Carina's Paradijs
Ik ben vorig jaar begonnen met een tuin van pakweg 100 m3 op het moestuincomplex waar ik zit. Maar per januari 2017 is de tuin vrijgekomen waar ik nu zit en deze tuin is twee keer zo groot.
Nu ben ik bezig met de grond voor te bereiden. Ik heb in november de knoflook geplant. Er staat een kersenboom, een appel en een frambozenstruik.

Gebruikersavatar
Carina1966
 
Berichten: 258
Lid geworden op: Wo 11 Mei 2016, 20:20
Moestuin Seizoen: Bekijk update (30)
Archief
- April 2018
+ Januari 2018
+ September 2017
+ Augustus 2017
+ Juli 2017
+ Juni 2017
+ Mei 2017
+ April 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ Oktober 2016
+ Augustus 2016
+ Juni 2016

Permanente Link door Carina1966 op Vr 13 Apr 2018, 20:51

De moestuin op vrijdag 13 april

Nou ja, vrijdag de dertiende. In elk geval zien mijn erwtenplanten er niet goed uit. Bladrandkever? Ik twijfel of ik nog ander zaad zal kopen of gewoon maar afwachten wat er van komt.

Afbeelding
Afbeelding

De kapucijners heb ik onder vliesdoek gezaaid en die zien er tot nu toe veel beter uit.

Afbeelding
Afbeelding

Ik heb de meeste stokken bij de reuze uien weggehaald. Ik kon het niet meer aanzien. :D

Afbeelding

Nou ja, de knofloken zien er wel goed uit vind ik.

Afbeelding
Afbeelding

Binnenkort spinazie eten? De eerste keer dat ik het heb gezaaid. De rucola krijgt ook al echte blaadjes. De raapsteeltjes zijn erg dicht gezaaid maar ik denk dat dat kan omdat ze toch jong geoogst worden. Misschien klopt dat niet hoor maar dat zal ik wel merken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De kers bloeit! Ik ben benieuwd of ik dit jaar kersen krijg. Vorig jaar kwam net die vorst toen de kers bloeide. De perenboom komt later maar die knoppen gaan ook al zwellen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De herfstframboos loopt uit! Vorig jaar had ik er veel champost omheen gedaan. Maar dat was misschien niet zo slim omdat framboos van een beetje zure grond houdt. Ik heb hem nu een flinke portie dennenaalden, coniferentakjes en zo gegeven in de hoop dat dat uiteindelijk zuurder maakt.

Afbeelding

De tuinbonen.

Afbeelding
Afbeelding
3 reacties 8119 keer bekeken

Permanente Link door Carina1966 op Wo 31 Jan 2018, 17:58

Pootaardappelen, pepers, uien, prei en poes.

Oké, dit is volgens mij de eerste update van 2018.
Ik heb de pootaardappelen ontvangen dus die heb ik uitgespreid om ze te laten kiemen. Misschien vroeg maar ik neem de gok. Vorig jaar duurde dat voorkiemen nog best lang. Poes Feline kijkt toe wat ik doe.

AfbeeldingAfbeelding

Ik heb vroege aardappel Solist gekozen en voor late aardappelen Sarpo Mira. Ik ben benieuwd.

AfbeeldingAfbeelding

Mijn pepers Ciliegia Picante doen het goed tot nu toe en de ui exhibition ook tot nu toe. Spannend hoor. Morgen een paar uien verplanten om te zien hoe de wortels zijn.

AfbeeldingAfbeelding

O ja, vandaag prei en ui rijnsburger gezaaid.
0 reacties 8713 keer bekeken

Permanente Link door Carina1966 op Vr 29 Sep 2017, 09:06

Mijn pompoenen geoogst

Er was weer vernieling op het complex geweest dus ik heb de pompoenen maar geoogst. Bij mij was er niks vernield hoor maar als ze terugkomen en de pompoenen zouden kapot zijn zou ik dat erg vinden. Dus ik heb ze geoogst. Dus, pompoensoep, pompoenjam, pompoentaart, pompoencurry, eh en wat nog meer? Twee pompoenen had ik al eerder geoogst en gebruikt.

Groene hokkaido, Long Island Cheese en Thelma Sanders Sweet potato squash. De Long Island heb ik een grote van al eerder gebruikt. Vind hem lekker. Veel gladder dan de oranje hokkaido. Denk beetje butternutachtig, maar die laatste heb ik nog nooit op. Dit weekend een Thelma Sanders proberen.

AfbeeldingAfbeelding
2 reacties 17796 keer bekeken

Permanente Link door Carina1966 op Za 26 Aug 2017, 13:02

Phacelia, borage, groenten en wildernis.

Het is me nu wel duidelijk dat ik het komende herfst- en winterseizoen wil gebruiken om de tuin meer te structureren.
Ik verheug me erop een plan te maken. Ik ga het achterste wilde stuk ontginnen. Ik heb in elk geval een bosmaaier kunnen regelen voor het volgend weekend. Dan ga ik het in elk geval afmaaien zodat ik al een beter overzicht heb. En dan moet ik nog bepalen of ik het ga afdekken met karton en compost. Maar goed, ik heb natuurlijk ook geen compost voor zo'n stuk. Dus ik ben er nog niet uit. Misschien toch met de spitvork aan de slag in de komende herfst. Daarna zal er wel weer stalmest worden geleverd voor de moestuinvereniging.

Ik heb wat foto's gemaakt. De phalecia en de borage staat zo mooi im bloei en gonzen van de bijen die erop vliegen. De zonnebloemen...Ik haal veel courgettes van de tuin en andere groenten. Ik hoef geen groenten te kopen. Soms tomaten en komkommers. Die komkommers ga ik volgend jaar telen. Tomaten misschien als ik een resistente soort voor buiten kan vinden. Maar ik ben er nog niet uit. Afdak maken kan ook maar dat moet dan wel een goed afdak worden want de tuin kan nogal veel wind vangen. Of zo'n polytunnel. Maar dan moet ik die wel heel goed vast kunnen zetten om dezelfde reden. In elk geval is het structureren voor mij het belangrijkste voor nu.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding

Ik hou sinds het begin van dat jaar een vlog bij. Voor mezelf zodat ik terug kan kijken en omdat ikzelf met veel plezier andere vlogs volg. Als je je abonneert op het moestuinkanaal en vervolgens op het belletje klikt dan krijg je een melding als er een nieuw vlog is gepubliceerd.

0 reacties 16290 keer bekeken

Permanente Link door Carina1966 op Za 15 Jul 2017, 16:58

Fotorondje vlak voor de vakantie

De pompoenen zelf beginnen nu te groeien. Ik herken nog niet elke soort maar dat zal binnenkort wel duidelijk worden. Ik heb drie soorten: Thelma Sanders Sweet potato squash, Long Island Cheese en Hokkaido Mix van Vreeken (gratis bij de bestelling). De mais staat hoog en begint te bloeien. Ik heb een zonnebloem opgebonden die was geknakt, hopelijk komt die daar nog overheen maar ik heb er nog meer. De eerste sla is doorgeschoten maar er staan al nieuwe plantjes. De spitskool en de savooiekool en de wandelstokkool die vinden de regen fijn. Ik heb kleine paarse boerenkooltjes uitgeplant en kleine palmkooltjes. De pastinaken groeien goed. Ik ben benieuwd hoe ze het doen onder de grond. ;)
Ik heb lage bonen gelegd. Hopelijk staat er wat als ik terugkom van vakantie. Daarom nog wat net kopen morgen. En gele bietjes en choggia gezaaid. hopelijk gaan ze nu de konijnen een keer ontlopen. De roze snijbiet die de konijnen hadden opgegeten is weer opgekomen. Nu wil ik er een keer een maaltje van. Venkel gezaaid. En dille. Ik gebruik het zaad dat dat vormt toch niet want dille en venkel kruisen met elkaar lees ik. Geen probleem.

Volgend jaar wil ik nog wat verhoogde bedden bij. Ik zou er een of twee willen die nog wat hoger zijn. Bijvoorbeeld met een 30 cm rand en die dan met aarde vullen.
Verder wil ik toewerken naar strakker en netter. Nou ja, daar ben ik nog lang niet zoals je ziet. Maar het groeit wel goed. Wat de konijnen niet eten dat groeit goed. Maar die verhoogde afgeschermde bedden, dat werkt wel goed tot nu toe.

De meeste knofloken zijn geoogst maar degenen die ik had laten staan met bloemstengel die staan er nog. Ik wil die dingetjes gaan zaaien. Rose de Lautrec. Volgend jaar meer knoflook.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
0 reacties 32477 keer bekeken

Volgende