonnen met moestuinieren door stukje tuin van 50 m2 te huren op een volkstuinvereniging. We zijn hier mee begonnen vanuit interesse voor de natuur, gezonde voeding en als we heel eerlijk zijn om een soort van machtsgevoel te koesteren: Dit is ONS stukje grond, wij bepalen wat hier gebeurt. Advies van anderen is dan ook zeker welkom, maar de uitvoering precies volgens dat advies? Welnee, wij doen wat we zelf willen en wat ons het allerbeste lijkt.

Vervolg, methode en visie
Ondertussen is onze tuin uitgebreid naar zo'n 250 m2 in totaal. Ook hadden we een verrotte kas en we hebben een klein schuurtje. Het telen van fruit en noten heeft onze grootste voorkeur aangezien je hiermee flink kosten kunt besparen bij de supermarkt en je het ook gewoon kunt eten terwijl je bezig bent in de tuin. Maar ook allerlei 'aparte' dingen vinden we erg leuk. Uiteraard telen we ook groente. Dit telen gebeurt bij ons zonder bestrijdingsmiddelen en we proberen alles zo natuurlijk mogelijk te doen. We combineren hierbij ons eigen verstand en logica met de ideeën van ecologisch tuinieren, permacultuur en de " back to eden" methode.

Alle ideeën, tips, suggesties en wat dan ook zijn van harte welkom!

Gebruikersavatar
ADOPEG
 
Berichten: 347
Lid geworden op: Vr 11 Sep 2015, 11:51
Moestuin Seizoen: Bekijk update (13)
Archief
- Juni 2018
+ September 2017
+ Juli 2017
+ Juni 2017
+ Mei 2017
+ Juli 2016
+ Juni 2016
+ Maart 2016
+ Januari 2016
+ Oktober 2015
+ September 2015

Permanente Link door ADOPEG op Di 12 Jun 2018, 11:55

Kuikentjes en ander plezier

Tijd voor een positief bericht hier. Al maanden kijken geïnteresseerden in onze tuin tegen een kaal geplukte kwartelkop aan, wanneer ze de pagina van ons seizoen komen bekijken. Nu maar iets leukers dan.

Mevrouw loopeend is een paar maand geleden begonnen met eieren leggen en na wat beginfouten is ze op 23 eieren gaan broeden. Afgelopen week kwamen daar 12 van uit. Feest en drukte nu.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Eendjes en water. Tja.

Image


Image


Maar inmiddels is er al zoveel meer gebeurd. Waarvan het meeste overigens niet is vastgelegd. Het begon allemaal kaal en koud.

Image


Maar toen kwam de zon en met de zon de bloesem.

Afbeelding

Afbeelding

Ik herhaal: bloesem.

Image

Het werd warmer en al snel kwam er meer en meer bloei en groei. Niet chronologisch.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En het gaat maar door. Schandalig dat werk en studie je niet meer tijd gunnen. Terwijl je er in de tuin van overtuigd bent dat dit toch echt veel relevanter is dan wat ook.

O ja, er gaat ook nog heel veel fout hoor. Maar nu even niet. Niet hier. Even de andere kant op kijken, want er is zoveel te zien. Geniet ervan allemaal!
~ Vita rosa est ~
0 reacties 8393 keer bekeken