Cupcakejes seizoen
25 vierkante meter moestuin in de achtertuin.
70 vierkante meter snijbloemen tuin in de voortuin.
100 vierkante meter moestuin op de volkstuin vereniging

Gebruikersavatar
Cupcakeje
 
Berichten: 974
Lid geworden op: Zo 28 Jul 2013, 19:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (22)
Archief
- Juni 2018
+ Mei 2018
+ Juni 2017
+ Juli 2015
+ Augustus 2014
+ April 2014
+ Maart 2014
+ Februari 2014
+ Januari 2014
+ Oktober 2013
+ September 2013
+ Augustus 2013
+ Juli 2013

Permanente Link door Cupcakeje op Do 20 Feb 2014, 12:28

zaailingen

ook hier zijn de lente kriebels al vol in gang en nemen de zaailingen alweer de overhand.
Afbeelding
Bij de tomaten zijn op de limonchiki na van alle soorten wat zaailingen opgekomen. De pepers kwamen maar niet op. Dat ligt bijna zeker wel aan de temperatuur. Dus zij staan nu op een warmte matje.

Maar niet alleen de paprika, pepers en tomaten zijn al voorgezaaid. Afbeelding
Afbeelding

ook heb ik al prei , worteltjes ( in een wc rolletje) en erwtjes voor gezaaid. Zij stonden in een kweekkasje in een plastic tunnel. Maar omdat het vorige week zo loei hard waaide, en mijn plastic van de tunnel alleen vast stond met knijpers was dit niet zo en groot succes :lol:
Dus ik heb het plastic er maar snel afgehaald en in de schuur gelegd voor dat het bij de buurman lag. En de zaailingen verplaatst naar een kamer zonder verwarming.

Nu dat het rond de 10 graden is, en niet meer zo hard waait denk ik dat de zaailingen wel weer naar buiten kunnen. En dan probeer ik meteen de plastic tunnel nog een keer :thumbup:

Dat de tunnel weg moest was niet alleen een probleem voor de zaailingen. Ook de mizuna en de ijssla had ik onder de tunnel uitgepoot. Toen de tunnel dan ook weer afgebroken moest worden wist ik wel zeker dat mijn plantjes dood zouden gaan.
Afbeelding
Van de ijssla is dit ook het enige slaatje wat nog lijkt te leven.

Afbeelding

De mizuna doet het daar in tegen naar verbazing nog best goed :clap:
Afbeelding

En dat was niet het enige waar van ik dacht dat het dood ging. Ook de spinazie zag er niet uit in de winter. Hij leek eerder te krimpen dan te groeien dus vroeg mij af of de plantjes wel waren aangeslagen :roll: Maar niks bleek minder waar toen ik net door de tuin liep!
Afbeelding
Afbeelding
De spinazie is a live and kicking! Want hij is gegroeid door het mildere weer de laatste week.

Dus Weer helemaal blij! En misschien dan toch in maart al verse spinazie :shifty:

Van de week heb ik ook de doordragende aardbeien in een bak gedaan. De ostara's die ik van reina kreeg op de vorige MTFD. En de onbekende doordragers van Yuras.

Afbeelding

Ben ook begonnen aan de mand voor de bonen. Maar toen was de potgrond op. Maar heb nu weer nieuwe dus die vul ik zo aan :D

Ik heb de lente al in de bol, En geloof dan ook heilig dat we geen winter meer krijgen :lol: We zullen zien. Maar ik ga alvast beginnen aan het seizoen. En wie weet heb ik geluk :angel:
0 reacties 4998 keer bekeken