Moezzen aan de Maas
Vorig jaar 2013 chaotisch begonnen in mijn achtertuin, alles omgegooid tot moestuin.
Nu heb ik een nog betere Smoez gevonden om te Moezzen... :cool:
Ons eigen droomtuintje aan de Maas. Deze volkstuin hebben we op 29 maart 2014 gekocht en ik heb weinig ervaring.
Waar ik mij door laat inspireren met moestuinieren is de film "Back to Eden" waar permacultuur de basis is en voor mij geheel symboliseert wat de oorspronkelijke bedoeling is van Gods schepping en zijn geweldige natuur.

Gebruikersavatar
Dabar
 
Berichten: 37
Lid geworden op: Vr 19 Apr 2013, 23:24
Moestuin Seizoen: Bekijk update (28)
Archief
- Maart 2015
+ Juli 2014
+ Juni 2014
+ Mei 2014
+ April 2014
+ Maart 2014
+ Juni 2013
+ Mei 2013
+ April 2013

Permanente Link door Dabar op Do 24 Apr 2014, 22:30

Het sneeuwt....!

Het sneeuwt bloesem op het eiland aan de Maas.....hahaha wat een geweldig gezicht zeg! Elke keer als ik dan weer opnieuw mijn tuintje betreed is het echt weer genieten van al dat moois. En wat groeit het toch allemaal bizar snel! Komt dat alleen door eht prachtige weer wat we hebben of vergeet ik het gewoon elk jaar dat bomen en planten zo snel groeien? Het is in ieder geval een weelde..... :clap:

Afbeelding

Ik had nog een kadobon liggen van vrienden en ik moest in de ochtend voor mijn werk in Alphen a/d Rijn zijn. Op de terugweg dus even langs Zoetermeer gereden waar ze een grote Groenrijk hebben en daar ben ik los gegaan..... :crazy: :silent:

Afbeelding

Ik heb heel veel gave kruiden ingeslagen van gembermunt, aardbeienmunt, choclademunt, citroenthijm, dragon, dropplant, stevia, dahliawortels, aspergewortels een kiwiplant en nog veel meer......

Afbeelding

Daarna dus snel de tuin in. Ik ben begonnen om dit hoekje aan te pakken, alle vergeetmenietjes eruit gehaald en zevenblad en MAascompost en houtsnippers erop gedaan. Dit wordt mijn kruidenhoekje onder de appelboom dus en vlakbij de keuken.
Vervolgens de framboos of braam? opgebonden en de kruidenplantjes erin gedaan. Daartussen nog wat rucolasla en daarachter dille en basilicum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hier dus de Dille...
Afbeelding

Ik heb het er toch op gegokt hoor om een pompoen en courgette in de tuin te planten. Ik heb nog genoeg reserve mocht het toch gaan vriezen. Maar ik denk dat de laag houtsnippers ook bescherming biedt.
De courgette
Afbeelding
De pompoen
Afbeelding

Verder heb ik hier achter de aardappels gepoot en onder een ander bankje. Ik had van Maarten's moestuin begrepen dat een laagje as werkt tijdens het poten....dus ik heb de bbq leeg gehaald en onder elke pootaardappel gelegd.
Afbeelding

Verder een plant tegen mollen en woelmuizen neergezet en wat bolletjes in de muizengaten gestopt.
Afbeelding
Afbeelding
0 reacties 2532 keer bekeken