Ciska's (moes)tuin gepruts

Gebruikersavatar
Ciska
 
Berichten: 1939
Lid geworden op: Do 13 Feb 2014, 19:27
Moestuin Seizoen: Bekijk update (2)
Archief
- Juli 2018
+ Juni 2017

Permanente Link door Ciska op Wo 25 Jul 2018, 08:51

Moestuin juli 2018

Nu ik in de gaten krijg hoe ik de foto’s gedraaid krijg op mijn eigenwijze iPad..dacht ik dat het wel eens tijd werd voor een update.

Image

De uien doen het prima ondanks de droogte, geen klachten over. De wedstrijduien staan ertussen, maar ik denk niet dat er een winnaar tussen zit als ik sommige geplaatste foto’s mag geloven. Ik denk dat ik ze het weekend ga rooien en te drogen leg. Ga pas wegen wanneer het loof droog is en eraf gehaald.

]Image

Op de voorgrond het bed wat ik niet met compost behandeld heb. Hier stonden ook uien op, maar de meeste zijn ten prooi gevallen aan ongedierte. Vond het grappig om te zien wat een laag compost met de grond doet. Voorgaande foto is het bed ernaast en daar ligt wel een laag compost op. Beide bedden zijn niet gespit.
De kolen heb ik niet onder netten, de rupsen kunnen dan ook hun gang gaan. maar ik zag dat de meeste spitskolen geen hart vormen die gaan er toch uit. De spruitkool en de boerenkool ernaast hebben geen last van rupsen. Inmiddels nieuwe kolen gezaaid....die gaan wel onder netten. Ik heb leuke constructies voorbij zien komen, binnenkort maar even een bezoekje aan de bouwmarkt brengen.

Image

De peper kas en ons huisje....op de voorgrond de doorgeschoten paksoi :oops:

Image

Toen wij de tuin twee jaar geleden overnamen stonden er twee appelbomen, zwaar verwaarloosd tussen het hoge gras. Afgelopen winter flink gesnoeid, had dus niet verwacht zo een oogst te zullen hebben. Appels hebben minder last van schurft dan voorgaande jaren. Ze laten wat appels vallen, maar er hangt nog genoeg aan. Het tuintje ernaast staan bloeiers in. Dahlia’s, salvia, cosmea en wat afrikaantjes.

Image

Onze tweede kas. Gekregen van een collega die met de tuin ophield. Volgens hem was er een tractor overheen gereden. Er zat nog wat glas bij, maar lange na niet genoeg. Van het voorjaar inelkaar gezet en nieuwe ramen erin geplaatst. Nu staan er tomaten in. Het gele loof links is van de kapucijners, daar vijf maaltjes van kunnen plukken. Van het weekend de laatste pluk en dan ruim ik de boel op. Rechts mijn kruiden tuin... :oops: nu een oerwoud van onkruid. Ik wil het maar al te graag opruimen, maar krijg de spitvork er niet in (grond is gortdroog) en het is steeds te warm. Dus wacht met smart op een flinke plensbui en wat aangenamere temperaturen.
Mijn buurman aan de rechterkant op de foto houdt bijen, je kunt nog net een blauwe bijenkast zien staan. in ruil voor zo nu en dan een potje honing mag hij zo nu en dan wat bonen plukken, courgettes en paksoi oogsten en en heeft hij aardbeien gekregen. Ik wil mij in het najaar gaan verdiepen in het maken van honing bier. En daar heb ik wat liters honing voor nodig..... :D

Groetjes Franciska
1 Reactie 13469 keer bekeken

Permanente Link door Ciska op Zo 18 Jun 2017, 13:15

Ciskas orchideeen weesjes

Ik heb een paar verzoeken gehad om een moestuinblog bij te gaan houden hier op het forum en dan voornamelijk om mijn rozen. Nu ja, met mijn slaperige kop na een nachtdienst dacht ik .......zal ik eens begin met mijn orchideeen weesjes..de thuiskok is op dit moment namelijk druk bezig in de achtertuin met de hoge druk, dus liggen de twee teckels (in coma met alle vier poten in de lucht) lekker bij mij op de bank..anders doe die twee niets anders dan de thuiskok te lopen vervelen. ;)

Zoals een aantal van jullie wel zullen weten werk ik in een verzorgingshuis. Op dit moment maken wij de transitie naar een verpleeghuis omdat de verzorgingshuizen op het punt staan om te verdwijnen. Maar afijn.....vele clienten van mij krijgen of kopen orchideeën of in de oricheeenhoeve, of winkel of supermarkt. Deze orchideeen worden door cognitieve beperkingen vaak vergeten of verdronken en raken "uitgebloeid" en worden daarna weggegooid. :(

Een aantal collega's van mij weet dat ik ze een tweede leven gun en nemen ze vaak voor mij mee..
Ook vannacht weer.. ;) zo krijg ik ze meestal in handen..
Afbeelding

En zo zien ze er na wat meer water, (of juist droger te staan) uit: :cool:
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding

De foto's zijn wat donker omdat ze achter een rolgordijn staan ivm verbranding, plantjes staan pal op zuid-westen ;)

Kijk en huiver.....Nas, en Gee ik ben benieuwd of jullie weesjes al bloeien? :thumbup:
3 reacties 67798 keer bekeken