Eefje78
 
Berichten: 254
Lid geworden op: Vr 13 Mei 2011, 12:08
Moestuin Seizoen: Bekijk update (24)
Archief
- Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Eefje78 op Di 28 Aug 2012, 09:06

Kruidenspiraal?

Weer mooie garten perle oogst :)
Afbeelding

En de enige Little October oogst van dit jaar (van het balkon ;) )
Afbeelding

Verder is dit nog leuk. Onze kruidenspiraal ziet er totaal niet uit zoals in boekjes beschreven is. Er staat wel rozemarijn, munt, citroenmelisse en mierikswortel in, maar verder is ie totaal overgenomen door 1 mega-courgetteplant die het blijkbaar enorm naar z'n zin heeft met z'n voetjes in al het materiaal wat we gebruikt hebben om de spiraal te vullen :D (en die als enige de slakkenvraat van het begin heeft overleeft) . Het zaad voor deze courgette kwam uit het buitenland, en hij geeft hele mooie lichtgroene courgettes. Het is jammer dat de meeste courgettes ten onder gaan (slakken?, niet bevrucht?, te vochtig?), anders had ie er denk ik al wel 60 gegeven. Maar nu hebben we ook af en toe een mooie.

Afbeelding
Afbeelding

En verder hebben de aarbeienplantjes het enorm naar hun zin in de spiraal. Ze hebben hun uitlopers ook overal heen gegooid en ik heb ze lekker laten staan. Bijna alle gaatjes zijn nu gevuld met aarbeienplantjes :lol: . (De spiraal is ook alweer half ingestort, maar ik laat het, vind het leuk).

Afbeelding
1 Reactie 15917 keer bekeken

Permanente Link door Eefje78 op Do 23 Aug 2012, 13:26

tomaatjes

En uiteindelijk gingen toch de Garten Perle tomaatjes op het balkon het nog doen :). Op een gegeven moment werden de bloemetje blijkbaar toch bevrucht, en met het warme weer van de afgelopen dagen zijn ze in grote getale afgerijpt.

Afbeelding

Afbeelding

De pepers en paprika op het balkon doen het ook niet onaardig.

Afbeelding

Op de volkstuin hebben we weinig oogst dit jaar. Veeeel slakkenvraat. Ik was wat gedemotiveerd geraakt en een tijdje minder (ook hier op de site) geweest, met als gevolg dat het toen een soort oerwoud van onkruid was geworden :roll: . Nu maar weer bezig met een beetje opruimen ;) .
3 reacties 13752 keer bekeken

Permanente Link door Eefje78 op Zo 01 Jul 2012, 20:35

Kleine update

Nog een paar fotootjes...

Van deze hebben we er teveel, vandaar dat de oogst er een beetje aan gaat dit jaar:
Afbeelding

Toch hebben we wel dagelijks een lekker schaaltje aardbeien, en afgelopen week ook de eerste frambozen, tuinbonen en kapucijners:
Afbeelding

En hele schattige bloempjes op het balkon: 'gebakken eitjes' :mrgreen:
Afbeelding

Verder groeien op het balkon de Garten Perle tomaten super, met heeel veel bloemetjes, maar nog steeds geen tomaatjes. Ondanks dat ik er andere bloemetjes omheen heb gezet (die alweer bijna overgroeid zijn) zijn er toch blijkbaar geen beestjes om de tomaten-bloemetjes te bevruchten.
Afbeelding

Dit is het paprika- en peperhoekje (met ook een komkommer, een pompoentje en nieuwzeelandse spinazie in een pot):
Afbeelding

De bevruchting daar gaat wel goed, door er tegen aan te tikken. De eerste pepertjes zijn in de maak:
Afbeelding
4 reacties 13647 keer bekeken

Permanente Link door Eefje78 op Zo 10 Jun 2012, 18:30

Tijd voor een update

Mooi weer vandaag! Lekker in de tuin bezig geweest. Nog wat laatste plantjes uitgeplant, tomaten opnieuw opgebonden en gedieft, nog het een en ander gezaaid (weer pluksla, en amsoi, radijzen, wilde rucola en nog wat), onkruid getrokken enz.

We hebben erg veel slakken. Dus regelmatig op slakkenjacht. Vandaag vond ik in minder dan 5 minuten dit zooitje:
Afbeelding

Er zat ook 1 aparte bij. Wel mooi. Het blijkt (Google/Wiki) een grote aardslak te zijn. Kan tot 20 cm worden :shock: , dat was deze nog niet, al was ie wel groot.
Afbeelding
Afbeelding

De schade die ze toebrengen is echt wel erg dit jaar. Ik heb geen enkele pompoen meer over. En de courgettes zijn ze ook dol op. Ze gaan erg hardhandig te werk en beginnen bij het hoofdstammetje. Als dat door is, kunnen ze rustig de rest van het plantje opeten want dat is dan natuurlijk ten dode opgeschreven. Enkele plaatjes van de schade:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ik strooi gebruikte koffie rond de planten en dat ging een tijdje eigenlijk wel goed. Nu met het vochtige weer, waarbij de koffie wegspoelt en de slakken actiever zijn, blijkt het niet voldoende. Ik heb nu ook wat bloempotten zonder bodem rond de planten gezet, en weer nieuwe koffie. Eens kijken of dat nog wat wil helpen.

Afbeelding
Afbeelding

Mijn 2 augurkenplantjes zijn ter ziele gegaan. Zelfde beeld als sommigen hier op het forum met hun komkommers hadden. Die staan er hier dan vooralsnog wel prima bij:
Afbeelding

Als je echt wilt (en ik wil dat echt :D ) kun je zien dat de eerste aardbei rood begint te worden:
Afbeelding

Peultjes hebben we inmiddels ook. Volgend jaar ga ik wel meer plantjes op een kleiner oppervlakte zetten. Het is de soort 'Carouby de Maussane', een soort reuzenpeul. Groot zijn ze inderdaad (zie lucifer op de 2e foto)!
Afbeelding
Afbeelding

De kapucijners zijn ook op dreef:
Afbeelding
Gek is dat sommige kapucijner-peultjes niet paars, maar groen zijn.
Afbeelding
Afbeelding

Dit jaar voor het eerst vingerhoedskruid in de tuin (stekje van mijn moeder)! Zo mooi!
Afbeelding

Dit zijn ahum....de raapstelen, en de rucola :eh:. Er komen zoveel hommels op af, vandaar dat het er nog staat.Afbeelding

En dan nog een paar plaatjes van het balkon.
Dit zijn de tomaten Garten Perle. Ik begrijp niet waarom ze geen tomaatjes maken (eerder heb ik hierover al een topic geopend). Na het bloeien vallen de bloemetje gewoon af en blijft een kaal steeltje over. Er zijn op het balkon wel minder bijtjes enzo natuurlijk, maar daarom tik ik ze regelmatig aan.
Afbeelding
Afbeelding

En dit is het paprika- en peperhoekje. Met op de achtergrond een komkommer, en een klein klimpompoentje.
Afbeelding

:wave:
2 reacties 12523 keer bekeken

Permanente Link door Eefje78 op Wo 30 Mei 2012, 21:01

Eitje

Blijkbaar moest het duifje zo nodig een eitje leggen, dat ze het vanavond (gisteren heb ik het nestje in wording opgeruimd) in de net ingezaaide bak met sla heeft gelegd... :?
Toch verwijderd, ik wil het echt niet op het balkon.
0 reacties 11133 keer bekeken

Volgende