Seizoen van Anna
Mijn moestuin bestaat sinds eind 2014 uit een achtertuin en een tuintje van 60m2 op een moestuincomplex. Eerder teelde ik op een dakterras en een volkstuin van 150m2 op veengrond. Dat is even wat anders dan de zandgrond van nu!

De achtertuin ligt op het zuid-westen en veel schaduw is er niet te vinden. Het moet er ook een beetje mooi uitzien, dus geen rijen, geen bonenstokken etc en de ruimte moet gedeeld worden met eenjarige bloemen en vaste planten. Al het fruit is hier terecht gekomen i.v.m. de zon. Verder staat er een kleine koudebak/kasje, waar in de zomer ook wat niet te grote peperplanten in passen.

Mijn nieuwe tuin (sept 2015) op het moestuincomplex is 10 m2 groter dan de vorige en ligt gelukkig de hele dag in de zon :-)

Gebruikersavatar
Anna3
 
Berichten: 1136
Lid geworden op: Do 19 Mar 2015, 11:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (18)
Archief
- April 2018
+ Maart 2018
+ November 2017
+ April 2017
+ September 2016
+ Juli 2016
+ Mei 2016
+ November 2015
+ Oktober 2015
+ Augustus 2015
+ Juli 2015
+ Juni 2015
+ Mei 2015
+ April 2015

Permanente Link door Anna3 op Di 28 Apr 2015, 17:32

Nieuwe start

Een nieuw huis, een nieuwe tuin (ca 100m2) en ook maar direct een klein tuintje (50m2) gehuurd bij de plaatselijke moestuinvereniging. Eerder heb ik alleen op een dakterras een pottentuinje gehad en later een volkstuin met veengrond erbij. Nu zit ik op zandgrond, dus dat wordt ook weer nieuwe ervaringen opdoen. Water geven zonder dat alles meteen wegstroom is best moeilijk :P Voordat er huizen kwamen was het weiland, volgens sommige is de grond daarom overbemest. Er is alleen wel bodemverbetering nodig denk ik, er is geen worm te vinden en de zandstormen zijn niet van de lucht.

Van de 'moestuin' nog geen goede foto's gemaakt, eerst de achtertuin maar eens vastgelegd. De bedoeling is dat daar straks bloemen en wat groenten en fruit in komen. Aardappels en anderen groenten die aan "lelijke stokken en rekken" moeten op de moestuin aldus vriendlief. Toch vind ik dat de schutting best wat peultjes en komkommerplanten kan herbergen :shh:

Op twee appelboompjes (waarvan een op leven na dood), 3 frambozen, rabarber en wat potten is het nog een vrij lege bedoening (in tegenstelling tot in huis..) Langs het terras, van de witte bak met bloemen tot het kistje, komt een verhoogde bak waar uiteindelijk alle kruiden in moeten komen.
Afbeelding

Door een enkeloperatie in november heb ik lang met krukken gelopen en de tuin niet goed kunnen bewerken. Wat doe je dan? Nou eh, veel zaaien! (Helaas was de krukloze periode van korte duur en mag ik me er nu weer tot half juni mee vermaken.)

Pepers, paprika's en wat aubergine
Afbeelding

Experiment van dit jaar is om zoete aardappel te kweken. Ik ga ze uitplanten in een grote mand. Ben heel benieuwd of het wat wordt.
Afbeelding

Alle ramen op het zuidwesten moeten eraan geloven. Deze twee zijn het domein van de tomaten (en de vleesetende plant).
AfbeeldingAfbeelding

En ook de woonkamer is toch echt hard nodig: eenjarigen, kruiden, nog een paar tomaten, en komkommer, courgette en melothria.
Afbeelding

Op de moestuin staan dus aardappels, dit jaar maar eens wat aparte rassen erbij: Doré, Désirée, Sarpo Una, Frieslander, Mandelpotatis en Mayan Twilight (is eigenlijk geen aardappel (Solanum tuberosum) maar een Solanum Phurea). Verder staat er ui, sjalot, knoflook, erwten, kapucijners en na lang wachten zijn eindelijk ook de wortel- en pastinaakzaden ontkiemd. Volgende keer wat foto's daarvan.
1 Reactie 9710 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
methikal
 
Berichten: 96
Lid geworden op: Di 18 Feb 2014, 22:26
Moestuin Seizoen: Bekijk update (29)

Permanente Linkdoor methikal op Za 16 Mei 2015, 01:19

RE: Nieuwe start

Late reactie, maar wat een prachtige foto's. :clap: