Ciska's (moes)tuin gepruts

Gebruikersavatar
Ciska
 
Berichten: 1917
Lid geworden op: Do 13 Feb 2014, 19:27
Moestuin Seizoen: Bekijk update (2)
Archief
- Juli 2018
+ Juni 2017

Permanente Link door Ciska op Wo 25 Jul 2018, 08:51

Moestuin juli 2018

Nu ik in de gaten krijg hoe ik de foto’s gedraaid krijg op mijn eigenwijze iPad..dacht ik dat het wel eens tijd werd voor een update.

Image

De uien doen het prima ondanks de droogte, geen klachten over. De wedstrijduien staan ertussen, maar ik denk niet dat er een winnaar tussen zit als ik sommige geplaatste foto’s mag geloven. Ik denk dat ik ze het weekend ga rooien en te drogen leg. Ga pas wegen wanneer het loof droog is en eraf gehaald.

]Image

Op de voorgrond het bed wat ik niet met compost behandeld heb. Hier stonden ook uien op, maar de meeste zijn ten prooi gevallen aan ongedierte. Vond het grappig om te zien wat een laag compost met de grond doet. Voorgaande foto is het bed ernaast en daar ligt wel een laag compost op. Beide bedden zijn niet gespit.
De kolen heb ik niet onder netten, de rupsen kunnen dan ook hun gang gaan. maar ik zag dat de meeste spitskolen geen hart vormen die gaan er toch uit. De spruitkool en de boerenkool ernaast hebben geen last van rupsen. Inmiddels nieuwe kolen gezaaid....die gaan wel onder netten. Ik heb leuke constructies voorbij zien komen, binnenkort maar even een bezoekje aan de bouwmarkt brengen.

Image

De peper kas en ons huisje....op de voorgrond de doorgeschoten paksoi :oops:

Image

Toen wij de tuin twee jaar geleden overnamen stonden er twee appelbomen, zwaar verwaarloosd tussen het hoge gras. Afgelopen winter flink gesnoeid, had dus niet verwacht zo een oogst te zullen hebben. Appels hebben minder last van schurft dan voorgaande jaren. Ze laten wat appels vallen, maar er hangt nog genoeg aan. Het tuintje ernaast staan bloeiers in. Dahlia’s, salvia, cosmea en wat afrikaantjes.

Image

Onze tweede kas. Gekregen van een collega die met de tuin ophield. Volgens hem was er een tractor overheen gereden. Er zat nog wat glas bij, maar lange na niet genoeg. Van het voorjaar inelkaar gezet en nieuwe ramen erin geplaatst. Nu staan er tomaten in. Het gele loof links is van de kapucijners, daar vijf maaltjes van kunnen plukken. Van het weekend de laatste pluk en dan ruim ik de boel op. Rechts mijn kruiden tuin... :oops: nu een oerwoud van onkruid. Ik wil het maar al te graag opruimen, maar krijg de spitvork er niet in (grond is gortdroog) en het is steeds te warm. Dus wacht met smart op een flinke plensbui en wat aangenamere temperaturen.
Mijn buurman aan de rechterkant op de foto houdt bijen, je kunt nog net een blauwe bijenkast zien staan. in ruil voor zo nu en dan een potje honing mag hij zo nu en dan wat bonen plukken, courgettes en paksoi oogsten en en heeft hij aardbeien gekregen. Ik wil mij in het najaar gaan verdiepen in het maken van honing bier. En daar heb ik wat liters honing voor nodig..... :D

Groetjes Franciska
1 Reactie 11199 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
Anna3
 
Berichten: 1109
Lid geworden op: Do 19 Mar 2015, 11:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (18)

Permanente Linkdoor Anna3 op Do 26 Jul 2018, 11:44

RE: Moestuin juli 2018

Leuke tuin heb je! Best groot ook en met maar liefst twee kassen :thumbup: Ben helemaal niet jaloers ofzo :mrgreen:
Ik heb de kolen en uien onder ikeavitrage dat gespannen is over gebogen elektriciteitsbuis of een metalen frame van zo'n klein kasje van de Lidl bijvoorbeeld. Werkt prima! Koolwitjes gaan bij mij gewoon door de standaardmaaswijdte van die donkergroene netten heen :?