Beukwood
 
Berichten: 22
Lid geworden op: Wo 13 Mei 2015, 17:41
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Archief
- Juli 2019
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016

Permanente Link door Beukwood op Wo 25 Mei 2016, 00:21

Eindelijk bijna van het onkruid af...

In de vorige update kwam ik met de belofte dat ik een hoop werk ging verzetten en dan nu eindelijk tijd om de foto's te plaatsen. Aan jullie de eer om te oordelen of we inderdaad niet stilgezeten hebben. Afgelopen woensdag eindelijk eens begonnen met het laatste grote stuk grond bewerken dat tot nu toe nog onaangeroerd was... Het leek wel een grasveld:

Afbeelding

Vervolgens de hele bovenlaag er maar vanaf geschept en 5 kruiwagens aan onkruid later plus nog een zaterdagmiddag om het worteldoek neer te leggen, gaten te branden en uiteindelijk te planten, ziet het er nu zo uit:

Afbeelding
Afbeelding

De linker cherrytomaatjes waren in de tussentijd verpot naar een kwarkbakje. Helaas was er voor de rechterplantjes geen potgrond en tijd meer beschikbaar dus die zien er best wel heel slecht uit na een paar weekjes met ernstig voedselgebrek. Stiekem heb ik wel de hoop dat deze er nog bovenop gaan komen nu ze wel hun voetjes in de volle grond hebben staan. Desondanks hebben ze wel al cherrytomaatjes hangen dus oogst gaan ze in ieder geval opleveren.

Op de achtergrond trouwens de 12 courgettes (geel en groen) die ook al een hele bloeiperiode door hebben gemaakt! Uiteraard ook weer in veel te kleine potjes.. Ik had er al een 6-tal aan vrienden gegeven in dezelfde staat en nu een week later zitten daar de eerste 4 bevruchte courgettes aan dus ook hier heb ik alle hoop dat dit mooi gaat bijtrekken de komende week! :thumbup:

Dan het goede nieuws na alle bijna sterfgevallen :p:

Afbeelding
De eerste aardbeitjes uit eigen tuin!! :) jeuh en de radijsjes zijn nu zo groot als kleine bietjes :) (de grootste op de foto was zo'n 5 cm in doorsnede, inmiddels ook al 86 geoogst en gegeten.. nog ongeveer 100 te gaan)

In de koude bak gaat het eerder te hard dan goed! Inmiddels is de doorgeschoten spinazie volledig opgegeten en het bedje ontruimd. Nog 15 volgroeide kroppen andijvie staan waarvan de eerste was doorgeschoten. Die heb ik aan kippen gevoerd maar het is duidelijk dat ik moet dooreten. De sla houd zich nog wel netjes.. maar 1 krop levert voor 5 personen een maaltijd op. Mijn rucola/eikenbladsla veldje is ook volgroeid en helaas voor mij tonen ook al de eerste bloemetjes zich in de rucola. Dat wordt donderdag een rucolastamppotje en dan langzaamaan gaat dit veldje ook weer verdwijnen.

Afbeelding

De kolen gaan wel fantastisch en geen slakkenvraat ook meer na de slakkenjacht:

Afbeelding

Bijzonder (en ik vertrouw het niet helemaal) maar in de broccoli zijn al knoppen zichtbaar. Slecht te zien op de foto vanwege het worteldoek mar ik ben benieuwd wat dit oplevert... Ik vrees zelf voor een heel klein broccolietje maar we houden hoop.

Afbeelding

De koolrabi is al herkenbaar:

Afbeelding

In mijn kasje is het eerste lampionnetje van de aardkers zichtbaar (nu ongeveer 3 cm in doorsnee) Deze jongens gaan morgen eindelijk de volle grond in wat ze vast ook erg kunnen waarderen.. Ze zitten nu ook in potjes van 3 x 3 cm ;) Zielig!

Afbeelding

De tomatenmuur, alleen nog tijd voor wat kleur op die jongens ;)

Afbeelding
Afbeelding

De pompoen werd rebels van de week en besloot zelf dat het tijd werd voor een nieuw netje! Toen ik 's avonds thuiskwam was hij echt uit het netje geknald. Gelukkig bleef hij achter de horizontale lijntjes hangen en stortte hij dus maar 5 cm naar beneden. Lucky me...dat had vroegtijdige pompoensoep kunnen betekenen. :p Inmiddels heeft hij een nieuw jasje gekregen en kan hij weer vrolijk verder groeien. Ik schat hem zelf op een kilo of 5 nu. Ook zie je onder de pompoen komkommer nummer 3 hangen. De eerste 2 zijn inmiddels gegeten.

Afbeelding

De cayennepepers die ervoor staan krijgen nu ook de eerste bloeiende bloempjes. De eerste paar knoppen heb ik eruit geknepen om de groei te bevorderen maar nu mogen ze van mij wel gaan bloeien.

Afbeelding

Het gaat tot nu toe nog voorspoedig dus! Wel verbaasde ik me met een nachtelijk uitstapje in de moestuin dat ik nog 25 slakken een eersteklas reis naar de Filistijnen mocht aanbieden.. Mijn buurvrouw heeft inmiddels een goeie hoeveelheid bladluis op haar lupineplant zitten en mijn andere buurvrouw vreest al voor de bonenluis en heeft vroegtijdig haar tuinbonen getopt. Morgen heb ik wederom een ochtendje die ik ga spenderen in de tuin en ik denk dat ik ook maar mijn bonen ga toppen (ik verwacht dan rond de 25 tuinbonen x 80 planten.. naar mijn idee meer dan genoeg). Ook heb ik een nieuwe lichting aan 12 zelf gezaaide andijvieplantjes die de koude bak weer in kan (op de plaats van de spinazie) en ga ik een poging wagen mijn landje voor het eerst onkruidvrij achter te laten! Ook gaat er weer nieuwe sla en spinazie gezaaid worden.

Genoeg te doen nog dus :)
0 reacties 12794 keer bekeken